Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2021 07:01 - © Какво се случва в задният двор на USA
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2971 Коментари: 24 Гласове:
11

Последна промяна: 23.08.2021 07:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
23.08.2921г.

     Под натиска на Съединените щати Евроколхозът наложи политически и икономически санкции на република Венецуела. В отговор президентът Николас Мадуро се почеса по фамилията си. Венецуела е загубена за "приятелство" и делови отношения с Евроколхоза и Съединените щати. Куба отдавна е обект на такива санкции. Отдавна, но не се предава.
Съседът на Венецуела Колумбия е плацдарм за изпращане там на терористични групи.
Колумбия е единствената латиноамериканска държава, която е официален партньор на НАТО. Обаче! Напоследък вълненията разтърсват страната и има признаци на политическа промяна в неправилната посока. Президентът на страната Иван Дуке след четиридневни ожесточени протести и мащабната съпротива на депутатите обяви, че оттегля предложената данъчна реформа, съобщава Ройтерс. Лоши новини за Запада – божи дар за Москва и Пекин.
"Убиват ни", крещи Лукас Вила в обектива на камерата. Учителят по йога е невъоръжен и е на път за демонстрация в Перейра, един от трите големи града в централния колумбийски департамент, известен с производството на кафе. Брадат мъж в шал пее, той танцува за по-добра Колумбия. Има дори видео, на което той се ръкува с полицаи като жест на мир.
Чуват се изстрели от кола под моста. Вила се срутва облян в кръв. Открити са осем куршума : в главата, в шията, в горната част на тялото и в краката. Само един случай на брутално насилие над демонстранти, което продължава в Колумбия от седмица като част от протестите. Жертвите са повече от 30.  Неправителствени организации съобщават за над 300 изчезнали.
Сцените наподобяват гражданска война. Някои усещат навечерието на социалистическата революция, други виждат, че се задава военна диктатура.
Гигантско масово изселване от Венецуела, опустошителна икономическа криза, причинена от пандемията на COVID-19 и сериозни грешки на Дуке, доведоха страната до ръба на колапса.
Вместо да направят Колумбия модел за подражание в Латинска Америка – също като модел за подражание на други страни в региона – западните партньори ѝ дадоха поучителни думи.
Изборите през следващата година се оглавяват от левия популист, бивш партизанин, Густаво Петро, ​​който идеологически има много повече връзки с Венецуела, Куба и Китай, отколкото със Запада. Диосдадо Кабело, номер две зад Мадуро и отговорен според Запада за сериозни "нарушения на правата на човека", го поздравява от Каракас : "Ще спечелим". Китай и Русия – най-важните спонсори на богатата на петрол Венецуела – също очакват такова развитие :
image

За много колумбийци стрелбата по демонстрантите бележи етичния край на президентството на Дуке. И заедно с това интеграцията на Колумбия в НАТО и западната ценностна общност.
На изборите на 11.04. в Перу не беше излъчен президент. На балотажа на 06.06. след тежко и мъчително броене на бюлетини с повече от месец закъснение за президент с 50,12 процента от гласовете беше обявен селският учител марксист Педро Кастийо :
image

, кандидат на левичарската формация "Свободно Перу", смятана за "чавистка". Емблема на партията му "Свободно Перу" е молив, разположен по диагонал в червен квадрат. За него образованието е основно човешко право и то трябва да е качествено и достъпно за всички :
image


В Перу определено марксизмът-ленинизмът победи либерастията, чиито изразител е другият кандидат за президент
Кейко Фухимори49,87.
Кастийо положи клетва като държавен глава на Перу на 28 юли. Мандатът му е пет години.
Регионът може да се освободи от влиянието на САЩ, ако държавите започнат да работят в тясно сътрудничество. Предвид настоящата ситуация на континента се очертава много интересна ситуация. Партията "Свободно Перу" се нарича марксистко-ленинска.
От наследството на левия завой от началото на 2000-те години само Венецуела оцеля с трудности в битката срещу американската хегемония. Боливия беше временно изхвърлена от играта, но успя да се върне в ляво след последните президентски избори. Еквадор отпадна, а още по-рано Хондурас. В Аржентина, след неолиберала Маурисио Макри, перонистите се върнаха на власт. Има шанс левицата да възстанови позициите си в Бразилия. На регионалните избори в края на миналата година те спечелиха мнозинството от местата. Мексико също следва прагматичен суверенен курс, като същевременно осъзнава необходимостта от официален ангажимент със САЩ. Добавете към това Куба, която всъщност е застава на съпротива срещу хегемонията на САЩ. В резултат на това се формира геополитическа ос, чиито членове се противопоставят на господството на Вашингтон и се стремят да възобновят интеграционните процеси, забавени или отслабени от външни сили и вътрешни противоречия :
image

https://www.welt.de/politik/ausland/article230964165/Lateinamerika-Die-Krise-in-Kolumbien-ist-eine-Gefahr-fuer-den-Westen.html
https://www.banker.bg/sviat/read/marksist-leninist-specheli-prezidentskite-izbori-v-peru




