Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2021 07:01 - © Жестока Татяна Дончева в "Панорама"
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2352 Коментари: 30 Гласове:
10

Последна промяна: 09.08.2021 07:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
09.08.2021г.

     Водещият Василев беше смазан от логиката на Дончева. Всички я слушаха с внимание :
image

Какво каза тя : Първо ми се струва необходимо да отбележим, че хората в кабинета имат не просто значение, а ключово значение. Има точно толкова ключово значение и никога не могат да бъдат обезличени, както ние тук присъстващите в студиото не можем да подменим трупата на Народния театър в постановката тази вечер. Да ме прощава колегата от НАТФИЗ.
Няма нужда да обясняваме, моля да не ме прекъсвате. А, нали, ако искате да излезем от студиото и си направете еднолична Панорама :
image

Ключово е положението с хората в един момент, в който в България кадри в политиката няма, особено, независимо от претенциите ни на тия, които населяваме в момента парламента. Ако нашите зрители имат спомен от по-стари времена, те могат много добре да ни сравнят и да ни претеглят. И мисля че ще ни паднат усмивките :
image

Не сме ние челниците в учението и спорта на тия тридесет години. Би било добре да бъдем малко смирени. Наистина съдбата ни постави тежка задача, много тежка, в един такъв момент, като сегашния, и не мисля, че вината за този момент трябва да се стоварва на президента Радев, даже по опорни точки. Смятам че, това което се случва днес е плод на последните двайсет години на България, в които чалгизирането и профанизирането, и простащината станаха норма на поведение и няма как това да не даде плодове.
Добре, ние сме съвременници на това време, трябва някак да излезем от това положение. А, дали се сменил кандидатът за правосъден министър, с друг кандидат за правосъден министър, който горе-долу е същата работа като професионален капацитет, за нас наистина е без значение. В това правителство, в тези персони, няма хора, които да имат капацитет. Няма хора, казвам го откровено и с много тревога. Това, което ние събрахме до момента, открои кандидатката за социален министър, като единствения човек, който що-годе нещо поназнайва от сферата си. Не говорим за хората, които, за които интернет бълва с различни особености от биографиите. Те може да не са задължително верни, но когато тикате за вътрешен министър, отговарящ за специалните служби, един персонаж, който е почетен консул на офшорна зона и в чиято адвокатска кантора има шест счетоводителки, очевидно не за да се занимават с правни консултации, а за да се занимават с финансови транзакции, ще трябва да се запитате : Почетният консул на Барбадос, Барбадос ли ще представя или българските национални интереси и ще отговаря и за специалните служби. И как по точно ще отговаря за финансовото разузнаване от ДАНС или за разни други подробности. И начина, по който се тика персоната, след като е станало ясно, че е обществено неприемливо, този човек да бъде в правителството, и днеска, след като им казват, бе оттеглете го, те да го представят като вицепремиер, ми се вижда малко проява на наглост и нахалство, след като те са ни казали, че това са хората и ние нямаме право на никаква дума, дали това са правилните хора, оставям на страни.
Искам обаче на няколко неща да обърна внимание на нашите зрители : Първо – на тези хора, които до този момент са между капките. Предлага се държавните финанси да управлява един човек, който в последните години си вади хляба като вещо лице в Софийски градски съд. Твърдя, че няма как с доходи на вещо лице в Софийски градски съд вие да се издържате. Значи, очевидно, същевременно те не казват кой къде е работил в последните си 10-15-20 години от живота си.
Тука не говоря за подозрение. Тука говоря, че е много задължително всички от кабинета да се знае : къде са завършили, какво за завършили, къде са работили, с кого са работили. И ми се струва, че това е съвсем задължително. Такива неща не бяха представени нито пред нас от тези слайтове, нито до момента съм видяла някой да ги вади. И смятам, че това е изключително тревожно.
