Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2021 17:01 - © Курсът е точен
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1068 Коментари: 10 Гласове:
7

Последна промяна: 17.10.2021 17:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
17.10.2021г.

     Вече седма година, под командването на капитана на кораба, Русия се обръща според избрания курс, докато бившият световен ред се разпада. Успоредно с това всички съседни държави, в зависимост от тяхната география, според геополитическата гравитация се разгръщат заедно с Русия. А онези държави, които са привързани към чужда цивилизация, се пръсват по шевовете и се откъсват на части към Русия. В резултат на това всеки сменя курса, тоест светът се променя от Русия.
Речта на Владимир Путин в Мюнхен пред 43-та международна конференция по сигурността в Мюнхен 2007 година бележи началото на геополитическата борба за възраждането на Русия. Тогава западните лидери се отнесоха високомерно, което показва глупостта им, с иронични усмивки на лице. Десет години по-късно руският президент няма нужда да казва нищо – сега мълчанието на Путин вкарва в объркване или може да причини диария у западните лидери. Времето роди своите нови герои Путин, Шойгу, Лавров, Медведев и разбира се най-главния конструктора на хиперзвуковата бойна глава "Авангард" – инженер Херберт Ефремов,  както в миналото Минин и Пожарски, Сусанин. Както по-късно призна Путин, нямаше нито армия, нито икономика и няма да "заплашвате с атомни бомби" при всеки повод. Путин удари през ръцете законотворците и олигарсите, които превръщаха Русия в суровинен придатък.
Основата на руската власт, за разлика от други центрове на властта, се определя от военните, ресурсно-енергийните, териториалните измерения и нейната обширна география, а не от натрупаното богатство и население. Руснаците имат умения, те са с ум и винаги ще измислят своя болт на хитрата гайка на противника.
Геополитическите процеси, протичащи в Русия, са трудни за обяснение с аналитични концепции и солидни преценки. Представете си огромен кораб с размерите на половината от Евразия. И тогава, естествено, големите кораби наоколо ще се изтеглят, за да не се сблъскат, малките, които са наблизо, се присъединяват към завоя, за да не потънат.
В рамките на глобалния проект икономиките на САЩ, ЕС, Китай, Япония, Южна Корея и няколко други страни са обединени в едно тяло. Докато главата от Вашингтон командваше едно тяло, Китай нарастваше скокообразно, а Западът беше окъпан в лукс за сметка на неравен обмен с останалия свят. Всичко мина както трябва, но всичко беше съсипано от Русия, която беше станала на колене, възмутена от нахалния рекет на глобалния елит в лицето на новото ръководство. Междувременно либералният елит на Русия продължи да "спи сладко и да се храни вкусно" за сметка на изнасянето на държавата. Путин се сблъска с изключително трудна задача – да прекрати огромния поток от движение на ресурси на запад и да спре колапса на страната.
Какво се случи след това е известно и одобрено от руското общество. Събитията, започващи с речта на Путин в Мюнхен, петдневната война, превъоръжаването на армията, анексията на Крим, сирийската и нефтената и газовата войни далеч не са пълен списък на вълната от недоволство от Русия. Непримиримостта към Русия, САЩ и техните васали, действащи на фашисткия принцип "Руснаците трябва да умрат, за да можем да живеем ние" обяснява много. Но тъй като Русия стана по-силна, Exgegemon също бързо загуби предишната си хватка и чист ум. От украинския Майдан, сваления Боинг и "адски санкции", отидоха да целуват ботушите на черните си граждани.
Освен това Путин успя да разсее съмненията сред другите глави (държави) относно изключителността на един глава (държава), след което да убеди някои членове във важността на суверенитета на всяка отделна държава.
И тук възниква най-интересният въпрос : всички основни русофобски държави, непримирими противници на Русия, влязоха в един свързан проект, за да паднат едновременно? Историята не познава такъв едновременен цугцванг за водещите сили на световната геополитическа игра. И най-интересното в разгръщащата се битка на световните сили е, че Русия е доволна от всеки ход на историята. Освен това Русия не е играч, а арбитър. Сега руските геополитически противници трябва да се стараят много, за да не станат "преминаващ труп". Остава да добавим, че не само Сталин е бил велик стратег, тук очевидно Путин също не е разочаровал и е поставил шах и мат на Главния предикатор (колективно господарят на света).
Днес Русия е готова на всякакви катаклизми и има достатъчен запас на безопасност. Чрез намаляване на влиянието на Запада, Русия ще стане още по-силна и ще получи нов тласък за развитие. Днес глобалистите се страхуват от по-нататъшни действия на Путин. В същото време Русия, всъщност не се крие, се готви да принуди Запада да напусне териториите на постсъветското пространство, включително балтийските републики.
Глобалният елит не беше подпомогнат от съдбата си, с помощта на която, както мислеха собствениците на парите, те управляват света. Някой си мисли, че той контролира целия свят, но се оказа, че това не е така – Владимир Путин иронично отбеляза това.

