Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2021 19:01 - © Цензурни игри
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 714 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 27.10.2021 19:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
27.10.2021г.

     CNN се зарекли вече да не публикуват съобщения в австралийския Facefook :
image

Решението идва след като Върховният съд на Австралия постанови, че медийните компании носят отговорност за коментари, които хората публикуват под статии в платформата. По-рано този месец Върховният съд на Австралия отхвърли аргумент, представен от три големи австралийски новинарски организации, че те не могат да бъдат държани отговорни за коментарите, които хората публикуват на своите страници с новини във Facefook (FF).
След решението на Върховният съд CNN се обърнала към Facefook с питането дали технологичната компания "ще подкрепи CNN и други издатели, като деактивира функцията за коментари на тяхната платформа в Австралия", се казва в изявление на говорител на CNN, уточнявайки, че Facefook "избра да не го прави".
"Разочаровани сме, че Facefook отново не успя да гарантира, че платформата му е място за надеждна журналистика и продуктивен диалог около текущите събития сред своите потребители", заяви говорителят на CNN и добави, че медията ще продължи да публикува в самостоятелни платформи в Австралия.
Facefook позволява на хората и издателите със Страници да изключват коментарите към публикации или по друг начин да ограничават възможността хората да коментират избрани Страници и профили – функция, която компанията обяви през март.
Медийните компании твърдят, че не трябва да носят отговорност за коментарите на потребителите, обжалвайки този конкретен въпрос чак до Върховния съд. В отхвърлянето на аргумента, повдигнат от медийните организации, Върховният съд написа по-рано този месец, че "опитът на жалбоподателите да се представят като пасивни и неволни жертви на функционалността на Facefook има усещане за нереалност".
"След като са предприели действия за осигуряване на търговската полза от функционалността на Facefook, жалбоподателите носят правните последици", пише Върховният съд и добавя, че апелативният съд "е правилно да приеме, че действията на жалбоподателите при улесняване, насърчаване и по този начин подпомагане публикуването на коментари от потребители на трети страни във Facefook ги направи издатели на тези коментари".
В крайна сметка Facefook възстанови страници с новини в Австралия, след като правителството се съгласи за промени в планирания медиен кодекс. Технологичната компания заяви, че тези промени ще ѝ позволят да запази по-голям контрол върху това, което се появява на нейната платформа.
Говорител на Facefook заяви, че последните съдебни решения са показали необходимостта от реформа в австралийското законодателство за клевета и компанията очаква с нетърпение "по-голяма яснота и сигурност в тази област".
Решението на CNN, която е собственост на AT&T Inc, я прави първата голяма новинарска организация, която оттегли австралийското си присъствие във Facefook.
Социалните медии са централен канал за разпространение на съдържание в Австралия, като около две трети от 25-милионното население на страната общуват във Facefook, според данни на индустрията. Около една трета от населението на страната е използвало Facefook за извличане на новини през 2021 година, се казва в доклад на Университета в Канбера.
Е, Джордж Оруел е бил проницателен за бъдещето на буржоазното общество. Не може да се пише, какво да е. Написаното трябва да е политически коректно и безполово.

https://edition.cnn.com/2021/09/29/media/cnn-facebook-pages-australia-intl-hnk/index.html




Гласувай:
6


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5893284
Постинги: 2837
Коментари: 26131
Гласове: 34433
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930