Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2021 07:01 - © Планът
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 493 Коментари: 6 Гласове:
9

Последна промяна: 05.11.2021 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
05.11.2021г.

     Министерският съвет сътвори и изпрати в Евроколхоза Национален План за възстановяване и устойчивост на Република България от "пандемията" от COVID-19, версия 1.4, срещу когото трябва да получим европари за възстановяване и устойчивост :
image

Планът има обем на средна книжка от 324 страници с картинки.
Както е редно, планът започва с цитат за значението на тези планове от председателят на Европейската комисия, другарката Урсула фон дер Лайнен.
След това следва списък на използваните съкращения от рода на : АФКОС, ГПОД, ДФЕС, е.ж. (еквивалентни жители), ЕПАЛЕ, ЕСИФ, ЕФРР, ЗМСМА, ЗПКОНПИ, ЗУСЕСИФ, И(К)Т, И(Н)ПЕК, ИАОСЕС, ИСУН, КЛ (контролен лист), КП (краен получател), КПКОНПИ, МВУ, НПЕЕМЖС, ОГРДВ, ОРГО, ПИРО, ПОО, ПСОВ, СЕБРА, СППОО, СУК, УЦЖ (учене през целия живот), HEMS (Хеликоптерна спешна медицинска служба), JESSICA (Joint European Support for Sustainable Investment in City Areas), NUTS-3, NUTS-2 (район от трето (второ) йерархично ниво), PISA (Programme for International Student Assessmen), SCADA (supervisory control and data acquisition), STEM (science, technology, engineering, and mathematics), TEN-T (Trans-European Transport Network), VHCN (Very High Capacity Networks) и прочие такива и отделни по-поносими и разбираеми абревиатури.
Съкращенията са характерни за Съветска Русия. Голям техен любител е бил Кръстьо Раковски. Ленин гледал с насмешка на тази нова мода  в езикознанието. Една сутрин Ленин звъннал по телефона на Раковски, казал "ДуРак" и затворил телефона. Раковски се притеснил, обадил се на Ленин и го попитал, защо го е нарекъл "дурак". Ленин отрекъл да го е нарекъл дурак и му обяснил, че просто го е поздравил с "Доброе утро, Раковски!".  
Планът има четири части. Най-съществена е втора част – Реформи и инвестиции :
image

Аз ще разгледам стълб "Справедлива България" от част втора, като най-чувствителна тема за обществото :
image

Компонентите на "Справедлива България" са :  
– Бизнес среда;
– Социално включване;
– Здравеопазване.

След това се изброяват 20 броя риформи, като най-брадясалата е "Регистрова реформа за разгръщане потенциала на електронното управление за подобряване на бизнес средата", а най-неясната "Създаване на условия и механизми за провеждане на широкообхватен пренатален и неонатален скрининг, и скрининг на социално-значимите заболявания".
Най-безнадеждната за провеждане риформа е "Противодействие на корупцията".
Непонятно е защо в компонента "Бизнес среда" се говори за "Създаване на нормативна уредба за цялостно въвеждане на електронно правосъдие". Да не би правосъдието да е корумпирано и спъва и обърква бизнеса? Или бизнесът е корумпиран, та се търси институция, която да го изчисти? Но с правосъдието няма да стане, защото е надстроечен елемент от обществото. Или и двете са корумпирани? Тогава няма да се мине без смяна на обществено-икономическата формация, тоест без смяна на собствеността, което ще промени и съдебната система.
"Проектът цели подобряване на бизнес средата чрез създаване на предпоставки за
повишаване на обществената сигурност и противодействие на корупцията. Предвидени
са дейности за изграждане на Национална интелигентна система за сигурност с цел
превенция и анализ на информация в сферата на обществената безопасност и
надграждане на системата за превенция и противодействие на корупцията
сред служителите на МВР и повишаване на прозрачността при обслужване на гражданите".

Интересна е "Реформа 8 : Рамка за борба с изпирането на пари", от което зависи приемането ни в Еврозоната. Затяга се надзорът над счетоводителите и данъчните съветници на фирмите, тоест "ще се въведат и адекватни процедури за проверка на служителите ангажирани в предоставянето на услуги по дружествено управление".
Планът засяга и една болна тема на боботковото правителство – Обществените поръчки.
"В областта на обществените поръчки ще бъдат предприети действия, надграждащи
постигнатото през последните години с осъществяваната реформа :
1. Засилване на превенцията и подпомагане на възложителите на обществени
поръчки (Q4/2021) ". Какво ли е постигнато толкова, че да се надгражда?

Създава се нов административен и бюрократичен естествено, орган – Съвет за икономически анализи,  който има за цел да постави основите на процес на постепенно и устойчиво осигуряване на българското правителство със задълбочена академична икономическа експертиза, "която да бъде отправна точка при вземането на стратегически и дългосрочни икономически решения".
"Инвестиция 1 : Продължаваща подкрепа за деинституционализация на грижата за
възрастните хора и хората с увреждания". "Деинституционализация"? Значи държавата абдикира от грижата за възрастните хора и хората с увреждания. Поставя грижите на търговска основа и ги предоставя за практическо изпълнение на частни организации.

