Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2021 19:01 - © US-Америка изпуска от контрол авантюристите
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 313 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 15.11.2021 19:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
15.11.2021г.

     The ​​Wall Street Journal публикувал статия, която предизвиква смях и … съжаление.
"Докато Америка враждува у дома, Русия и Китай са заети да правят ходове – САЩ, които са разсеяни и погълнати от собствените си вътрешни битки, приканват към авантюризъм от страна на противниците". Да си припомним за кривата ракета и космоса.
"Докато Вашингтон беше погълнат от собствената си вътрешна суетня и битки през последните седмици, няколко други неща се разгръщаха на други места по земното кълбо :  За втори път тази година Русия премести хиляди войници и съответната бронирана техника и армейско оборудване близо до границата си с Украйна и отново изглежда използва своите енергийни доставки като оръжие, за да спре всяко отклонение на запад от страна на украинското правителство. В отговор администрацията на Байдън изпрати Уилям Бърнс, директор на Централното разузнавателно управление и бивш посланик в Русия на сгледа.
Тъй като напрежението между Китай и Тайван ескалира, WSJ разглежда дебата за това дали е дошло времето САЩ да променят дългогодишния си подход на стратегическо двусмислие и открито да заявят, че ще излязат в защита на острова" : image

Русия и Китай, видите ли, се държали авантюристично, докато благопристойните Съединени щати уреждат вътрешните си работи и няма кой да постави авантюристите по местата им : image
Тоест световният жандарм се затруднява при изпълнението на международните си функции.

И въпреки че въпросното поведение на авантюристите не е знак, че вероятният конфликт е близо, това показва, че светът не стои на едно място, докато Съединените щати са се изолирали в себе си и враговете използват това им състояние на безпомощност.
Както продължава авторът на материала, Китай и Русия са опасни поне поради една обща причина : и двете страни са силни и двете се чувстват несигурни. Чувствали се несигурни, защото в Китай има вътрешна борба "за помиряване на противоречивите измерения на неговия нововъзникващ статут на сила. От една страна, той иска да се позиционира като световен лидер. От друга страна, това е авторитарна политическа система, която по своята същност е много ненадеждна . . . Китай е изправен пред сериозни икономически проблеми у дома и че навлиза в "труден период на смяна на ръководството", като същевременно нараства военната си мощ и провежда все по-настоятелна външна политика, което е потенциално опасна комбинация".
Като демократичната политическа система е надеждна, защо Щатите се клатушкат?
Ако някой се чувства несигурен, нова е самият Байдън, който се изпуска неконтролирано и нерегламентирано пред особи от кралското обкръжение на Обединеното кралство.
От своя страна Русия се опитва да възстанови руската сфера на влияние по периметъра на някогашния Съветски съюз и даже на социалистическия лагер, като използва два основни инструмента за това : силна армия и износ на енергийни ресурси.
Президентът Байдън казва, че ще покаже на света и особено на враговете на Америка как една сплотена американска държава може смело да продължи напред в демонстрирането на силата на демокрацията. Но картината, която се появява през последните седмици пред света, никак не е в съответствие с неговите твърдения. На това му се казва параноя – психично състояние, характеризиращо се с повишена тревожност и ирационален страх, нерядко със следи на налудност за преследване и/или придружено от вяра в конспирация. Параноята е болестно състояние, при което човек има усещането, че някой непрекъснато го следи и преследва.

https://www.wsj.com/articles/how-americas-internal-feuds-aggravate-global-threats-11636381632




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. mt46 - Мда...
15.11.2021 19:10
И у нас има параноя...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
16.11.2021 06:12
Когато в САЩ пръднат, ние се насираме.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5752943
Постинги: 2808
Коментари: 25794
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031