Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2021 07:00 - © Батька нашока репите на западняците
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 678 Коментари: 4 Гласове:
10

Последна промяна: 29.06.2021 07:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
29.06.2021г.

     Батька отново настави ума на западняците!
На 22-ри юни във вторник той взе участие във възпоменателните събития в мемориалния комплекс "Брестката крепост – герой" :
image

, посветени на 80-та годишнина от началото на Великата отечествена война на съветските народи :
image

На церемонията Александър Лукашенко произнесе силна реч :
image

След задължителния преглед на историческите събития Батька каза : Запомнете тази дума "блицкриг" за всеки случай. Разтреперах се, когато в последните минути от краткия си живот съветски войник е надраскал на стената : "Умирам, но не се предавам! Сбогом, Родино!" :
image

Президентът засегна и текущата политика, санкциите на Запада към Беларус и заслугите на страната към същия този Запад в минали години.
"Днес наследниците на онези, които през 40-те години са минали през белоруската земя към Москва, изгаряйки къщи и унищожавайки хора, не ни разбират. Те се чудят защо все още съществуваме на тази земя като държава. Очевидно не им е дадено да разберат това", изтъкна Лукашенко.
"Огромни финансови ресурси бяха хвърлени за изпълнението на "цветния блицкриг" в Беларус. "През изминалата година преживяхме действието на най-модерните технологии за хибридната война. Беларусите все по-често питат : така, ще се бием ли? Хайде, беларуси, те няма да стъпчат тези порти (на крепостта Брест). От хиляди войници. Войната ще започне и винаги започва в съвременни условия от държавата", подчерта беларуският лидер.
"И те (Западът) идват, за да ни "спасят". Сценариите са изписани, ролите са разпределени. Но ние се оказахме по-силни и по-мъдри. Бих се осмелил да кажа, дори по-силни от в 41-ва нашите предшественици, защото ние определяме съдбата си. Тук решаваме дали да ги провокираме или не, изчакайте, докато те пробият тук и ни разкъсат, или не. Ние сме суверенна, независима държава, така ще бъде и в бъдеще", подчерта Александър Лукашенко.
"Днес те завиха : о, беларусите не ни защитават. Те изискват от нас да ги защитим от контрабанда, от наркотици. Вече отвъд Атлантическия океан се чува сигнал : помогнете, както беше преди, спрете ядрените материали, така че те да не се озовават в Европа – отбеляза Александър Лукашенко – просто искам да попитам : луди ли сте като цяло? Развихряте хибридна война срещу нас, а настоявате да ви защитаваме, както преди? Задушавате ни с информация, методично и колективно унищожавате, опитвайки се да убиете нашата икономика и очаквате да похарчим стотици милиони долари, както преди, за да защитим вашите геополитически интереси? Само лудите могат да мислят така и да разчитат на нашата подкрепа при това положение", обясни ситуацията на западняците Батька.
"От който не се очакваше да участва в този колективен заговор, беше Германия. От тези, чиито предци унищожиха не само всеки трети беларус, но и милиони неродени деца във Великата отечествена война", подчерта президентът.
"Просто ги оставете да умрат там. Искам само да попитам автора на тези редове : господин Маас, кой сте вие? Вчера покаял се германец или наследникът на нацистите? Кой сте вие, отговорете публично. Поне пред вашите хора. Не се покайвайте публично за греховете на вашите предшественици. Грош не струват тези покаяния, които наскоро чухме в "Тростенце" от президентите на Австрия и Германия. Никакви думи няма да скрият истинските намерения", отговори Батька на изявлението на министъра на външните работи на Германия, някой си  Хайко Маас, за "необходимостта от разширяване на санкциите върху сектори на белоруската икономика".
"Не трябва просто да се покаете. Трябва да коленичите пред белоруския народ още 100 години и да се молите, че сте могли да се родите след тази война", поучи ги Лукашенко.
"Информационният тормоз не доведе до очакваните резултати. Сега удържаме икономически удар. Бих искал да знам какво следва? Интервенция?", обърна се беларуският лидер към западните политици.
"Санкции, провокации … Искам само да попитам : това нарочно ли го правите? Искате да тествате границите за сила, а новото поколение беларуси за патриотизъм? Нека опитаме", каза белоруският президент. "Вие минимум сте лъжци, а максимум – подлеци. През цялото време сте лъгали и заблуждавали, но днес няма да се получи. Няма нужда да приспиваме Беларус с истории за отбранителни учения и миролюбието на алианса", разкри Батька същността му.
"Още веднъж ще кажа на онези, които все още не разбират. Разберете веднъж завинаги : ние няма да се откажем от родната си земя, независимост и суверенитет за каквото и да било. Във всеки случай ще издържим! Бих бих искал просто по човешки, както винаги по славянски".

https://president.gov.by/ru/events/ceremoniya-vozlozheniya-venkov-v-memorialnom-komplekse-brestskaya-krepost-geroy




Гласувай:
11


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. zaw12929 - ТОЗИ КАЗУС БЕЛАРУС Е ТРУДЕН ЗА ВС...
29.06.2021 08:05
ТОЗИ КАЗУС БЕЛАРУС Е ТРУДЕН ЗА ВСИЧКИ СТРАНИ. НЯМА ОПРАВДАНИЕ
цитирай
2. kvg55 - До 1. zaw12929
29.06.2021 08:43
Да!
цитирай
3. mt46 - Да,
29.06.2021 12:21
те имат силен дух и силна привързаност към родината...
цитирай
4. kvg55 - До 3. mt46
29.06.2021 13:13
За разлика от нас.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5754897
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34177
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031