"Реформа 1 : Актуализиране на стратегическата рамка на сектор "Здравеопазване". Каквито и стратегии да се чертаят, докато не се премахне търговията от сектора, качествено и хуманно здравеопазване няма да има. Лекарите и учителите трябва да бъдат най-високо платените работници в държавата. Да се въведе задължително разпределение на медицинските кадри, учили на държавна издръжка.
Специално внимание е отделено на ендоваскуларното лечение на мозъчно-съдовите заболявания в България и психиатричната помощ. Последното е много важно, предвид полудяването на нацията.
Направи ми впечатление един принцип, твърде интересен и засукан : "и) Принцип "Да не се нанася значителна вреда" – Всички включени в обхвата на компонента мерки – инвестиции и реформи – съответстват на принципа "за не нанасяне на значителни вреди" по смисъла на член 17 от Регламент (ЕС) 2020/852. В приложение DNSH са дадени самооценки за спазването на принципа на ниво отделна мярка".
В стълб "Иновативна България", компонент "Образование и умения", има : "Област на политиката : образование, пазар на труда".
Понятието "пазар на труда" е безсмислица – трудът е функция на работната сила, която се  проявява в процеса на трудовата дейност. Трудът не е предмет и вещ, не съществува самостоятелно и по тази причина не може да се търгува. Търгува се работната сила с цел да се използва способността ѝ да полага труд. Понятието се употребява масово от управленци, работодатели и синдикалисти, което говори за икономическата им неграмотност. Така е, когато Маркс не се чете, а се доверяваме на ненаучния буржоазен икономикс. Маркс е създал политическата икономия на капитализма и е формулирал научно понятията ѝ. Буржоазният икономикс вулгаризира Маркс, прикривайки класовите противоречия на капитализма. 
Отговорностите и координацията между участниците :
image

Ролята на участниците в процеса по изпълнение и контрол на МВУ в превенцията, откриването, коригирането и разследването на измамите, корупцията и конфликта на
интереси
:
image

Подробна процедура за администриране на сигнали за сериозни нередности се, съдържаща се в СУК :
image

file:///C:/Users/KRASIM~1/AppData/Local/Temp/npvu-15102021.pdf




Гласувай:
9


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. zaw12929 - НАДЕЖДАТА, ЧЕ ПО ДОБРОТО ПРЕДСТОИ Е ...
05.11.2021 10:25
НАДЕЖДАТА, ЧЕ ПО ДОБРОТО ПРЕДСТОИ Е ЖИВА И СЛЕД ТОЗИ ПЛАН. А ДАНООО
цитирай
2. kvg55 - До 1. zaw12929
05.11.2021 11:10
Дано.
цитирай
3. mt46 - Ами
05.11.2021 13:02
май ЕС се е учил от СССР, от социализЪма...
цитирай
4. jupel - Май много сме я загазили&#1...
05.11.2021 18:39
Май много сме я загазили😥. Вижте това: ИСТИНАТА ВИНАГИ ИЗЛИЗА НА БЯЛ СВЯТ- РАНО ИЛИ КЪСНО, ЖЕЛАНА ИЛИ НЕЖЕЛАНА...
Petar Simeonoff
"В момента превеждам един видео материал на индийска телевизия, която днес е извадила на светло договори на Pfizer с девет държави. Мога да ви кажа, че това, което правят тези е умопомрачително. Например Бразилия е заложила всичките си банкови авоари, земи и друга собственост на държавата, ако наруши исканията на фармацевтичната компания. Пфайзер е в пълен контрол над правителството. Това сигурно ще го пусна утре, защото трябва да се преведе. Та мисълта ми е, представете си всяка една държава какви договори е направила с Pfizer, за да се случва всичко това. Тук веднага се сетих, кой и как е възможно да се разбере, Бойко Борисов какъв договор е подписал с тях миналата година. Аз мисля че това ако излезе на светло ще е ужасяващо и може би за това всяко правителство, което ще бъде на власт ще се подчинява на фармацевтичната световна мафия. Тези договори са факт. И съм сигурен, че ние сме на същото положение. Ето защо и има такъв отпор от правителствата по целия свят. Тези неестествени договори, които граничат със здравия разум принуждават всяко правителство да пристъпва към подобни мерки. Тези договори са страшни. Например, ако се установят странични ефекти от ваксината, според договора на Бразилия, правителството поема всички разходи по делата. Ако ги изгуби, трябва да платят на Пфайзер неустойка на договора и изземване на договорените имущества и авоари. Пфайзер можели да ги съдят само в НюЙорк в съд определен от тях. Ами как да принудят. Спомнете си миналата година, стреса от пандемията от медиите. Хората се затварят. Правителствата се лъжат, че от СЗО че има пандемия и е страшно. След някой друг месец излиза фармацевтична компания и казва, спасението идва. Но трябва да подпишем еди какъв си договор. Правителствата подписват под натиска на обществото, защото не можеш вечно да го дършиш затворено. Това е поетапен план, който е сработил много добре.Аз съм сигурен, че България има такъв договор и всички ние трябва да изискаме от правителството да го покажат. Вижте сега, ако На Бойко. лизача на Меркел, му е казано "ти подпиши" еди кой си договор и той със сигурност го е подписал, защото е прост. Така, че не се питайте кой е принуждавал, всички са в играта, кой повече, кой по малко. Кой от простотия, кой от алчност. Но всяко правителство има договор с производителя на ваксини. В това няма и не трябва да има никакво съмнение. Дори в договора на Бразилия има точка, сега се сетих, че самата компания определя броя на дозите. Всичко е в техният контрол. Ще преведа материала и утре ще го пусна. Шокиращо е, защото обикновените хора не знаят за тези договори, а те са факт."
цитирай
5. kvg55 - До 3. mt46
05.11.2021 18:42
Съветският съюз ряпа да яде в съкращенията спрямо Евроколхоза.
цитирай
6. kvg55 - До 4. jupel
05.11.2021 18:44
Да, всичко ще излезе наяве.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5758187
Постинги: 2808
Коментари: 25802
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031