Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2021 17:01 - © Постигът беше снет заради заглавието
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 521 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 07.11.2021 17:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
07.11.2021г.

     Освен в геополитиката, Руската федерация образова Запада по математика, физика и  химия. Това направил първият заместник-представител на Русия в ООН Дмитрий Полянски на заседание на Съвета за сигурност на организацията по темата за "употреба" на химическо оръжие от правителствените войски на Сирия. Той посочи погрешното тълкуване на законите на физиката, химията и математиката от западните партньори, когато обвиняват Дамаск в използване на химическо оръжие.Съветът за сигурност на ООН :
image

провежда месечни срещи по сирийското химическо досие. Западните членове на Съвета за сигурност редовно обвиняват сирийските власти, че използват химическо оръжие и отказват да си сътрудничат с Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО).
"Сигурен съм, че днес моите западни колеги, според традицията, противно на фактите и здравия разум, ще се втурнат да похвалят това решение (да отнемат правата на САР в ОЗХО) и да възхвалят неговата предполагаема широка подкрепа от страна на държави членки на ОЗХО. Е, ако по-малко от половината от гласовете (6 от 15) от членовете на Съвета са в подкрепа на Сирия – това е широка подкрепа за вас, нека не спорим с вас. Явно аз и вие сме учили аритметика по различни начини", съобщава РИА Новости думите на Полянски.
Дипломатът посочи и разликата в тълкуването на законите на физиката. "Нашите учебници например говорят за силата на гравитацията, при която падане на предмети от височина ги кара да се деформират. Тоест, бутилки с хлор, за които се твърди, че са изпуснати от въздуха в град Дума през април 2018 година, не можеха да нямат характерните щети от падането, както и леглото, за което се твърди, че е паднала една от тях, да не говорим за факта, че при преминаването през гредите на покрива вентилът на цилиндъра с хлор не може да остане непокътнат, казва първият заместник-представител.
"В същата "колекция" има фантастични заключения на IUFS (Мисията на ОЗХО за установяване на фактите за използването на химическо оръжие в Сирия), някъде снарядите с хлор попадат във вентилационни шахти, "проектирани" точно под диаметъра им, след това омразните бомби вместо свободно падане летят нагоре по хоризонтална траектория по протежение на 5 километра до целта. Вие и инспекторите на ОЗХО не изглеждате смутени от това. С този темп ОЗХО ще може да претендира за друга Нобелова награда – този път по алтернативна физика, за откриване на нови закони", каза Полянски.
"И може би вие и аз имаме различни представи за законите на химията. Нашите убеждения например предполагат, че балонът с хлор не може да бъде ръждясал, както твърди докладът на Организацията за забрана на химическите оръжия за разследване и идентификация (CWI) за град Саракиб, по-малко от 12 часа след падане му на земята. Отново това е някаква фантастична скорост на химични реакции", каза първият заместник-представител.
Също така, според него, на никаква научна критика не може да устоят "опитите да се предадат като химическа война оскъдните частици хлор, открити в Дума, които биха могли да бъдат образувани от много различни, включително домакински източници". По тези причини Русия отхвърли докладите на групата на ОЗХО за употребата на химическо оръжие в Сирия.

https://vz.ru/news/2021/10/5/1122430.html

Владимир Владимирович пък обяснил на европейските "истерици и сбърканяци" състоянието на пазара на горива в Европа и бъдещето на енергетиката. "Виждате ли какво се случва в Европа, има истерия и някакво объркване на пазарите. Защо? Да, защото никой не го приема сериозно, някой спекулира с проблемите на изменението на климата, някой подценява нещо, някой тогава започва намаляване на инвестициите в добивната промишленост", каза той на среща с членове на правителството.
Путин посочи, че преходът към декарбонизация на икономиката трябва да бъде плавен. "Ние, нашата страна, имаме всички възможности да избегнем подобни грешки. Виждаме до какво водят определени неуравновесени решения, дисбалансирано развитие и резки промени. Днес това е ясно видимо на европейския енергиен пазар", добави президентът.
"Делът на енергията от атомни електроцентрали, водноелектрически централи, вятърни и слънчеви електроцентрали надвишава 37% у нас. И такива конкурентни технологични предимства, разбира се, трябва да бъдат използвани, за да се увеличи темпото на изпълнение на проекти в ядрената енергетика, за активно развитие на малки водноелектрически централи, възможностите на приливите и отливите – сега това се обсъжда активно в света", обясни той.
Той добави, че Русия има конкурентни предимства. Русия може да заеме водеща позиция на развиващия се пазар на водород и амоняк като гориво.

https://vz.ru/news/2021/10/5/1122547.html




Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5855857
Постинги: 2830
Коментари: 26053
Гласове: 34369
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930