https://mpsh.ru/30844-v-chem-sila-rossii-rossija-snova-pobezhdaet-zapad.html




Гласувай:
8


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. dobrodan - Когато Русия започне да изнася и стане поне пети световен износител на:
17.10.2021 17:41
автомобили;
промишлена и битова електроника;
компютри и компоненти;
заводи за произвоството им;
конфекция;
софтуер;
когато започне масово преселване на американци в Русия -
тогава и аз ще се съглася с теб.
Дотогава ще измине повече време, отколкото имам.
Никой не живее хиляда години.
Засега изнася само империализъм, същото, в което упреква останалите страни.

цитирай
2. kvg55 - До 1. dobrodan
17.10.2021 18:23
Когато изнасяш ракетни двигатели, атомни електроцентрали, най-модерно оръжие и пшеница, не е необходимо да изнасяш тостери и кафеварки. Достатъчно е да задоволяваш собствените си нужди. Както е и със софтуера. Пътниците в московското метро могат да плащат с лицето си. Това осигурява съответният софтуер.
Досега в Руската федерация се пресели един us-американски гражданин и той е предостатъчен за обясняване на прословутата us-американска демокрация.
В какво ли се състои империализмът в руската външна политика?
цитирай
3. bojinkata - Ако РФ беше започнала да изнася и ...
17.10.2021 19:18
Ако РФ беше започнала да изнася и кафеварки, тостери и тенджери, /автомобилите й се търсят на запад/, то какво щеше да остане за краварите?!
цитирай
4. blagovesteliseev - Че западният свят загива е факт, важното е да се разбере защо
17.10.2021 20:20
През 1947 година в България започва изливането на така наречения късен дъжд, или решенията на страшния съд. Това трае до 1982 г., след която както знаете, съветският блок тръгна неудържимо към разпада си.
В началото на тези събития, някъде след 1954 година, се случва нещото, за което говорите - избълва се, това е библейският термин или се отстранява протестантската църква. Това означава вдигане на Божията благодат от западните държави.
А след 1982 г., когато стабилността на източния блок вече не е била необходима и той тръгва към разпад.
Тоест в основата са духовни събития и процеси. Вижте повече в блога ми. А тук виждам един от нашите фенове. Той може да допълва.
цитирай
5. kvg55 - До 3. bojinkata
17.10.2021 21:20
Краварите си изнесоха производството в Китай. Сега произвеждат само бутикови маратонки.
цитирай
6. kvg55 - До 4. blagovesteliseev
17.10.2021 21:21
В основата винаги е материалното.
цитирай
7. mt46 - ...
17.10.2021 23:39
Русия става по-силна, ние ставаме по-слаби...
цитирай
8. kvg55 - До 7. mt46
17.10.2021 23:47
Ние вървим към бунището на историята.
цитирай
9. born - "Преди да уличаваме кахърите ...
18.10.2021 22:22
"Преди да уличаваме кахърите на Русия, добре би било да се взрем в собствените си башбългарски кахъри."
Из "Отбрани мисъли на Мъдреца Born" - том 22, р-л 11, гл. 347, стр. 1819, ал. 23.

Преподобни КВГ55, в комент 2 релевантно обясняваш на слепците как да прогледнат върху ноторната ситуация, но на тях им е гот от илюзорната представа да не виждат ситните неща у копата със сеното от торището с осраната плява. Не можеш с никакви алотропни средства да възвъннеш на слепеца Мунчо- дори с препаратите на Мулдашев. А те- ситните неща са бая едрички ... Но туземците обичат лъскавото ...
........................................................ St. B O R N- вмчк Taratancijskij & Ta6akMakanskij · …………………………………………………......4208-9896-1708-4444-7017-4242.........-18102021
цитирай
10. kvg55 - До 9. born
18.10.2021 22:55
Пресвети, знаеш, че ние още от тодорживково време сме най-силни във външната политика и международното положение.
Още дядо Славейков е казал, че българите обичат да плачат на чужди гробища.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5756223
Постинги: 2808
Коментари: 25799
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031