Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2021 07:01 - © Евроколхозни гайлета
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 366 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 04.10.2021 07:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
04.10.2021г.

     Заместник-председателят на Европейската комисия гъркът Маргаритас Схинас :
image 

избухна в откровено оплакване за единството на Евроколхоза на страниците на брюкселския "Еuractiv" : "Европейският съюз все още е атакуван от много сили извън нашите граници, които не искат да видят успеха на съюза", изохка той. Като че ли някой от тези, на които ЕС налага санкции, е длъжен да го "милва по главичката" и му говори, колко е добър и умен.
Затова Схинас настоява да се вземе под оръжие "поколението на Еразъм", тоест поколението израсло с образователната програма на Европейския съюз "Еразъм" : "Понастоящем поколението на Еразъм е длъжно да защитава Европа. Сега е моментът поколение Еразъм да направи за Европа това, което Европа направи за поколението Еразъм. Това е моментът младите хора от поколението Еразъм да станат най-добрите посланици на Европа, защото все пак Европа си ти", каза той пред аудитория от над 150 млади доброволци от различни страни по време на представянето на новия "Еразъм+" във Viana do Castelo в Португалия.
Но, каза той, ЕС "е атакуван и от сили на вътрешните граници" на самите европейски общества, "от много евроскептици и еврофобски елементи, които искат да накарат хората да повярват, че Европейският съюз не е способен, особено в момент, когато Европа е предприела безпрецедентни стъпки – най-голямата програма за ваксинация провеждана някога в историята на човечеството срещу COVID-19 и план за възстановяване на икономическата криза причинена от пандемията". "Тези врагове на Европа искат да докажат, че Европа не може да го направи, точно в момента, когато Европа показва обратното", каза той.
Спечелването на умовете на младите хора сега е необходимо за Брюксел. Засегнат от Брекзит, уморен от принуждаването на Полша и Унгария да се подчинят на европейските ценности и отказа да се отчете, че членовете на ЕС отказват да приемат имигранти един след друг, Брюксел получи нов удар : Швейцария отказа да продължи преговорите по рамково споразумение с Европейския съюз :
image

"Швейцарският федерален съвет реши да се оттегли от рамковото споразумение с Европейския съюз. Сега е наложително да се изясни, че и двете страни поддържат съвсем различен вид отношения", пише Стефан Леге, преподавател по икономика в университета в Санкт Гален, Швейцария.
След седем години преговори, Швейцарският федерален съвет погреба рамковото споразумение с Европейския съюз. Това е много обсъждана тема, но една централна точка досега остава неизказана : ЕС и Швейцария предвиждат съвсем различна основа на отношенията. Това е сърцевината на много недоразумения, сърцевината на настоящото отхвърляне, а също и сърцевината на бъдещите дискусии :
image

По отношение на Швейцария също само пословичните брюкселски технократи са в състояние да възприемат трезво, хладно и транзакционно отношение. Мнозина, от друга страна, виждат зееща дупка в центъра на ЕС, която трябва да бъде затворена.
Историческите събития са протекли различно за страните от ЕС и Швейцария – първите са се трепали във войни, втората е гледала отстрани и трупала богатство от воюващите.  Следователно една интерпретация на историята, която е широко разпространена в Европа, може да бъде споделена с швейцарците само в ограничена степен. Вместо това швейцарците обикновено гледат по-трезво и неемоционално на историята. Това затруднява двустранните отношения и комуникацията с ЕС.
Като стана въпрос за враждебните на Евроколхоза сили, министърът на вътрешните работи на Словения Алеш Хойс използвал за нещо думата "свине", в което "нещо" журналистите припознали първия вицепрезидент на Европейската комисия Франс Тимерманс :
image

Хойс коментирал в Twitter : "Не хвърляйте перли пред свинете".
По късно се разчуло, че неговият коментар може да е насочен към члена на Словения в Европейската комисия Яниц Ленарчич, когото Хойс, както и проправителствената телевизия Nova24TV обвиняват, че е действал срещу интереса на страната, опитвайки се да задържи финансиране по националния план за възстановяване и устойчивост.
Въобще – евроатлантически ценности.

https://www.euractiv.com/section/eu-council-presidency/news/schinas-erasmus-generation-has-a-duty-to-defend-europe/
https://www.euractiv.com/section/economy-jobs/opinion/does-switzerland-try-to-friendzone-the-eu/
https://www.euractiv.com/section/eu-council-presidency/news/slovenian-interior-minister-asked-to-apologise-for-swine-comment/




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. germantiger - добър пример с швейцария това ...
04.10.2021 08:08
добър пример с швейцария

това не е тъпата русия

изненадваш ме
цитирай
2. kvg55 - До 1. germantiger
04.10.2021 10:52
Русия също не е член на Евроколхоза.
Значи е не по-малко умна от Швейцария.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5878321
Постинги: 2835
Коментари: 26112
Гласове: 34410
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930