Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2021 16:01 - © Наглост по реднешки
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1183 Коментари: 8 Гласове:
8

Последна промяна: 16.10.2021 16:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
16.10.2021г.

     Още не са ги забравили в Афганистан и пиндосите вече се навират в съседните на Афганистан страни от Централна Азия :
image

Пентагонът вече си навива на пръста идеята за ролята на Съединените щати в Средна Азия като алтернатива на Руската федерация и Китайската народна република :
image

Изявление в този смисъл направил ръководителят на Централното командване на САЩ (CENTCOM) на us-американските въоръжени сили генерал Кенет Макензи :
image

на изслушване в Комисията за въоръжени сили на Сената относно обстоятелствата при изтеглянето на американския контингент от Афганистан.
Отговаряйки на въпроса какви усилия полагат САЩ, за да предотвратят засилването на влиянието на други държави в Афганистан, той докладвал, че "миналата седмица бях в столицата на Казахстан – Нур-Султан". Според Макензи той е участвал в консултации, по-специално с представители на Узбекистан, Казахстан, Таджикистан и Киргизстан. "Говорихме за това какъв ще бъде регионът след падането на Афганистан", обяснил генералът.
Какво падане на Афганистан, генерале? – Радикалното движение "Талибан"  започна мащабна операция за установяване на контрол над Афганистан, след като през пролетта САЩ обявиха намерението си да изтеглят силите си оттам. На 15 август президентът Ашраф Гани избяга от страната и талибаните влязоха в Кабул без бой. Американските войски напуснаха напълно Афганистан до началото на септември, прекратявайки почти 20-годишното си присъствие в Ислямската република. Присъствие, а? Като турското присъствие у нас!
Знаме на талибаните покрива стената на посолството на САЩ в Зелената зона на Кабул, която някога е била сърцето на чуждестранните операции в Афганистан :
image

"Като цяло те искат гаранции (ама какви? и за какво?), те искат да продължат да имат връзки със САЩ. Защото искат да имат алтернатива на Русия и алтернатива на Китай", казал шефът на Централното командване на САЩ. "За съжаление, поради географското си положение, те винаги ще имат да се справят с Русия и Китай. Но мисля, че нашите партньори в региона искат САЩ да дадат сигнал, че няма да им обърнат гръб, дори ако напуснем Афганистан".
Те вече го напуснаха Афганистан, какво е това "ако"?
Янките дори проучват вече детайлно въпроса, въпреки че руският президент Владимир Путин се обяви против разполагането на американски войски в съседните на Афганистан страни по време на среща с президента на САЩ Джо Байдън в Женева. Това съобщава The Wall Street Journal, позовавайки се на висши американски и руски чиновници.
По-късно вестникът вече заема друга позиция : "САЩ поискаха от Русия предложение за бази за наблюдение на афганистанската терористична заплаха", пише изданието и продължава : Американските власти не изключват използването на руски бази в Киргизстан и Таджикистан. За това пише Wall Street Journal, позовавайки се на източници, коментирали срещата между началника на Съвместния началник-щаб на въоръжените сили на САЩ генерал Марк Мили и началника на Генералния щаб на въоръжените сили на Русия генерал Валери Герасимов :
image

Както скръбно пише вестникът, от руска страна не са дадени обещания, Герасимов отговорил уклончиво.
Някои членове на Конгреса подозират, че Москва може да преследва скрити цели. "Русия е по-загрижена за събирането на разузнавателна информация за САЩ и техните съюзници, отколкото за споделянето на информация за терористични заплахи", написаха в писмо няколко високопоставени конгресмени от Републиканската партия до министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин и държавния секретар Антъни Блинкен, пише още The Wall Street Journal.
"Мисля, че това, което виждаме днес в медиите относно искането за използване на руски бази, е друг пример за това, което виждаме с администрацията на Байдън. Администрацията ни постави в положение, при което, за да имаме възможността да защитим САЩ от терористи, трябва да молим руснаците да използваме техните съоръжения", коментираха сенатори републиканци.
В крайна сметка исторически западната доктрина е изградена върху експанзия, което означава, че за да се задоволят геополитическите и икономическите им амбиции, е необходимо да се търси нов враг или временен "съюзник" :
image

