Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.11.2021 07:01 - © Световната военна "сила"
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 780 Коментари: 4 Гласове:
8

Последна промяна: 15.11.2021 07:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
15.11.2021г.

     Съединените американски щати разполагат (поне засега) с най-мощната армия в света и имат най-голямо военно влияние. Водят и най-много войни. Стотици военни бази по света и личен състав осигуряват контрола над планетата. Но хегемонията на САЩ от години ерозира.
И двете партии, както демократите, така и републиканците бъкат с "генерали-неудачници", които мечтаят да завладеят целия свят и да нахлуят в още повече страни по света, въпреки че нямат зад гърба си нито една победа. Свалянето на "режимите" в Сирия, Иран, Куба, Русия, Северна Корея, Китай, Беларус, Венецуела, Филипините постоянно са на дневен ред. Плюс още няколко държави с "неподходящи" за us-американските интереси правителства.
Подобни действия не гарантират мира и сигурността в света и на хората от Запада в частност, както обичат да твърдят политиците и обслужващите ги медии. По-скоро те прокарват по света интересите на us-финансовата и доминираната от нея световна олигархия.
Желанията на генералите-лузъри се сблъскват с въпроса : "Кога за последен път огромната us-американска армия печели война?" През Първата и Втората световни войни us-американците "спечелиха" от нещастието на други нации. В последния случай преди всичко Съветския съюз е понесъл основната тежест и е изтощил германците в жестока изморителна война.
Да си припомним – Корейската война? – Завършва с примирие и все още неподписан мирен договор; Войната с Виетнам? – Унизително поражение; Войната с Ирак? Хаос в държавата и на власт приятели на Иран; Либия? – Пълен хаос и разсипия на цветущата някога държава; Сирия? Русия би могла да унищожи us-американските войски с един замах, ако иска. Афганистан? Двадесет години война, похарчени хиляди милиарди долари, дадени жертви и накрая талибаните завзеха без бой столицата и почти държавата.
И за какво мечтаят паркетните войни в Белия дом, Пентагона и Конгреса? Една проста война срещу тежко въоръжени страни като Иран или Северна Корея? Подобна война би причинила кървава баня сред us-американските войски и техните верни съюзници по начин, който us-американците вероятно не са виждали след Гражданската им война. Колко самолетоносачи, бойни кораби, бойни самолети и бомбардировачи е готов да пожертва Вашингтон за такъв въоръжен конфликт? И още повече, колко американски войници трябва да умрат за интересите на милиардерите от Уолстрийт?
Параноичният милитаризъм на Съединените щати е очевиден. Гордеят се с военните и ветераните. Ежедневната пропаганда от политиката и основните медии (собственост на милиардерите) преобразява войниците и ветераните в борци за демокрация и свобода. По този начин те са само жертви на войнствена политика, която се стреми към глобалното господство на мултинационални корпорации.
И така, вие, us-американците, колко време искате да слушате празните фрази на генерали-неудачници, които не са спечелили нито една голяма война през всичките си активни дни? Докога искате да оставяте медиите на us-американската финансова олигархия да ви заблуждават с пропаганда? Светът не е пълен с врагове, които само чакат възможност да атакуват и завладеят САЩ. Всъщност самите САЩ непрекъснато атакуват и завладяват други държави. Това е истината, а не постоянните лъжи на CNN, Fox, MSNBC & Co.
Знаете ли какво е общото в конфликтите между НАТО и Русия, кризата в Близкия Изток и конфликта с Китай (заради Южнокитайско море, Тайван, Хонконг, уйгурите)? Износът на оръжие от военно-промишления комплекс на Съединените американски щати за съюзниците.

https://www.contra-magazin.com/2021/03/amerikaner-wie-viele-kriege-wollt-ihr-noch-verlieren/




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. nedovolen - Попитали Путин, какво ще правим със ...
15.11.2021 09:36
Попитали Путин, какво ще правим със санкциите.
Нищо, ще изчакаме.
Какво ще чакаме !?
Да дойде зимата.
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
15.11.2021 10:32
Ха-ха-ха!
Нали управляват климата, ще им пратят генерал Мраз.
цитирай
3. hristiqnskaprosveta - И ние сме в кюпа
15.11.2021 12:04
за съжаление и Кравария прави с нас победените, каквото си иска. След като СССР загуби студената война, победителите (САЩ, Великобритания и пр.) завзеха нашите земи и ни превърнаха в техни роби за манипулиране и за съжаление тази тенденция, продължава и до днес. :(
цитирай
4. kvg55 - До 3. hristiqnskaprosveta
15.11.2021 12:31
С всички бивши социалистически страни е така.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5758621
Постинги: 2808
Коментари: 25802
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031