Гласувай:
13


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
23.08.2021 08:55
Чувства се липсата на ерудита, да се изкаже от високата си позиция на превъзхождаш останалата паплач!Да и го" нататрузи, барабар с макарите" В кавичките е негов любим израз!
И почвам да си мисля, че този човек е под запрещение, затова!
Ако е така, решението е правилно! Напълно го заслужава!
цитирай
2. kvg55 - До 1. leonleonovpom2
23.08.2021 09:40
И "гогол да го барате" също.
И "сополив да го целувате".
цитирай
3. mt46 - Мда...
23.08.2021 11:06
Евробюрократите обичат да налагат санкции, по примера на американските си покровители...
цитирай
4. nedovolen - Каквото в задния, това и в предния. ...
23.08.2021 11:38
Каквото в задния, това и в предния.
Където мине хамерикански ботуш, и тревата не расте.
:)))
цитирай
5. kvg55 - До 3. mt46
23.08.2021 12:05
Абе то става смешно с тия санкции.
цитирай
6. kvg55 - До 4. nedovolen
23.08.2021 12:07
И в САЩ е голям хаос.
цитирай
7. krumbelosvet - САЩ не желаят
24.08.2021 09:48
САЩ не желаят икономически тигри в Южна Америка. Ако желаеха, щяха да ги произведат, както ги произведоха от Турция и Южна Корея. Може би така потискат размножението на индианци.
Но понеже текущата ВОЙНА е война на МОЗЪЧНИ ТРЪСТОВЕ, може би все още на върха е Уолстрийт, следван (отблизо, може би) от Китай и Русия. Дано и нас ни осени Провидението с някой гений. Защото НЕ ЗА ПАРИ и ресурси е битката. Битката е на С М Ъ Р Т. Не "на живот и смърт".
цитирай
8. kvg55 - До 7. krumbelosvet
24.08.2021 10:03
Нищо няма да ни осени. Социален гений не се ражда от нищото, ражда го народът, който от десетилетия не е в състояние. Техническите гении бягат в любимите ти САЩ.
цитирай
9. krumbelosvet - Бе колега, ти шегуваш ли се?
24.08.2021 14:04
Кви любими САЩ? Аз пиша за тях такива работи, че може да ми пратят някой дрон или лъч. Но това не значи да съм сляп за силата им. Направиха СССР на пестил. И съвсем отскоро имат признаци на мозъчно заболяване...
А вероятност за поява на гений ВИНАГИ ИМА, колкото и рядко да се случва. Левски в какви условия се роди?
цитирай
10. kvg55 - До 9. krumbelosvet
24.08.2021 15:55
Левски, Ботев, Вазов, Бенковски и прочие национални величия са се родили през епохата на Възраждането. Сега е епоха на упадък и се раждат главно рачкопръдлета.
Когато се роди геният няма да сме живи.
Много си заблуден! И как точно САЩ направиха СССР на пестил? Да, имаха един агент за влияние – Александър Яковлев, който влияеше на Горбачов. Но това не е толкова съществено, колкото вътрешните противоречия в самият СССР. Самото ЦРУ беше изненадано.
Интересувай се по-подробно за развитието на руското оръжие. Сайтове бол. Обади се на penata555, той знае много такива сайтове.
цитирай
11. krumbelosvet - Бе кой води диалог с "много си заблуден"?
24.08.2021 20:51
Ти, ТИ, Т И си мислиш, че последните оръжия се размятат по сайтовете. Това ако не е заблуда...
цитирай
12. kvg55 - До 11. krumbelosvet
24.08.2021 21:49
Влезлите на въоръжение оръжия се размотават.
цитирай
13. krumbelosvet - Начи
24.08.2021 23:44
Начи немат тайни оръжия държавите. Бързат сичко да съобщят на врага.
Има неща за съобщаване, има за намекване, има и за мълчание. ЕЛЕКТРО-МАГНИТНИТЕ оръжия, богата гама, са от последните. Препоръчвам ти моя ДОКУМЕНТАЛЕН постинг от 01.04.2018 "Пожари с електромагнитно запалване от разстояние в сицилианското село Кането ди Кантилия"
Само не се хващай за датата 01.04, защото съобщенията са публикувани години по-рано.
цитирай
14. kvg55 - До 13. krumbelosvet
25.08.2021 00:16
Написал съм "Влезлите на въоръжение оръжия ..."
Пожарите са главно в Калифорния.
Тайфуните са главно в САЩ.
Необичайно тежките зими са в САЩ.
Така че, прави си изводите, кой управлява климата.
цитирай
15. krumbelosvet - Начи,
25.08.2021 06:25
Начи, по стар "научен" навик, ще се избием защото сме чели различни източници.
В сицилианското село първо горят ел. инсталациите на домовете, изселват жителите, после горят матраците със стоманени пружини. После пожарите секват изведнъж, както са започнали. Държавна научна комисия излиза с мнение, че е безспорен ЕЛЕКТРОМАГНИТНИЯ произход на пожарите и най-вероятноят източник е военна технология. Горските пожари са друга боза и Сибир гори непрекъснато. Не знам кой е правил сравнения с Калифорния, но в Гърция им изгоря цял остров и Атина е в огнен обръч...
Прочети малко за геомагнитните бури, защото те са първообраза на електромагнитното оръжие.
цитирай
16. kvg55 - До 15. krumbelosvet
25.08.2021 08:07
"източник е военна технология". Имаш ли доказателства, че е работа на us-военните. Или само си плямпаш.
Геомагнитните бури на мен лично не ми влияят.
Пак ще ти изтъкна : На us-американските дипломати и разузнавачи им се вие свят.
цитирай
17. krumbelosvet - Бе ти кво си учил?
26.08.2021 11:15
"Плямпал" съм бил. Нешънъл джеографик е източникът, и понеже пожарите са били съпътствани от светлинни ефекти над морето, информацията беше публикувана в рубриката НЛО. А светлинните ефекти като полярно сияние са ОФИЦИАЛЕН обект на ХААРП.
И аз като бях по-млад (и по-небрежен) не усещах магнитните бури. Но науката ги изследва от век и половина и, не я е срам, не е отчела, дека ти не си забелезал въздействие. Аз имах по-високо мнение за тебе. А ти, квото не знаеш или не разбираш, мислиш дек го нема.
цитирай
18. kvg55 - До 17. krumbelosvet
26.08.2021 15:45
Та коя година е било събитието в сицилианското село?
Нешънъл джеографик е малко по обективно от Хистъри, но и то е us-американско.
Да не би и НЛО-та да са изпълнение на HAARP? Все над САЩ се явяват.
цитирай
19. born - Много я задълбахте, пичове !Ако ...
26.08.2021 22:41
Много я задълбахте , пичове !
Ако почетете малко повечко и направите задълбочен анализ на всички тези явления, няма начин да не дойдете до релевантното заключение, че БашБългарите сме ноторните господари и повелители на Природата, Света и разбира се Вселената /барабар с всичките им там мижави НЛО-та и другите им подобни миндилски лакардии на ония - зелените човечета, които се возят на тях !
И ако си поставите въпроса за първопричината на всичко това и не можете да го схванете - да ви обясня АЗ ! Господ е Българин ! Затова !
Има хора в тази платформа, които са наясно с тези мурафети, затова ще завърша комента с един техен феноменален израз :
А З К А З А Х !
"За всичко са виновни комунистите !"
цитирай
20. kvg55 - До 19. born
26.08.2021 22:57
Наистина, много я задълбахме, Пресвети.
Дано твоята мъдрост ни вразуми.
цитирай
21. born - Наистина, много я задълбахме, П...
26.08.2021 23:51
kvg55 написа:
Наистина, много я задълбахме, Пресвети.
Дано твоята мъдрост ни вразуми.

