Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2021 19:01 - © Внезапна визита
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 484 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 09.11.2021 19:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
09.11.2021г.

     Наскоро директорът на ЦРУ Уилям Джоузеф Бърнс :
image

по негова молба се разходи до Москва за среща и разговори със секретаря на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев и директора на Руската служба за външно разузнаване Сергей Наришкин. Какво го е засърбяло цереушникът, та се понесе към бърлогата на врага?

imageсмята, че е разкрила тайната на внезапната визита. Но какво казва медията?
"Директорът на ЦРУ е изпратен в Москва, за да предупреди Русия за натрупването на войски близо до Украйна" е заглавието на статията. Във ФАЩ са се загрижили за нацисткия режим на Зеленски и предходния президент. Предвид цялостното отношение на САЩ към Руската федерация, експерти смятат, че думата "предупреди" трябва да се тълкува като "заплаши".
Бил Бърнс "предупредил" Кремъл, че САЩ наблюдават отблизо струпването на руски войски близо до границата с Украйна и се опитал да разбере, какво мотивира действията на Русия : image
Провел разговори с висши служители по сигурността на Кремъл, пряко замесени във военната дейност (за главния военен Шойгу нещо не се споменава) и нищо не разбрал, защото му отговорили, че няма нередовно движение на руски войски и оборудване близо до северната граница на Украйна, както us-американски и украински източници информират.
Шумът от дипломация на високо ниво подчертава колко сериозно администрацията на Байдън приема последните движения на руски войски, дори след като по-ранното натрупване през пролетта в крайна сметка не доведе до подновена инвазия. Напрежението между Украйна и Русия също се изостри през последните седмици от задълбочаващата се украинска енергийна криза, която Киев смята, че Москва целенасочено е провокирала.
"Натрупването, заедно с енергийното изнудване, наистина предполага по-агресивна руска позиция", страхливо проплакал съветник на Зеленски пред CNN.
Прессекретарят на Пентагона Джон Кърби допълнително сплашил украинците, добавяйки, че "мащабът" и "размерът на единиците, които виждаме" от Русия, са "необичайни".
Но за мотивите на Русия продължава да се гадае, като се различават значително в рамките на администрацията, като някои източници казват на CNN, че смятат, че Русия може да се готви за инвазия, докато други предполагат, че провеждат учения или просто се опитват да сплашат Незалежната. Явно Руската федерация става все по-голяма загадка за янките.
Министерството на войната на Украйна пък не било в час : "Русия засилва военното си присъствие близо до границата отвъд нормалните нива като създава практика на прехвърляне и натрупване на военни части с цел поддържане на напрежение в региона и политически натиск върху съседните страни", заявило то. МВУ не вижда подготовка за война. Така публично министерството омаловажило идеята и страховете на политиците и настойника.
Бърнс също така изразил опасенията на САЩ, че Русия е близо до използването на своя износ на газ като лост, като се прогнозира, че Украйна и други европейски държави ще страдат от енергийни кризи, предвид задаващата се зима. Тоест заплашително е намекнал Русия да не използва "своя износ на газ като лост" за натиск.
След срещите си в Москва Бърнс се обадил на Зеленски в сряда, за да предаде загрижеността на администрацията относно поведението на Русия и да го увери, че САЩ следят отблизо руската дейност, според човек, който пряко знае за разговора, твърди : image

В отговор на въпроси относно сателитните снимки за концентрирането на войски говорителят на Путин Дмитрий Песков каза пред репортери тази седмица, че "Преместването на нашата военна техника или армейски части през територията на Руската федерация е изключително наша работа". Той добавил, че "Русия никога не е заплашвала никого, не заплашва и не представлява опасност за никого. Но на фона на доста агресивни експанзионистични тенденции, особено от страна на НАТО и други страни, Русия винаги е вземала мерки за гарантиране на своята сигурност и ще продължи да го прави". Толкова – кратко и ясно – за да могат да го разберат в Белия дом, Държавния департамент, НАТО-то и ЦРУ-то : image

Николай Патрушев и Уилям Бърнс в Москва : image

https://edition.cnn.com/2021/11/05/politics/bill-burns-moscow-ukraine/index.html




Гласувай:
7


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. iw69 - Нещо май
09.11.2021 19:32
са им се разтреперили гащите на янките.
цитирай
2. kvg55 - До 1. iw69
09.11.2021 20:19
Щом са се престрашили да идат да проверят на място.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5838519
Постинги: 2830
Коментари: 26039
Гласове: 34366
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930