Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2021 07:01 - © На края май Байдън ще го отнесе най-много
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2449 Коментари: 20 Гласове:
11

Последна промяна: 29.07.2021 07:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
29.07.2021г.

     След срещата между Ангела Меркел и Джо Байдън либерастките трансатлантически медии в Германия страдат : "Газопроводът "Северен поток-2" : Тази сделка е триумф за Путин", негодува Der Spiegel; "В Москва могат да се радват", завистливо споделя Die Zeit; "Това е лошото наследство на Меркел", оплаква се още Die Zeit; а главният редактор на Bild поставя на "Германската Обама" тройка или двойка за цялостно творчество – не само за споразумението за "Северен поток-2", а и за нейното 16-годишно управление.
И защо страдат? Трябва да са удовлетворени и радостни, защото в "Съвместната декларация на Германия и САЩ относно подкрепата за Украйна, европейската енергийна сигурност и нашите климатични цели" пише : "Германия и САЩ твърдо подкрепят суверенитета, териториалната цялост, независимостта и избрания европейски път на Украйна. Днес отново се ангажираме да отблъснем руската агресия и злокачествените дейности в Украйна и извън нея. Съединените щати се ангажират да подкрепят усилията на Германия и Франция за установяване на мир в Източна Украйна чрез Нормандския формат. Германия ще засили усилията си в рамките на Нормандския формат, за да улесни прилагането на споразуменията от Минск … Германия и Съединените щати са обединени в решимостта си да накарат Русия да отчита своята агресия и злонамерени дейности, като налага мерки чрез санкции и други инструменти. Ние се ангажираме да работим заедно чрез новосъздадения диалог на високо равнище между ЕС и САЩ относно Русия и по двустранни канали, за да гарантираме, че ЕС и САЩ остават подготвени, включително с подходящи инструменти и механизми, да реагират заедно на руската агресия и злокачествени действия , включително усилията на Русия да използва енергията като оръжие. Ако Русия се опита да използва енергията като оръжие или извърши по-нататъшни агресивни действия срещу Украйна, Германия ще предприеме действия на национално ниво и ще настоява за ефективни мерки на европейско ниво, включително санкции, за да ограничи възможностите за износ на Русия за Европа в енергийния сектор включително газ и / или в други икономически значими сектори. Този ангажимент има за цел да гарантира, че Русия няма да злоупотребява с никакъв тръбопровод, включително "Северен поток-2", за да постигне агресивни политически цели, като използва енергията като оръжие … Ние подкрепяме енергийната сигурност на Украйна и Централна и Източна Европа, включително ключовите принципи, залегнали в Третия енергиен пакет на ЕС за разнообразие и сигурност на доставките. Германия подчертава, че ще се придържа както към буквата, така и към духа на Третия енергиен пакет по отношение на "Северен поток-2" под германска юрисдикция, за да осигури отделяне и достъп на трети страни … Германия и САЩ са обединени в убеждението си, че е в интерес на Украйна и Европа транзитът на газ през Украйна да продължи и след 2024 година. В съответствие с това убеждение Германия се ангажира да използва всички налични лостове, за да улесни удължаването до 10 години на споразумението за транзит на газ между Украйна и Русия, включително назначаването на специален пратеник, който да подкрепи тези преговори, да започне възможно най-скоро и не по-късно от 1 септември 2021 година".
И в Украйна недоволни!? Всичко пак е свързано с германско-американското споразумение за "Северен поток-2". Меркел го нарече добра сделка, но Киев говори за предателството на Украйна от Запада. Въпреки, че "Съвместната декларация …", освен че защитава Украйна от агресивната Русия, полага и други грижи за Незалежната : … "решихме да създадем стълб за подкрепа на енергийните преходи в развиващите се икономики. Този стълб ще включва фокус върху подкрепата за Украйна и други страни от Централна и Източна Европа. Тези усилия не само ще допринесат за борбата с изменението на климата, но ще подкрепят европейската енергийна сигурност чрез намаляване на търсенето на руска енергия … Германия се ангажира да създаде и администрира "Зелен фонд" за Украйна с размер 1 милиард долара в подкрепа на енергийния преход на Украйна, енергийната ефективност и енергийната сигурност … Германия ще предостави първоначално дарение за фонда от най-малко 175 милиона долара и ще работи за удължаване на ангажиментите си през следващите бюджетни години … Освен това Германия ще продължи да подкрепя двустранни енергийни проекти с Украйна, особено в областта на възобновяемите енергийни източници и енергийната ефективност, както и подкрепата за прехода от въглища, включително назначаването на специален пратеник със специално финансиране от 70 милиона долара. Германия също е готова да пусне пакет за устойчивост на Украйна в подкрепа на енергийната сигурност на Украйна. Това ще включва усилия за защита и увеличаване на капацитета за обратни потоци на газ към Украйна, с цел да се защити Украйна напълно от потенциалните бъдещи опити на Русия да намали доставките на газ за страната. Той също така ще включва техническа помощ за интеграцията на Украйна в европейската електрическа мрежа, надграждайки и в координация с текущата работа на ЕС и Агенцията за международно развитие на САЩ. Освен това Германия ще улесни включването на Украйна в германския механизъм за изграждане на кибер капацитет, ще подкрепи усилията за реформиране на енергийния сектор на Украйна и ще съдейства за идентифициране на варианти за модернизиране на газопреносните системи на Украйна". Германците и самите украинци не възприемат "Съвместната декларация …" с доверие и надежда, та руснаците и Путин ли ще я приемат сериозно. Der Spiegel коментира :
"Европейските съюзници на Германия и САЩ са изправени пред свършен факт – и Украйна се примири с необвързваща декларация за намерение и финансова утеха. В декларацията има много мелодични прокламации и малко конкретни задължения на Германия … Не може да бъде по-необвързващо. Можем да си представим колко впечатлени ще бъдат твърдолинейните в Кремъл от това съобщение … Кремъл вече обяви, че ще постави бъдещия износ на газ през Украйна в зависимост от доброто поведение на Киев … Ако този псевдокомпромис се осъществи, това ще бъде триумф за Путин : въпреки продължаващата намеса в Източна Украйна, въпреки всички заплашителни политики, въпреки приятелството с Лукашенко, въпреки масовите репресии в Русия и критиките на Европейския парламент, германците продължават двустранния си проект с Русия … В крайна сметка Ангела Меркел направи всичко възможно, за да постигне завършването на проект, който в дългосрочен план ще засили влиянието на Русия в Европа. Това не е добро наследство". А Байдън горкият? :
image

