Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2021 13:01 - © Икономика на бедстващия капитализъм
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 382 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 20.11.2021 17:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
20.11.2021г.

image
     Ако погледнем какво се случва по света, това, което ми изглежда поразително очевидно, е, че има координирано разрушаване на цели държави, техните икономики и с тази финансова разруха се въвежда подход отгоре надолу за "възстановяване" на руината.
Стъпка № 1 : Разрушете бизнеса на малките предприятия и физическите лица.
Стъпка № 2 : Предложете им подаръци / заеми (Universal basic income – UBI – безусловен основен доход за физически лица) и заеми за корпорации. Това прави две неща. За отделните хора той ги поробва като животно, което е било диво и е било активен ловец заради храната и оцеляването си (самодостатъчно) до такова, което вече не ловува за храна, а по-скоро крачи затворено в клетка в очакване на ежедневните си дажби.
Стъпка № 3 : Цели нации попадат в същия капан. Капанът на дълга. Не е изненадващо, че МВФ, Световната банка и ООН действат като забележителни проводници на същата тази стратегия. Отпускане на заеми (неплатими) в замяна на блокиране (аферата Беларус подчерта това). Всеки може да види, че ако вземете заем с обещанието да унищожите бизнеса си, за да получите заема, тогава ще бъдете задължени завинаги. И все пак това са правили и все още правят, непонятно защо, цели държави.
И така, какво става впоследствие?
Е, това, което виждаме, е мащабната приватизация на всичко в тези кредитирани държави. Самите държави обедняват своите граждани, защото са ги заключили и са принудили да затворят бизнеса, само за да им предложат подаръци, като по този начин ги поробят. Същите тези правителства, сега с раздути бюджети, заседнали в капана на дълговете, ще търсят допълнителни подаръци (не забравяйте, че те взеха заеми от Световната банка, за да си "помогнат на фона на кризата с короната"), а единствените, които могат да им ги дадат, са глобалистите, които са видели най-голямо увеличение на богатството си по време на кризата. Сега атакуват югуларната вена.
Планът стана доста прозрачен и цели изцяло да преобрази обществото в техен интерес. Те вече контролират здравеопазването до такава степен, че имат възможност и се разпореждат с обикновените граждани от Атлантическия океан до Тихия океан да използват непозната им (но не на първите) експериментална генна терапия.
Това се случва сега, а и бустерните дози (третите дози) ще им позволят да слагат в телата ви каквото по дяволите си поискат.
Ако можете да насърчите опустошаването на икономиките на цели държави (и очевидно можете) и впоследствие да им предложите "помощ" под формата на заеми, които не могат и не са предназначени за връщане, и които най вероятно е да бъдат откраднати, тогава можете да направите две неща :
1) Можете да влезете и да купите за центове активи струващи долар.
2) С контрола върху средствата за производство можете да прилагате и диктувате законите на страната чрез нейните политически структури, независимо дали са местни или национални правителства.
За пример могат да се посочат така наречените us-американски топлоелектрически централи – ТЕЦ "Марица Изток 1" и ТЕЦ "Марица Изток 3".
Уау, Крис, това звучи антиутопично и плашещо. "Знам, но огледай се и ми кажи, че не е така".
Това, което създава пречка за такъв натиск, са онези държави, които са независими финансово и военно силни. За пример могат да се посочат Руската федерация и Китай.
Докато седим тук днес, плашещата реалност е, че повече от половината от световните страни са на една малка тийнейджърска крачка от икономическия срив, неиздължаване на дългове и последващо падане на жизнения стандарт. Това не е хипербола, това е чисто въпрос на математика и икономика.
За тези, които обръщат внимание, това съвпада доста добре с разтръбената "глобална кибер пандемия" на Клаус Шваб. Извинение да изключим интернет, само за да го отворим отново с добавена опция "предпазни мерки", където ще трябва да представим множество форми за самоличност, за да влезем онлайн. Идентификационен документ (ИД), който ще включва и ваксинационен статус. Какъв по-добър и лесен начин да се пороби човечеството.
Бележка на редактора : Живеем в свят, завладян от държавна намеса
Ограничения за пътуване, манипулирани лихвени проценти, безкрайни стимули, прекомерна регулация и данъчно облагане.
Списъкът продължава и продължава …
Лошата новина за обикновения човек е, че ще има повече контрол, несигурност и инфлация, докато правителствата се опитват да удържат властта.
Дали авторът няма предвид България?
Ето добрата новина. Тези, които разбират какво предстои и как да се справят със сътресенията, биха могли не само да държат на това, което имат, но и да излязат далеч напред.
Глупостта и сервилността на правителството са абсолютно гарантирани, но не е нужно вие и вашите пари да ставате жертва на това.
Крис Макинтош

https://internationalman.com/articles/the-economics-of-disaster-capitalism/






Гласувай:
7


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. eva666 - ...що, не фащащ..Влака...)
20.11.2021 13:35
чемодан, Вокзал..МаШква...
цитирай
2. kvg55 - До 1. eva666
20.11.2021 17:25
Москво я няма в разписанието на постинга.
цитирай
3. nedovolen - Какво да кажа. Освен вокзалите, ...
20.11.2021 17:37
Какво да кажа. Освен вокзалите, всичко има кратиш.
Извинявай за диалекта.
:)))
цитирай
4. kvg55 - До 3. nedovolen3
20.11.2021 18:44
Има.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5866181
Постинги: 2832
Коментари: 26066
Гласове: 34380
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930