Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2021 07:01 - © Хроника на едно пътуване
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 880 Коментари: 2 Гласове:
10

Последна промяна: 31.10.2021 07:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
31.10.2021г.

     Хроника на едно пътуване по информация от ТАСС, близка до официален Кремъл :
22.12.2019 година – Базираната в Швейцария компания "Allseas" обяви, че е спряла полагането на тръби за "Северен поток-2" в изпълнение на решение на САЩ за санкции срещу руските газопроводи в процес на изграждане.
Кандидат за завършване на работата по датския участък от газопровода може да бъде корабът за полагане на тръби "Академик Черский", който е собственост на "Газпром флот" ООД и в момента се намира в пристанището Находка в Далечния Изток на Руската федерация :
image

27.12.2019 година – Министърът на енергетиката на РФ Александър Новак пред журналисти : "До края на 2020 година "Северен поток-2" ще бъде пуснат в експлоатация. Единият вариант е корабът, който сега се намира в Далечния Изток. Става въпрос за "Академик Черский".
09.02.2020 година – "Академик Черский", който може да участва в завършването на инсталацията на газопровода "Северен поток-2", напусна пристанището Находка и тръгна към Сингапур. Това се доказва от портала за данни Vesselfinder.
14.02.2020 година – Руският министър на енергетиката Александър Новак каза, че газопроводът ще бъде завършен от кораба "Академик Черски". Необходима е обаче допълнителната му подготовка за работа в Балтика.
15.02.2020 година – "Те няма да могат!" и "Те са изправени пред много голямо закъснение, тъй като Русия не разполага с подходящата технология", казал пред Bloomberg us-американският министър на енергетиката Дан Брейет.
16.02.2020 година – Говорителят на "Газпром" Сергей Куприянов коментира думите на американския министър на енергетиката Дан Брейет за неспособността на Русия да завърши изграждането на "Северен поток-2" с фразата "Никога не казвай никога!".
24.02.2020 година – Съдът за полагане на тръби "Академик Черски", който може да участва в завършването на инсталацията на газопровода "Северен поток-2", пристига в Шри Ланка.
04.03.2020 година – Шефът на борда на украинската компания "Нафтогаз" Андрей Коболев заявил, че обсъжда с американските власти допълнителни мерки, насочени към прекратяване строителството на газопровода "Северен поток-2". Страните обсъждали "как да гарантират, че този проект е мъртъв".
Корабът "Академик Черски" наближава египетския град Суец. Това се доказва от портала за данни Vesselfinder. Очакваната дата на пристигане в пристанището е 25 март.
17.03.2020 година – "Академик Черски" е променил курса от египетския град Суец към пристанището Мапуто в Мозамбик, сочат данните на портала Myshiptracking.
28.03.2020 година – "Академик Черски" продължава да се движи на запад. В момента корабът  обикаля Африка и навлиза в Атлантическия океан. Настоящата дестинация е пристанището на Pointe Noire (Конго), според сайта Myshiptracking :
image