image
https://www.spiegel.de/ausland/nord-stream-2-angela-merkel-macht-wladimir-putin-ein-abschiedsgeschenk-a-fd78c43a-deef-4d20-9c96-1b302e663c49

https://www.zeit.de/politik/ausland/2021-07/nord-stream-2-kompromiss-usa-russland-einschraenkungen
https://www.bild.de/
https://www.state.gov/joint-statement-of-the-united-states-and-germany-on-support-for-ukraine-european-energy-security-and-our-climate-goals/
https://ria.ru/20210724/ukraina-1742591871.html
https://pogled.info/svetoven/nima-naistina-merkel-predade-ukraina-na-putin.132273




Гласувай:
11


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. planinitenabulgaria - Освен гурото Ви, товарищ Гламидий Чернопръц,
29.07.2021 07:35
наричан от учениците му с галеното име Чернопръцко, дали някой друг ще хареса постинга Ви? Може би и Борн, поради етноса на съпругата му.
цитирай
2. kvg55 - До 1. planinitenabulgaria
29.07.2021 08:03
Не бери грижа за постингите ми, бае Коста!
Гледай си в краката да не се спънеш и полетиш в някоя пропаст.
цитирай
3. fun1001 - ..к.краваров, забравихме се....лято е )
29.07.2021 08:38


след като, ги изкопирваш "тези неща" така старателно..
..какво, разбра, лично..ти ? подай,и малко фрии стайлинг..