https://iz.ru/1228276/2021-09-29/pentagon-rasskazal-o-roli-ssha-v-azii-kak-alternativy-rossii-i-kitaiu
https://kaktus.media/doc/446794_pentagon:_strany_centralnoy_azii_vidiat_v_ssha_alternativy_rossii_i_kitau.html
https://www.wsj.com/articles/u-s-asked-russia-about-offer-of-bases-to-monitor-afghan-terror-threat-11632767164



Тагове:   китай,   Пекин,   москва,   казахстан,   Узбекистан,   Кабул,   талибан,   Афганистан,   Средна Азия,   сащ,   Русия,   терористи,   военни бази,   Съединени щати,   Централна Азия,   Ашраф Гани,   The Wall Street Journal,   руският президент владимир путин,   руски бази,   16 октомври,   Руската федерация и Китайската народна република,   ръководителят на Централното командване на САЩ CENTCOM на us-американските въоръжени сили генерал Ке,   ръководителят на Централното командване на САЩ CENTCOM на us американските въоръжени сили генерал Ке,   Комисията за въоръжени сили на Сената,   столицата на Казахстан – Нур-Султан,   столицата на Казахстан – Нур Султан,   Таджикистан и Киргизстан,   Ислямската република,   Зелената зона на Кабул,   Централното командване на САЩ,   Джо Байдън в Женева,   Съвместния началник щаб на въоръжените сили на САЩ генерал Марк Мили и началника на Генералния щаб н,   министъра на отбраната на САЩ Лои774д Остин и държавния секретар Антъни Блинкен,


Гласувай:
9


Вълнообразно


1. nedovolen - Няма да чета всички глупости, не си ...
16.10.2021 16:28
Няма да чета всички глупости, не си ги казал ти, а някой. Между другото клипа не се отваря..
Няма да пиша повече, да не се правя на отворен.
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
16.10.2021 17:01
За теб може да са глупости, ама пиндосите ровят за нова война, което ще засегне и нас.
Това не е клип, а снимка от клип. Клиповете имат друго място, накрая.
цитирай
3. mt46 - ...
16.10.2021 18:36
Обичат да се навират навсякъде...
цитирай
4. kvg55 - До 3. mt46
16.10.2021 19:29
Навират се като червиви.
цитирай
5. born - Тия пичове начело с Бай Гън са твърде ...
16.10.2021 22:05
Тия пичове начело с Бай Гън са твърде недисциплинирани ! Защо ли Путин ги назначава такива ? Не мога да му се начудя !:)))
цитирай
6. born - За теб може да са глупости, ама пи...
16.10.2021 22:15
kvg55 написа:
За теб може да са глупости, ама пиндосите ровят за нова война, което ще засегне и нас.
Това не е клип, а снимка от клип. Клиповете имат друго място, накрая.


Ние не се плашим от каквито и да войни, защото сме велика нация, Божествена, а освен това имаме страхотна разведка и агентура. Не разбра ли от последните новини във връзка с последния филм за Агент 007, че Джеймс Бонд е от български произход ? Не зная как стои въпроса с нашенското му гражданство, но за разлика от Кирчо Харварда той е от стара коза яре и тия подробности ги е оправил навреме !
Bulgarien uber alles !
цитирай
7. kvg55 - До 5. born
17.10.2021 01:11
Тези назначения са по милост, да не стоят гладни.
цитирай
8. kvg55 - До 6. born
17.10.2021 01:15
Да си призная, страх ме е. Най-малкото ще харчим бадева пари.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5756715
Постинги: 2808
Коментари: 25799
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031