Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2021 07:01 - © Велика Албания
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1333 Коментари: 4 Гласове:
3

Последна промяна: 19.10.2021 07:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
18.10.2021г.

     На осмият (деветият) по големина полуостров в света – от 666 877 kmІ (466 877 kmІ) :
image

живеят само велики народи, обитаващи само велики държави. Е, и не чак толкова велики :

·              imageВелика Албания – Shqipлria Etnike – "Етническа Албания" е албанската представа за обединяване в самостоятелно държавно формирование на всички  територии, в които албанският етнос е преобладаващ.

·               imageБосна и Херцеговина –

·               imageВелика България – "Велика България" или "Целокупна България" е политическа концепция, която предвижда образуването на българска държава на териториите на историко-географските области Мизия, Тракия и Македония, където през XIX-ти век преобладаващото население е било българско. В България, често се използва и терминът "Българско землище". Още "България на три морета".

·                imageВелика Гърция – Μεγάλη Ιδέα – "Велика идея" е иредентистки проект на гръцкия национализъм от XIX-XX век за обединение в една държава на всички територии с етнически гръцко присъствие.

·                imageКосово –

·                imageВелика Македония – "Обединета Македонија" е иредентистка македонистка концепция, чиято цел е обединението на географската област Македония в една държава, с главен град Солун :
image

·                imageВелика Сърбия – Великосръбската доктрина е идеологически план за създаване на южнославянска държава под сръбско господство. Водещи прийоми за постигането на тези въжделения са иредентизмът и националшовинизмът (в случая : сърбошовинизъм).
Според доктрината, на сърбите се отрежда водеща "държавотворческа" роля, като всички земи в които живеят сърби, задължително трябва да влязат в границите на тази държава. В по-крайния вариант на проекта, държавата се нарича Велика Сърбия.
Основа за създаването на плана е "Начертанието" на Илия Гарашанин.
Водещи идеолози и поддръжници /ратници/ (от сръбски рат – война) са Стоян Новакович и Милош Милоевич – наричан още "Лудия Милош".

·                imageВелика Турция – دولتْ علیّه عثمانیّه Devlet-i Вliye-yi Osmвniyye, в превод "Велика Османска държава".

·                imageВелика Черна гора – След картата на Велика Албания, която се появи по време на мача между Сърбия и Албания, в социалните мрежи се появи и карта на Велика Черна гора :
image

Всяка уважаваща себе си балканска нация има своя собствена концепция за Великата Родина, която включва значителни територии от съседи. Велика Гърция, Велика Хърватия, Велика Сърбия. Специалистите дори знаят идеята за Велика Македония и не става въпрос за държавата на Александър Велики, а за малък, но горд славянски народ, на когото българите отказват правото да съществуват и смятат за необходимо присъединяването му към Велика България.
Във всичко това има много причини за шеги, но две концепции за "величие" на Балканите се считат за много сериозна заплаха за другите – Велика Сърбия и Велика Албания.
Министерството на външните работи на Руската федерация реагира изключително остро на факта, че албанският премиер Еди Рама в едно от телевизионните предавания нарече обединението с Косово основната цел в кариерата си. Проблемът дори не е, че Косово, според Белград и Москва, е част от Сърбия. И факт е, че паналбанската идея е най-опасната от всичко, което сега е на Балканите. Албанският национализъм се счита за особено разрушителен дори в страните от НАТО.
Сърбите имат своя специалност – "Движението на неприсъединените" (Неповезане стране), някога амбициозен геополитически проект на Белград, Кайро и Делхи, но сега просто клуб, който не решава нищо и не влияе върху решенията на никого.
Конституцията на новосъздадената с оръжията на НАТО Република Косово категорично забранява на "независимо" Косово да се присъединява към която и да е друга държава и да използва на официално ниво всякакви албански национални символи, включително основния – черен "шиптар" на червен фон.
С други думи, то (НАТО) забрани дори да си мечтаят за Велика Албания. Според идеолозите на албанския национализъм, Косово е част от него по подразбиране, както и по-голямата част от Македония, две части от Южна Сърбия, Източна Черна гора и Западна Гърция :
image

Велика Албания е геополитическа конструкция на Хитлер и Мусолини. Днешните германци, които имат решаващо влияние на Балканите, помнят това, така че отхвърлят конструкцията още от прага, въпреки съюзническите си отношения по линия на НАТО с Тирана.
След това – и до края на войната – албански националисти, включително легионерите от албанската дивизия "СС", извършват етническо прочистване на славянското население, предимно на сръбското.
У албанците има много силно развито национално чувство. Това е определящо за тази нация, оставяйки далеч назад всякакви религиозни и политически различия. Албанци от всички конфесии – мюсюлмани, католици, православни християни – съжителстват много мирно помежду си. И всички те, включително убедени атеисти, вярват във Велика Албания.
Сърбите трябва да бъдат много по-притеснени от това, отколкото руснаците, но Захарова също е загрижена от изявлението на Еди Рама. Албанското национално чувство е такъв случай, когато е по-добре да прекалите с опасността, отколкото да я пренебрегнете.

https://vz.ru/world/2021/10/12/1123513.html

Нашето министерско мълчи като п.т.а. Нищо не казват и родните ни медии.




Гласувай:
3


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
18.10.2021 09:55
всички са много велики ,с изключение на нас!
С тази подробност, че ако не сме били ние, тях просто е нямало да ги има !От нас са научили ,що е то държава!

Ако това са границите на Балканският полуостров, не съм съгласен с ночността им!Математически не е така
На запад е определена точката правилно Прекарват се допиратени където има чупка в релефа и пресечните точки на изток и запад се свързват На изток не е дадено Черно мире, където брегът прави завой Но и така се вижда че цяла бивша Югославия, малка част от Унгария/ затова понякога се включва към нас/, значителва част от Румъния и Молдова са към полуострова

А ние имаме още една причина да не сме веричие Кланяме се на всички велики, но не и на нас, самите?
Следователно не сме велики!
цитирай
2. kvg55 - До 1. leonleonovpom2
18.10.2021 11:55
Всички сме велики.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Да, Краси!
18.10.2021 12:56
Ама някои- повече и по-!
цитирай
4. kvg55 - До 3. leonleonovpom2
18.10.2021 13:06
Така е.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5755643
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34178
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031