поздрави, от Океана @
цитирай
4. kvg55 - До 3. fun1001
29.07.2021 10:05
Не пиша за себе си. Пиша, умници като теб да го разбират.
цитирай
5. nedovolen - Ами като дрънка, че руснаците имали ...
29.07.2021 11:53
Ами като дрънка, че руснаците имали само ядрени оръжия и петролни кладенци.
Е ми, като така му е наредено.
:)))
цитирай
6. kvg55 - До 5. nedovolen
29.07.2021 12:18
Меркел го подхлъзна.
цитирай
7. mt46 - Поздрав!
29.07.2021 17:29
За Байдън не се тревожа... Най-добре е да има световен баланс...
цитирай
8. kvg55 - До 7. mt46
29.07.2021 18:22
Не си и струва да се тревожиш.
цитирай
9. leonleonovpom2 - Юлия този поздрав от океана ме заинтригува?
30.07.2021 00:48
3. fun1001 - ..к.краваров, забравихме се....лято е )
29.07 08:38


след като, ги изкопирваш "тези неща" така старателно..
..какво, разбра, лично..ти ? подай,и малко фрии стайлинг..

поздрави, от Океана @
цитирай

Според мен има две възможности, за да си в океана:
Първата е да плуваш сред акули?
А втората- да си на лайнер сред океана!
Все пак ,надявам се, да е втората!
цитирай
10. kvg55 - До 9. leonleonovpom2
30.07.2021 05:06
Тя самата е акула.
цитирай
11. notfun - ...краваров.Благодаря за..усещането.)
30.07.2021 17:26
АЗ съм ВСИЧКО..
..и Русалка, и удавник, и бряг и Стихия...
и Златната рибка, и акула...
може би и ти си))
само, че .не го..знаеш..още...

как тъй, не разбра за 73г..че, ПАРИТЕ са на едни и същи неХора )
убиваш ме с твоето старателно...простодушие...
дай, по сериозноо...гледат ни..хората)))))))))))))))))
цитирай
12. born - Още една ГТБП/а/тица те е налазила, ...
30.07.2021 19:02
Още една ГТБП/а/тица те е налазила, Преподобни . Май ...
Честита 73 годишнина !
ПП. И тая не спазва правилото :
"След употреба на некачествен алкохол да не се пипа клавиатурата..."
Но "ТЯ е ВСИЧКО.." ...
цитирай
13. kvg55 - До 11. notfun
30.07.2021 19:41
Ще съжалявам, ако стана причина да се споминеш преждевременно.
цитирай
14. kvg55 - До 12. born
30.07.2021 19:44
Светиня ти ги пъди от себе си и те налитат на мен.
Нали сме интелектуални маяци.
цитирай
15. born - Преподобни Свети Вакеро ,
31.07.2021 22:25
kvg55 написа:
Светиня ти ги пъди от себе си и те налитат на мен.
Нали сме интелектуални маяци.


"Интелектуалните маяци са привлекателна прицелна мишена за блоговите маниаци ."
Из "Избрани сентенции на Мъдреца Борн"- том. 31 р-л 7, глава 22, стр. 223.
цитирай
16. kvg55 - До 15. born
31.07.2021 23:55
За всичко си се изказал мъдро, Свети!
цитирай
17. born - Според Светата ми скромност ми е съвсем неудобно
01.08.2021 14:49
да призная упоменаването на неподражаемата Ми Мъдрост, но какво да се прави - така си е !
цитирай
18. kvg55 - До 17. born
01.08.2021 18:23
Така си е! Относно скромността Свети, припомни си собствената мъдрост за "мъдростта като осъзната посредственост".
цитирай
19. born - Спомних си само за скромността като ...
01.08.2021 20:48
Спомних си само за скромността като осъзнато чувство за малоценност, а другото е от "Лукавого"...
цитирай
20. kvg55 - До 19. born
01.08.2021 21:33
Прощавай, Преподобни!
Не съм те цитирал точно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5751848
Постинги: 2807
Коментари: 25790
Гласове: 34175
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031