Какво друго ме притеснява? Говорим за финансите, защото не можете да ме обвините, че това са някакви мой служебни неща. Първото, което каза човека е, че желае отново да започне да преразглежда плана за Брюксел. Ма ние вече сме излезли извън всякакви срокове в този план за Брюксел. Когато ние отидем на един изпит и ни свършва времето за изпита, можем ли да кажем, че искаме още един път време, за да го преразгледаме. Да, добре. Нужна е актуализация на бюджета. Ако питате мен като някакъв по-стар парламентарист, вече трябва да започне да се разписва новия бюджет, щото сме влезли в август. А там човекът ми говори, че тепърва ще започне да преразглежда актуализацията на бюджета. А кога ще пише новия бюджет? Така че, дребни на пръв поглед фрагменти, благодарение на някакъв опит в политиката и на подхода, който съм виждала при много хора, сериозно се съмнявам.
Това пред мен е последното съчинение, което Тошко Йорданов ми изпрати, твърдейки, че ние сме се съгласили в разговорите, които са водени, и че всичкото това е една прекрасна реформа, в която ние всичките си съвпадаме на деветдесет процента. Между другото една шега за късния час. Питам Румен Гечев : "Гечев, след като Слави Трифонов каза, че Асен Василев му е някак ляв, ти какъв му се явяваш? А той ми казва. Аз съм извън скалата". Очевидно няма как деветдесет процента да съвпадат. Какви програми – леви, десни и други. Но на какво искам да ви обърна внимание? В това съчинение, където се твърди, че всичко било засегнато, например четете : "Въвеждане на работещ механизъм за предсрочно прекратяване правомощията на главния прокурор". Ма ние имаме задачата да прекратим пълномощията на Гешев, а въвеждане на работещ механизъм, който ще ми сработва след три главни прокурора, не ни трябва. Така че, ей такива едни думички, който заменят други важни думички, пребивават в това съчинение. Думичките сочат намерения. Когато вътре сте написали откровени глупости, като например : "Реформа в прокуратурата, която гарантира контрол върху всичките ѝ актове". И в момента, не отсега, и от десетки години има контрол върху всички актове. Или, "стремеж към намаляване на бюджетният дефицит в рамките на мандата". Много ви моля, не ме занимавайте със стремежите си и не твърдете, че трябва да подписваме споразумение за стремежи. Или, "изсветляване дейността на ББР". Стига сте изсветлявали, вие (обръща се към министър Кирил Петков) вече влязохте в  ББР, сменихте борда, извадихте неправилните кредити, сега трябва да почнем с предсрочна изискуемост и да ги събираме обратно. Какво ще му изсветлявате?
Аз не съм изненадана от нищо. Най-малко съм изненадана от българския народ. Той е склонен да взема странни решения, екстремални, абсолютно скарани със здравия разум. Не става дума за виновен. Става дума за причини. Когато вие сте работили петнайсе години върху чалгизиране и опростачване, това не може да не ви наведе към това.
Няма нужда да водят честна кампания. Няма кой да повярва на честната кампания. Вие не можете да накарате Слави Трифонов да стане политически лидер, защото не е и няма да бъде. Но когато вие кажете, че този човек няма възможности и капацитет, между другото аз му казах още в кампанията по четвърти април, че вие трябва да се занимавате с избирателите, гражданите, с това, кой е във физическо състояние, кой в психическо състояние, кой е учил, недоучил, прочел и така нататък. Но то нямаше никакво значение за тях.
Не искайте от мен да нося отговорност за безумни решения, да поверя съдбините на България в ръцете на хора, които нямат никаква идея за какво става дума, защото в тази работа аз ще съм грешница пред себе си. Аз не съм готова на това.
Има време да бъдат внесени корекции, аз съм съгласна, че е добре да има правителство, това правителство трябва да ни даде време до следващата пролет. Не можете да забраните на ИТН да си представи правителство от когото си иска. Това сценаристите го заявиха изрично. Те представят хора, които си искат и за каквото си искат. Не можете да им забраните. Суверенът им е дал първото място, ние смирено ще го посрещнем. Кой ще го подкрепи? Има политически сили, които са различно склонни към компромиси. Защото имат вътрешни проблеми, защото нямат вътрешни проблеми, защото искат да гледат сеира на тая работа, защото има други мотиви.
Добрият реалистичен сценарии за България е да се намери правителство с парламентарна подкрепа, което да изкара до другата пролет.
Водещият Василев беше смазан от логиката на Дончева :
image