06.04.2020 година – Корабът за полагане на тръби "Академик Черски" продължава да се движи към Европа. В момента корабът, започнал своето пътуване от Находка се движи на север в Атлантическия океан, посоката е пристанището на Лас Палмас (Канарските острови, Испания), сочат данните на портала Myshiptracking.
19.04.2020 година – Корабът за полагане на тръби "Академик Черски" напусна пристанището на Лас Палмас (Канарските острови, Испания) и отплава за Средиземно море към Порт Саид (Египет). Това се доказва от портала за данни Myshiptracking.
21.04.2020 година – "Академик Черски", се отклони от обявения курс към египетското пристанище Порт Саид и премина през пролива Гибралтар на северозапад. Това се доказва от данните на проследяващите портали.
22.04.2020 година – Съдът за полагане на тръби "Академик Черски" отново промени курса си. Сега той се отправя към пристанището на Абърдийн (Великобритания, Шотландия). Това се доказва от данните на проследяващите портали.
26.04.2020 година – Pipelayer кораб "Академик Черски" в момента преминава Ла-Манша и отново промени курса – сега Находка е посочена като негова дестинация. Това се доказва от данните на проследяващите портали.
28.04.2020 година – Няма спешност при завършването на изграждането на газопровода "Северен поток-2", предвид значителното намаляване на търсенето на газ в Европа и ниските цени на газа в региона. И следователно е по-целесъобразно да се отложат обявените дати за приключване на проекта, казват повечето анализатори.
29.04.2020 година – Операторът на "Nord Stream-2", "Nord Stream 2 AG", все още планира да завърши проекта в края на 2020 година – началото на 2021 година, каза по време на телефонна конференция Райън Зеле, ръководител на австрийската нефтена и газова компания OMV (един от европейските партньори на проекта).
Pipelayer кораб "Академик Черски" в момента преминава покрай Дания по протока Скагеррак, свързващ Северно море с Балтийско море. В същото време дестинацията на кораба все още е Находка. Това се доказва от данните на проследяващите портали.
30.04.2020 година – Pipelayer кораб "Академик Черски" променени курса си от Находка към Калининград в Балтийско море, показват данни от портал за проследяване.
01.05.2020 година – Съдът за полагане на тръби "Академик Черски" се приближава до остров Борнхолм в изключителната икономическа зона на Дания (EEZ), разположен в близост до мястото за изграждане на тръбопровода "Северен поток-2", според проследяващите портали.
03.05.2020 година – Pipelayer кораб "Академик Черски" пусна котва близо до Калининград. Порталите за проследяване на кораби локализират местоположението на кораба в Гданския залив, който географски се намира близо до Калининград.
07.05.2020 година – Корабът за полагане на тръби "Академик Черски" вдигна котва и отплава към пристанището Мукран в Северна Германия, където трябва да пристигне на 8 май. Това се доказва от порталите за проследяване на кораби. Немското пристанище е логистичен терминал за доставка и полагане на тръби.
08.05.2020 година – Тръбите за изграждането на газопровода "Северен поток-2" се намират в пристанището на Мукран в Северна Германия, заяви говорител на "Северен поток 2 АГ" пред ТАСС. Понастоящем на там се движи корабът за полагане на тръби "Академик Черски".
09.05.2020 година – Корабът за полагане на тръби "Академик Черски" е закотвен близо до пристанището Мукран в Германия, където се намира газовият терминал на проекта за изграждане на газопровода. Това се доказва от данните на порталите за проследяване на кораби. Както TAСС беше информирана по-рано от оператора на проекта "Северен поток-2 АГ", тръбите за изграждането на газопровода се съхраняват на терминала. В пристанището се намира и тръбополагащата баржа на руската компания АО "МРТС". Преди това тя беше определяна като един от кандидатите за участие в завършването на "Северен поток-2".
13.05.2020 година – "Академик Черски" все още е закотвен в пристанището на Мукран в Северна Германия, където се намира логистичният терминал на проекта за изграждане на газопровода. Това се доказва от данните на порталите за проследяване на кораби.
Според Bloomberg, която цитира сателитни изображения от Planet Labs inc. от 10 май, части от тръбопровода са прехвърлени на пристан, оборудван с кран за товарене. В същото време "Академик Черски" се намира до този пристан.
28.05.2020 година – "Академик Черски" напусна пристанището Мукран в Северна Германия и се отправи на югоизток. В момента корабът се намира в залива Прорер Вик срещу Бинц. Корабът отново се завърна в пристанището на Мукран. Това се доказва от данните на порталите за проследяване на кораби.
01.10.2020 година – Корабът за полагане на тръби "Академик Черски"е напуснал пристанището Мукран (Германия), където са разположени тръбите за изграждането на тръбопровода и е отишъл до Балтийско море, според портала Marine Traffic.
05.10.2020 година – "Академик Черски" продължи пътуването си от пристанището Мукран (Германия), където се намират тръбите за изграждането на тръбопровода, към Калининград, съобщава порталът "Морски трафик".
08.10.2020 година – "Академик Черски" се забави по пътя си към пристанището в Калининград и спря пред Куршската коса. Това се доказва от данните на портала за морски трафик.
27.10.2020 година – "Академик Черски" практически завърши прехода към германското пристанище Мукран, логистичната база на "Северен поток-2". Това се доказва от данни от портала за проследяване на кораби Marinetraffic.
26.11.2020 година – "Академик Черски" напусна германското пристанище Мукран, където беше акостиран през последния месец, и се насочи към Калининград. Това следва от данните от портала за проследяване на кораби MarineTraffic.
08.12.2020 година – Корабът за полагане на тръби "Академик Черски" се отклони от предложената точка за продължаване на строителството на газопровода "Северен поток-2" и се обърна на североизток. Това се доказва от данни от портала за проследяване на кораби MarineTraffic.
09.12.2020 година – "Академик Черски" се завърна в руските води и изгради пътно платно край бреговете на Куршската коса. Това се доказва от данни от портала за проследяване на кораби MarineTraffic.
06.01.2021 година – "Академик Черски" се завърна в зоната за строителство на тръбопровода. Това се доказва от данни от портала за проследяване на кораби MarineTraffic.
11.01.2021 година"Академик Черский" покинул зону продолжения строительства газопровода "Северный поток-2", взяв курс на восток. Это следует из данных портала отслеживания судов MarineTraffic.
12.01.2021 година – "Академик Черски" е акостирал в Балтийско море край бреговете на Калининградска област. Това се доказва от данни от портала за проследяване на кораби MarineTraffic.
21.01.2021 година – "Академик Черски" се насочи към германското пристанище Висмар. Това е посочено в портала за проследяване на кораби MarineTraffic.
23.01.2021 година – На 23 януари "Академик Черски" пристигна в германското пристанище Висмар. Това се доказва от данните на портала на корабите MarineTraffic.
4.03.2021 година – "Академик Черски" напусна пристанището Висмар, където акостира на 23 януари 2021 година. Това следва от данните от портала за проследяване на кораби MarineTraffic.
09.03.2021 година – "Академик Черски" пристигна на брега на Калининградска област, където се планира да се проведат тестове, преди корабът да се присъедини към полагането на "Северен поток-2" в териториалните води на Дания, съобщава порталът MarineTraffic.
30.03.2021 година – "Академик Черски", който проведе морски опити и предоперативни тестове в Калининградска област, се насочи към северозападната част на Балтийско море. Това се доказва от данни от портала за проследяване на кораби MarineTraffic.
"Академик Черски" се насочи към водите на Дания, за да извърши подготвителна работа преди полагането на газопровода "Северен поток-2". Това беше съобщено пред репортери в Nord Stream 2 AG.
"Корабът за полагане на тръби "Академик Черски" се насочи към изключителната икономическа зона на Дания, за да започне подготвителна работа преди полагането на тръбите", се казва в съобщението.
31.03.2021 година – "Академик Черски" спря в района на остров Борнхолм в Балтийско море, в зоната на продължаване на работата по полагане на датския участък от газопровода "Северен поток-2". Това се доказва от данни от портала за проследяване на кораби MarineTraffic.
В сряда вечерта "Академик Черски" пристигна на мястото на полагане на газопровода "Северен поток-2". Това съобщи пред репортери операторът на проекта "Северен поток-2" АД. "Бихме искали да ви информираме, че корабът "Академик Черски" е пристигнал на работното място", казаха от компанията : image