Ако Моята Мъдрост не ви вразуми, познавам и други рационални способи- особено ефективен е: "Со кротце и со благо и со малце ... ИТН."
В този пасаж ИТН не означава НДТПН /новата абревиатура на партията : "... Прост Народ", а традиционното "и т.н.". :)))
цитирай
22. kvg55 - До 21. born
27.08.2021 05:56
Ако krumbelosvet не отговори на коментара ми, значи се е вразумил и няма нужда да се предприемат други мерки. Аз съм твой смирен послушник.
цитирай
23. born - Ако krumbelosvet не отговори на ...
29.08.2021 21:29
kvg55 написа:
Ако krumbelosvet не отговори на коментара ми, значи се е вразумил и няма нужда да се предприемат други мерки. Аз съм твой смирен послушник.


Аферим, Чадо Мое !
Ако всички управленци бяха разумни като вас, досега щяхме да имаме редовно, а не служебно правителство.
А то какво ? Както ме информира Nedovolen директно от таратанцийския ни офис в Кабул, талибаните са се амбицирали да сформират редовно правителство преди европейската БашБългария.
цитирай
24. kvg55 - До 23. born
30.08.2021 03:18
И ще го направят.
Изоставаме дори от афганистанците.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5761171
Постинги: 2809
Коментари: 25807
Гласове: 34184
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031