https://www.youtube.com/watch?v=be8KZA4FkLI






Гласувай:
10


Вълнообразно


1. planinitenabulgaria - Сега се зяапознавам с хората на партия ИТН. Доста от тях упознах като
09.08.2021 07:23
личности, остава ми още един, на когото не съм научил още името, възприемам го като кръстоска между циганин и маймуна.
Вервам обаче на Светослав Трифонов и мисля, че това е ичността, която трябва да постави в ред стрната: енергетиката, здравеопазването, корупцията, съдебната система, преориентацията ни към ОНД.
Ела Слави, крутоли ни от тия крадци на кюлчета...
цитирай
2. kvg55 - До 1. planinitenabulgaria
09.08.2021 07:40
Правилно си се ориентирал, бае Коста.
Краставите магарета през девет баира се подушват.
цитирай
3. bojinkata - Закова ги мръсниците!
09.08.2021 09:10
Закова ги мръсниците!
цитирай
4. kvg55 - До 3. bojinkata
09.08.2021 11:11
Закова ги!
цитирай
5. krumbelosvet - Само едно не приех от Татяна Дончева.
09.08.2021 11:32
Само едно не приех от Татяна Дончева. Че НАРОДЪТ БЪЛГАРСКИ вземал странни решения. Учудваща неточност у опитната юристка. И за Слави, и за ББ, гласуваха по 7%, СЕДЕМ ОТ СТО ДУШИ от имащите право на глас. 70%, ДЕСЕТ ПЪТИ ПОВЕЧЕ, десет пъти повече НЕ, не Г Л А С У В А Х А. Това, ТОВА, Т О В А е гласът на народа български. Защото не останаха качествени политици в политиката, с нищожни изключения, като Костадин Паскалев, например. Качествените политици разбраха отдавна, че който и да спечели (а обикновено печели предварително избраният от новите "съюзници" - колонизатори и унищожители), та който и да спечели, тия колонизатори и унещожители ще ни тласкат желязно по пътя на унищожението. Което вече се вижда С ПРОСТО ОКО - разоръжиха ни, взеха ни пазарите, и ВЪТРЕШНИЯ в т.ч., НИКОЯ от функциите на държавата не работи поне горе-долу резултатно. И намаляхме от 9 на 7 милиона, и само 5 от тях са етнически българи.
За кого да гласува един мъдър народ? А всяка бъркотия у нас може да даде повод на съседа от югоизток да премине нащите граници...
цитирай
6. kvg55 - До 5. krumbelosvet
09.08.2021 11:50
Че сме изпростяли, изпростяли сме. Спор няма. Наблюдавам го около себе си.
цитирай
7. nedovolen - Какво й е жестокото. Да, жестока е, ...
09.08.2021 12:11
Какво й е жестокото. Да, жестока е, но не към тях, а към нас. Не можем да го видим зад красивия сричкоред.
То и хамен половината европИйски лидери нямат деца. Какво очаквате. Ами той мисли дали ще има днес за него "баничка". А утре за вашите деца и внуци...
:)))
цитирай
8. kvg55 - До 7. nedovolen
09.08.2021 12:23
Пряма беше.
Дончева не е виновна, че господ я е дарил с поразяваща уста, та не се е омъжила.
Виж – Слафчо ...
цитирай
9. krumbelosvet - Драги kvg55,
09.08.2021 16:48
Не за първи път много държите да се знае, че сме изпростели.
И не сте ли забелязали, че ИЗПРОСТЯВАНЕТО е П О Л И Т И К А, провеждана железно от монополистите на информацията, владеещи масмедии, кино, интернет и блог.бг вт.ч., и образованието. Това изпростяване и ИЗВРАТЯВАНЕ е записано като ЦЕЛ в известните "протоколи" на нек,ви мъдреци, чиято автентичност се оспорва, но ИЗПЪЛНЕНИЕТО им в наши дни ги доказва. И това изпростяване засяга цели континенти, най-вече белия човек, а не само нас. Спомнете си "ишиаса" на Жан Клод Юнкер и хомо-оргията в европарламента...
Но, НО, Н О, за изпростяването НЯМА кантар, а това, че НЕ ГЛАСУВАХА 70% от имащите право, е Ф А К Т, ФАКТ, факт. А за Слави и за ББ по 7%.
цитирай
10. kvg55 - До 9. krumbelosvet
09.08.2021 17:05
Какво да държа, то се знае и без да държа. Говоря за българите, за другите се подосещам от новините. Кой ни опростачва е ясно. А защо не се съпротивляваме, а възприемаме? Българите не гласуваха на последните избори не от разум, а от мързел и неверие.
цитирай
11. mt46 - Поздрав!
09.08.2021 18:32
Т. Дончева е от малкото свестни политици у нас...
цитирай
12. kvg55 - До 11. mt46
09.08.2021 20:32
Умна жена. Разсъждава логично.
цитирай
13. born - И сега какво ? Га направят премиер ...
09.08.2021 22:33
И сега какво ? Да направят премиер умната жена ли ? Нагледахме се на умници от толкова години !
Правото има място в изковаването на законите, а не в управлението на държавата. Що се отнася до адвокатите, мисля че сме говорили с теб за тази професия, която е твърде неморална. Защитаваш клиента, който ти плаща ! По презумпция всеки престъпник има право на адвокат, дори и когато не е платежоспособен - служебен . А който плаща , той поръчва музиката ! Ха сега ми кажи, как такъв човек/с такова мислене/ може да управлява икономика на държава ?
Не искам да налагам своето мнение, но то е оформено от опита ми през годините, като същото се отнася и до чиновниците. Да плещиш е едно, да работиш смислено - съвсем друго ...
цитирай
14. kvg55 - До 13. born
09.08.2021 22:58
Не можеш да отречеш, че Татянчето има логична мисъл.
Тя е депутат, тоест законотворец.
Наистина адвокатите не стават за управление.
Всички идиотщини започнаха от адвокатът Филип Димитров.
цитирай
15. born - Не можеш да отречеш, че Татянчето ...
10.08.2021 13:10
kvg55 написа:
Не можеш да отречеш, че Татянчето има логична мисъл.
Тя е депутат, тоест законотворец.
Наистина адвокатите не стават за управление.
Всички идиотщини започнаха от адвокатът Филип Димитров.


