Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2021 19:01 - © Ядрената доктрина на САЩ
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 825 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 06.11.2021 19:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
06.11.2021г.

     Съюзниците на САЩ поддържат принципа на изпреварващ ядрен удар по Русия :
image

Европейските и азиатските столици засилват задкулисния натиск на фона на опасенията, че САЩ ще променят доктрината си към отказ от първа употреба на ядрено оръжие.
Съюзниците на САЩ лобират пред Джо Байдън да не променя американската политика по отношение на използването на ядрени оръжия на фона на опасенията, че президентът обмисля декларация за "забрана на първа употреба", която може да подкопае отдавна установените стратегии за възпиране, насочени към Русия и Китай, пише The Financial Times.
Лобирането — от страна на съюзниците по договора, включително Британия, Франция и Германия в Европа и Япония и Австралия в Индо-Тихоокеанския регион — идва, когато администрацията на Байдън е в средата на "преглед на ядрената позиция", редовен междуведомствен процес, който определя Политиката на САЩ относно ядрените оръжия.
Въпреки че някои съюзници вярват, че Байдън ще се въздържи от определяне на политика "без първа употреба" в прегледа, повечето остават загрижени, че той обмисля политика, известна като "единствена цел", която би показала ясно, че САЩ ще използват ядрени оръжия само в тясно предписан набор от обстоятелства — като например за възпиране на пряка атака срещу САЩ или за отмъщение след удар.
"Това би било огромен подарък за Китай и Русия", казва един европейски евроатлантик.
Докато защитниците на неразпространението твърдят, че декларациите за "единствена цел" или "без първа употреба" повишават стабилността, като изясняват обстоятелствата, когато ще бъдат използвани ядрени оръжия, критиците възразяват, че това ще насърчи Русия и Китай.
Те също така се опасяват, че това може да накара съюзници като Япония и Южна Корея да разработят свои собствени ядрени оръжия, което ще предизвика регионална надпревара във въоръжаването с ядрено оръжие. По-рано тази година САЩ изпратиха въпросник до съюзниците, които дадоха изключително отрицателен отговор на всякакви промени в ядрената политика, според двама души, запознати с кореспонденцията : image"Съюзниците по същество, в унисон, колективно се паникьосват. Те не вярват, че техните многобройни и повтарящи се инициативи се съобщават на директорите на администрацията на Байдън и на самия президент", казва един високопоставен източник в Конгреса.
"Приемането на политика за деклариране на "без първа употреба" би било съкрушително за съюзниците и партньорите на САЩ. Това би уронило доверието им. След Афганистан и газопровода "Северен поток-2", има истинска загриженост колко още могат да отстъпят".
Джон Кърби, говорител на Пентагона, казва, че консултациите със съюзниците са били "съществени и продължителни", докато администрацията приключи прегледа на ядрената позиция, добавяйки, че спазването на "ангажиментите ни за разширено възпиране от САЩ остават силни и надеждни" е от основно значение за процеса.
Ричард Фонтейн, главен изпълнителен директор на Центъра за нова американска сигурност във Вашингтон, твърди, че заплахите от Русия, Китай и Северна Корея само са се увеличили след администрацията на Обама, което означава, че "не е бил моментът за обещание от страна на САЩ да не използват първи". Абе много страхливи палашите на Съединените щати. Тях никой няма да ги закача с ядрено оръжие, те ще бъдат пометени от конвенционалното.
Американски бомбардировач B-52 изстрелва крилата ракета по време на полет за оценка на ядрените оръжия, на 80 мили западно от Солт Лейк Сити, Юта :
image

https://www.ft.com/content/8b96a60a-759b-4972-ae89-c8ffbb36878e




Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5882774
Постинги: 2835
Коментари: 26122
Гласове: 34421
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930