Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2021 07:01 - © Политиката в спорта
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 585 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 28.08.2021 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
28.08.2021г.

     От прочетеното и чутото за Кристина Тимановская не разбрах дали е спечелила медал и се е възбудила и възгордяла или е пропаднала и е обвинила треньора за неуспеха. По тивито казаха, че обвинявала треньорите за нещо си, затова искали да я експедират обратно в родината. А от "Взгляд.ру" научих официалната версия : Кристина Тимановская трябвало да се състезава на Олимпиадата в бягане на дистанции 100 и 200 метра. Двама белоруски спортисти обаче били отстранени от участие в щафетата 4х400 метра поради липсата на необходимия брой допинг тестове и треньорите решили да използват Тимановская в тази дисциплина, с което същата не била съгласна .
Тя разкритикувала решението на треньорите в социалните мрежи. Според нея ръководството на националния отбор се опитва да оправдае некачествената си работа за сметка на спортистите.
Протестно писмо срещу управлението на Лукашенко подписано от спортисти имало още през август 2020-та година.
Трябва да се отбележи, че ръководството на националния отбор, призовавайки я към участие в щафетата, не ѝ е поставяло "високи цели".
По-късно се появи информация, че ръководителите на спортната делегация искат насилствено да извадят Тимановская от Олимпиадата, след като критикува спортното ръководство на страната. В същото време от Минск заявиха, че Тимановская е изпращана у дома поради емоционалното и психическото ѝ състояние.
В крайна сметка лекоатлетката се озова в "пряк контакт с полски дипломати в Токио. Тя получи хуманитарна виза", съобщава ТАСС изявлението на заместник-министърът на външните работи на Полша Марчин Пшидах в Twitter.
"Тя се открояваше с поведението си … Сега е сама, преди не искаше да общува. И знаете ли, млад екип – не можете да ги заблудите. Вече получихме сигнали : нещо се случва с момичето. Дори не очаквахме, но когато сравним всички тези моменти, разбираме, че вероятно нещо вече е било планирано от нея", споделя главният треньор на белоруския национален отбор по лека атлетика Юрий Мойсевич.
На свой ред лекоатлетката Анастасия Мирончик-Иванова каза, че неведнъж "наблюдавах някакво безпокойство и хаотично движение на Тимановская". Според нея "много е срамно за спортист от това ниво", който "защитава честта на страната", да попадне "в такава ситуация". "Всички сме разстроени", казва тя.
За оправдание Тимановская осъди действията на силите за сигурност срещу протестиращите.
"Тя се усамотяваше от дълго време, държеше се неестествено, сравнете това с други факти и се получава мнението, че Тимановская не е отишла на Олимпиадата, за да се състезава и да се представя, но е имала някакъв план … Трябваше да привлича вниманието към себе си. Гледаме по-нататък – семейството ѝ вече е заминало в чужбина (от Беларус). И когато Тимановская казва, че би искала да отиде в Австрия, възниква въпросът : защо не харесва Япония или Литва? Оказва се, че човекът се е замислил и просто е намерил причина да превърне желанията си в реалност", казва пред РИА Новости олимпийският шампион по гребане на каяк и депутат в белоруския парламент Александър Масейков.
"Този ​​инцидент не краси Олимпийските игри в Токио, НОК на Беларус или спортиста. Всичко това противоречи на основните разпоредби на олимпийското движение. Особено когато думата "заедно" беше добавена към стандартния олимпийски лозунг "По-бързо, по-високо, по-силно". Всички се борят за чистотата на олимпийското движение, но за съжаление това не винаги се получава", смята световната и олимпийска шампионка по фигурно пързаляне, депутатът от Държавната дума Ирина Роднина.
"Историята с Тимановская е следствие от политизирането на белоруския спорт. Първо, защото шеф на Олимпийския комитет е синът на Александър Лукашенко. И второ, наскоро самият президент говори грубо за спортисти, които не печелят медали. За Лукашенко това е нещо обичайно : колхозниците не прибират реколтата по правилния начин, работниците не изработват детайлите качествено, спортистите не се представят както трябва", казва беларуският политолог Ярослав Романчук.
"Политизацията наистина се превръща в един от основните проблеми на спорта, казва политологът Марат Баширов. Например МОК и някои национални отбори ни изненадват всеки ден. Първо имаше история с допускането на транссексуални хора към състезания, след това с ЛГБТ. Гневните атаки и натиск върху руските спортисти продължават".
"Ако внезапно гръмотевична буря удари в Европейския съюз от Беларус и разбие доматите и краставиците, тогава, въз основа на тяхната логика, Западът също ще помисли за ограничения срещу републиката. Според мен това е демонстрация, че имат нужда от някакъв повод и винаги ще има повод. Дори такъв спортен и ежедневен повод е подходящ за тях, ако е политизиран", казва политологът Петър Петровски.

https://vz.ru/world/2021/8/2/1111892.html




Гласувай:
7


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - E,
28.08.2021 13:15
мани я!... Има и такива случаи...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
28.08.2021 15:38
И аз не мога да си обясня, защо написах този постинг.
цитирай
3. born - И аз не мога да си обясня, защо нап...
29.08.2021 22:00
kvg55 написа:
И аз не мога да си обясня, защо написах този постинг.

Ако не си наясно относно написването на този релевантен постинг, според наблюдаващия ТЕ АНАЛлизатор на Центъра "GOMNOVOZ" Батька ти е превел известна сума в белоруски рубли ...
цитирай
4. kvg55 - До 3. born
30.08.2021 03:32
Моят наблюдаващ АналЛизатор и на представа си няма за каква далавера иде реч.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5878769
Постинги: 2835
Коментари: 26114
Гласове: 34411
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930