Всяка грозничка жена има амбиции. И компенсирането е чрез акъла. Обясни ми какво значи логична мисъл ? Може би говориш за "сравнителна логика" или за интердисциплинарна употреба на термините ?
Това, което за теб звучи логично , за друг не е такова.
ПП. Другият съм Аз- ГоркИят заточеник в Таратанция /където не знаят дори как се вари ракия/ от една друга набедена умница, само че блогова...
цитирай
16. born - Независимо от всичко ти ударих едно палче ,
10.08.2021 13:12
защото си Свят Чиляк и заслужаваш овации за убежденията си.
цитирай
17. born - ПП.
10.08.2021 13:16
А водещият е абсолютен ерудит и пред него "Умната жена" е просто едно празно дрънкало- силно дрънчащо на кухо ...
ПП. Не влезе в спор с Умната, защото знае перфектно сентенцията за споренето с глупци !
цитирай
18. kvg55 - До 15. born
10.08.2021 16:38
Е, Свети, грозничка била. Не я гледам от тази страна. Не е празнодумка. Вслушай се без предубеждение.
Говоря за диалектическа логика.
Не можеш да сравняваш ГТБП с Татянчето.
Тази сутрин по БНТ пак се изказа правилно.
цитирай
19. kvg55 - До 16. born
10.08.2021 16:41
Благодаря за признанието, Преподобни!
цитирай
20. kvg55 - До 17. born
10.08.2021 16:44
Ако водещият на "Панорама" е ерудитъ, то аз съм трамвай.
цитирай
21. born - Знаеш много добре, че не си трамвай.
10.08.2021 22:38
Пък и дискусията ни е безпредметна. Просто не харесвам празнодърдорещи женоря. Още повече от гилдиите на адвокатурата.
Моля да ме извиниш, но това ми е позицията. Познавам те твърде добре, за да мисля че ти е завъртяла главата. Но ако е така- ще бъда принуден най-приятелски да сезирам жена ти в интерес на запазването на семейството! :)))
А Татянчето /както я наричаш галено/ е привлекателна колкото дерайлирал трамвай...:)))
цитирай
22. kvg55 - До 21. born
11.08.2021 01:56
Дискусията ни за Татяна Дончева наистина е безпредметна и безполезна, защото говорим на различни езици и по тази причина не можем да стигнем до единомислие.
Предлагам ти друга тема – за Майчето Манолова, която се грижи за пенсионерите. Но и тя е от гилдията на адвокатите.
цитирай
23. krumbelosvet - О,
11.08.2021 05:15
Как разбра kvg55, че българите не са гласували "от мързел..."? Откога тоя мьрзел? Бяха години на масово гласуване. Кво стана, та българите станали мързеливи? А, и от неверие не били гласували. Анджак. Нали аз, АЗ, А З това казвам, че С ПРАВО не вярват вече на избори. Щото РАЗБРАХА за разлика от kvg55, че когото да изберем, УНИЩОЖЕНИЕТО НИ продължава, защото сме ПОРОБЕНИ от империя по-мощна и УМНА от Османската, и НИКОЙ НАРОД не се спаси от "цветните революции" на поробителите, освен Китай. Русия с голямо закъснение се отскубна от поробването и сега се бори отчаяно, в обкръжение и под санкции. С нейна помощ се спасяват Сирия и Беларус, и без тая помощ щях вече да са като Либия или Украина...
Кой бе, kvg55, те научи да презираш народа си и що се не обесиш, като верваш в долния си произход?
цитирай
24. kvg55 - До 23. krumbelosvet
11.08.2021 06:37
Какво презрение виждаш, бе Круме? И Левски ли презира народа, за когото даде живота си, когато написа "Народе????"? И какво е народа според теб?
