Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.11.2021 16:01 - © Бай Реджеп като световен политически реформатор
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 382 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 02.11.2021 16:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
02.11.2021г.

     Като бил в Ню Йорк за 76-та сесия на Генералната асамблея на ООН бай Реджеп Тайип Ердоган събрал акредитираните журналисти от Турция за да ги информира за вижданията си за бъдещето на планетата. Казал, че се застъпва за "реформата на Съвета за сигурност на ООН, където практически всичко се решава от петте постоянни членове – Русия, Франция Китай, САЩ, Британия". Според Ердоган реформата трябва да се извърши на принципа "светът е повече от пет". "Постоянно говоря в ООН за тази радикална стъпка :
image

Ако 189 държави, с изключение на пет, решително предприемат стъпка, тогава ще изгоним тези постоянни членове в ъгъла", казал Ердоган. Той дори обяви, че вече има пътна карта, която предполага свикване на спешно заседание на Общото събрание на ООН, за да се "предприемат някои стъпки".
Ясно е, че турският президент не е нападал случайно СС. Бизнесът със строителството на "Големия Туран" започва да се проваля и Ердоган иска да свали оковите на международните ограничения. Затова той мечтае за свободни ръце на световната сцена. Но неслучайно основателите на ООН сформираха Съвета за сигурност, който може бързо да взема и изпълнява решения с историческо значение. И тук започва най-важното.
Министрите на външните работи на Руската федерация и Сирия обявиха на срещата си на 23 септември, че е препоръчително да се внесе за разглеждане в ООН въпросът за окупацията на Турция в Северна Сирия. През последните години Турция завзема части от провинциите Рака, Алепо, Хасаки, Идлиб, територия около 9 хиляди квадратни километра с цел "стабилизиране на ситуацията". С течение на времето обаче стана ясно, че „необходимостта от създаване на колан за сигурност" е само претекст за турската експанзия и днес тези територии се имат от Анкара като придобивка на "Великия Туран" – резултат от мечтата на Пантюркизмът или Пантуранизмът страните населени c тюркски народи политически постепенно да се обединят на основата на етническата, културната и езиковата им близост.
И за да не упрекнат Ердоган в самоуправство, той редовно "разхвърля камъни" по света.
Един от камъните е "руската експанзия" в Крим, която турският президент за пореден път обяви "елегантно" преди срещата с Владимир Путин в Сочи на 29 септември. В изказването си на 21 септември в Ню Йорк по време на 76-ата сесия на Общото събрание на ООН каза : "Ние отдаваме голямо значение на защитата на териториалната цялост и суверенитета на Украйна, включително на територията на Крим, анексирането на което не признаваме. Трябва да положим повече усилия за защита правата на кримските татари" : image

Срещата в Сочи по негово настояване бе назначена спешно и е ясно какво иска да постигне. Ердоган подозира, че след срещата на сирийския и руския президент на 14 септември военното положение в районите на Сирия, окупирани от Турция, няма да се промени в негова полза. Очевидно е, че армията на САР подготвя решителна офанзива срещу Идлиб, в която са съсредоточени основните сили на терористите и тази офанзива ще бъде подкрепена от Русия. Самият факт, че хеликоптери К-52 се появиха в Сирия, тествайки високоточни ракети "продукт 305", говори много. Изглежда, че сега протурските части на "Сирийската свободна армия", които си сътрудничат с терористите, също могат да бъдат атакувани.
Затова Анкара спешно прехвърля нови армейски контингенти в окупираната зона. 300 единици бронирани машини и 4 хиляди военнослужещи току-що са докарани там. Ердоган на всяка цена трябва да получи от Владимир Путин уверение, че Русия няма да подкрепи Сирия. При срещата в резиденцията в Сочи "Бочаров Ручей", обаче, Владимир Владимирович каза : "На международната сцена ние си сътрудничим доста успешно, имам предвид както Сирия, така и нашите контакти за координиране на позициите по Либия", на което Ердоган отговори : "Нашите съвместни стъпки по сирийския въпрос също са от голямо значение. Мирът в този регион зависи от турско-руските отношения". Дъра – бъра, ала – бала. Общи приказки : image

Интересно е, какво подозират и какво са подочули медиите? –  "След срещата между Путин и Ердоган Турция започна да се оттегля от Идлиб. Сирийски военни източници съобщават, че на фона на срещата между руския президент Владимир Путин и турския президент Реджеп Ердоган е забелязана много висока активност на турските военни в южната част на сирийската провинция Идлиб. Говорим за отстъпление на турските войски", пише Avia.pro :
image

Неговата политика обаче се оценява не само от маневрите в Сирия. С неговото подло участие  конфликтът в Нагорни Карабах се разгоря, в резултат на което той обяви намерението си да създаде турска военна база в Азербайджан.
Независимо от това, човек трябва да е наясно с неспокойната природа на диригента на неоосманския проект. Ако имперското му нападение над региона започне да се руши в Сирия, целият проект в крайна сметка ще умре. Светът не вижда смисъл в появата на "Великия Туран". По-точно, той изобщо не иска това.
"Турската къща", открита в Ню Йорк пред централата на ООН :
image

https://www.fondsk.ru/news/2021/09/25/mir-ne-vidit-smysla-v-pojavlenii-velikogo-turana-54548.html
https://www.fondsk.ru/news/2021/09/22/prezident-turcii-v-nju-jorke-propoveduet-spravedlivost-dlja-svoih-54529.html
https://avia.pro/news/turciya-nachala-otstuplenie-iz-siriyskogo-idliba?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop
http://kremlin.ru/events/president/news/66800




Гласувай:
5


Вълнообразно


1. bojo12345 - Буен съсед имаме, безспорно!
02.11.2021 21:03
Да му мислим заедно.
цитирай
2. kvg55 - До 1. bojo12345
02.11.2021 23:02
Ще берем ядове с него.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5879732
Постинги: 2835
Коментари: 26117
Гласове: 34412
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930