06.04.2021 година – "Академик Черски" все още извършва подготвителна работа преди началото на полагането на газопровода "Северен поток-2" в датските води на Балтийско море. Това съобщиха пред ТАСС от компанията – оператор на строителството на тръбопровода - "Северен поток-2" АД.
27.04.2021 година – На 27 април "Академик Черски" започна прокарването на газопровода "Северен поток-2" в териториалните води на Дания. Това се посочва в съобщението на оператора на проекта "Северен поток-2" АД :
image

19.07.2021 година Корабът за полагане на тръби "Академик Черски" прокарва 2,6 километров участък от втория низ на газопровода "Северен поток-2" в германски води. Това съобщиха пред ТАСС от "Nord Stream 2" AG :
image

Компанията "Nord Stream 2" AG започна да пълни с газ първата тръба от газопровода "Северен поток-2", чието строителство бе завършено през септември, цитира АФП съобщение на компанията, предава телевизия NOVA на 04-ти октомври :
image

https://tass.ru/search?searchStr=%D0%90%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%BA%20%22%D0%A7%D0%B5%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8%22&sort=date




Гласувай:
10


Вълнообразно


1. mt46 - ...
31.10.2021 11:26
Може ли в края на всеки обемист постинг да го обобщаваш накратко /с 1-2-3 изречения/?...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
31.10.2021 14:05
Не може. Това е за сведение на посрещачите.
Моите постинги изключително рядко надвишават 1 – 1 и 1/3 Word страници, Times New Roman, размер 14.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5877692
Постинги: 2835
Коментари: 26111
Гласове: 34409
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930