Народът е тези, който си изхвърлят отпадъците на полянката, през прозореца, по улицата; народът са тези, които слушат чалгата и въртят гюбеци в кръчмата; народът са тези, които ми окрадоха къщата на село; народът са тези, които шофират ненормално; народът са тези, които търкат талончета, в очакване на голямата печалба; народът понася търпеливо периодичното повишаване на битовите сметки и прочие примери.
цитирай
25. krumbelosvet - О, ти знаеш какво е ИСКАЛ ДА КАЖЕ Левски с "Народе???"
11.08.2021 11:34
О, ти знаеш какво е ИСКАЛ ДА КАЖЕ Левски с "Народе???"
100 пъти съм преглеждал тефтерчето на Дякона (имах късмета да си купя от издаденото копие), и не съм намерил и сянка от повод да се предполата УПРЕК, ОБВИНЕНИЕ към народа с това "народе???", което АТАКА размахваше като упрек ОТ СВОЕ ИМЕ.
А не е предположение, а В ПРАВ ТЕКСТ пише Апостола "милий ми народ" бе, кгб55
ПП: Ще ти посветя пост за тоя коментар-бисер
"Какво презрение виждаш, бе Круме? И Левски ли презира народа, за когото даде живота си, когато написа "Народе????"? И какво е народа според теб?
Народът е тези, който си изхвърлят отпадъците на полянката, през прозореца, по улицата; народът са тези, които слушат чалгата и въртят гюбеци в кръчмата; народът са тези, които ми окрадоха къщата на село; народът са тези, които шофират ненормално; народът са тези, които търкат талончета, в очакване на голямата печалба; народът понася търпеливо периодичното повишаване на битовите сметки и прочие примери."
Изречение по изречение. И не защото имам нещо против тебе, а защото Е МАСОВО това заболяване от българофобия, стимулирано от медиите вече 32 години от твоя млад живот.
цитирай
26. kvg55 - До 25. krumbelosvet
11.08.2021 12:57
Сега пък българофобия ли видя? С "Народе????" Левски точно упрек е отправил. И на мен ми е мил народа, но това не пречи да виждам простотиите му.
Българофобията има съвсем други прояви и наистина се провежда от медиите.
Не се пъни да ме опровергаваш, защото народът не е нещо абстрактно, а са заобикалящите ни хора.
Кой дава властта на ПП ГЕРБ и ИТН – народът я дава?!
цитирай
27. born - Сега пък българофобия ли видя? С ...
12.08.2021 23:24
kvg55 написа:
Сега пък българофобия ли видя? С "Народе????" Левски точно упрек е отправил. И на мен ми е мил народа, но това не пречи да виждам простотиите му.
Българофобията има съвсем други прояви и наистина се провежда от медиите.
Не се пъни да ме опровергаваш, защото народът не е нещо абстрактно, а са заобикалящите ни хора.
Кой дава властта на ПП ГЕРБ и ИТН – народът я дава?!

След като се преименуваха джуджетата на "Мутрите вън..." се чува, че и ИТН щял да ги последва.
Новата абревиаура щяла да бъде : НТПН .

цитирай
28. kvg55 - До 27. born
13.08.2021 00:19
"Преоблякъл се Илия, погледнал се – пак в тия". Че даже и по-зле.
цитирай
29. born - Пропуснах да разшифровам абревиатурата: НТПН
20.08.2021 23:23
Може би е по-правилно : НДТПН ?
"Няма Друг Толкова Прост Народ !"
Проф. Иво Христов го изрази преди време с малко по-други думи: " 80 % дебили !"
ПП. Сори, но това е реалността...
цитирай
30. kvg55 - До 29. born
21.08.2021 04:38
Цитирам те в днешния постинг. Ще променя абревиатурата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5856502
Постинги: 2830
Коментари: 26053
Гласове: 34369
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930