Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2021 07:01 - © Клишета, досада и скука
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2153 Коментари: 8 Гласове:
10

Последна промяна: 28.06.2021 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
28.06.2021г.

     Дана Баш от CNN :
image

притиснала държавния секретар Антъни Блинкен с интервю да си каже истината :
image

И президент Байдън, и прессекретарят Джен Псаки, и държавният секретар Антъни Блинкен говорят с едни и същи клишета, което говори за отсъствие на творческа мисъл и навява досада и скука. Особено към Руската федерация се сипят закани и заплахи, които будят само съжаление и присмех. Да спретнат САЩ една война на Русия и си решат проблемите с нея.
Секретар Блинкен : А президентът Байдън отдавна е много ясен, че смята, че тръбопроводът е лоша сделка и лоша идея. Това подкопава европейската енергийна сигурност. Всъщност това подкопава самите принципи, за които европейците са се съгласили относно необходимостта от диверсификация на енергийните източници и доставките, за да се гарантира, че те не разчитат на никоя държава, особено не на Русия. Това е потенциално вредно за Украйна, Полша и други страни. Това дава на Русия повече оръжие, използващо енергията като инструмент за принуда.
Затова смятаме, че това е лоша идея и за нас беше важно да можем да кажем това директно на нашите близки партньори в Германия и това направих. И разбира се, Конгресът се чувства по същия начин и ние санкционирахме компании въз основа на закона, които участват и се опитват да изградят тръбопровода, и ясно посочихме, че ще продължим да правим това. Искахме само да се уверим, че в нашата позиция няма двусмислие, че нашите приятели и партньори ни разбират. И наистина е жалко, че тръбопроводът по някакъв начин е източник на разделение; но въпреки това отново тази разлика не отнема факта, че на практика във всяка друга област работим по-тясно заедно от всякога.
Въпрос : Разбрано. Затова искам да попитам за Русия. В момента САЩ и Русия са в изключително напрегнат период. След като президентът Байдън нарече Владимир Путин убиец, Кремъл оттегли своя посланик от Вашингтон. При Путин, разбира се, Русия се намесва в американските избори, дава награди за убити американски войници, хаква в американските компютърни системи. Президентът Байдън заяви, че Русия ще плати цена за тези действия. И така, каква ще бъде тази цена и кога ще се случи това? Срещата не допринесе много за мира.
Секретар Блинкен : И сме виждали в различни посоки тези различни примери за руската агресия. Има и това, което все още се случва трагично в Източна Украйна, за да се добави към списъка. И президентът беше много ясен, че ще има последици за тези действия. И ние сме в процес на завършване на прегледите на кибер атаката към SolarWinds срещу нас, намесата в изборите, използването на химическо оръжие за опит за убийство на Алексей Навални – ние вече говорихме и действахме по този въпрос – предимствата на Американските сили в Афганистан. И ще има притискане и последици. И мисля, че виждате и вие – и това, което чух тук в НАТО, беше споделена загриженост за действията на Русия отвсякъде и общ ангажимент да застанем заедно срещу тях. Германия и Франция говорят за друго.
Казвам, че тъй като президентът беше много ясен, ще предприемем необходимите действия в избрано от нас време и място. Но дали по отношение на Русия, дали по отношение на други държави, които представляват предизвикателство, ние сме по-силни и по-ефективни, когато сме в състояние да го направим координирано. Видяхте примери за това точно през изминалата седмица с координирани санкции от Съединените щати и от Европейския съюз, Великобритания, Канада, когато става въпрос например за Китай и неговите нарушения на човешките права в Синдзян. Ще видите – виждали сте това и в случая с Русия.
В един махленски конфликт по-слабият заплашва – с баща си, с брат си, с несъществуващите си способности на боксьор или каратист. Та така. И Съединените щати постоянно заплашват – Руската федерация, Китайската народна република, Иран, Венецуела, Куба, Беларус. Макар конфликтът да е междудържавен, това не променя нещата относно махленският им характер.
Силният удря, а още по благородно е високомерно да отмине. Така постъпи Путин с Байдън.
В крайна сметка силният не си нарушава спокойствието, а слабият остава да се фука пред хлапетата от махалата – как го уплаших, а? Избяга!
В крайна сметка "Северен поток-2" се достроява, Мадуро си управлява, Китай си шета по света и инвазира икономически, Иран си обогатява, Куба създаде собствена ваксина, а Беларус официално се подиграва на глупостта на USA-та и Евроколхоза.

https://www.state.gov/secretary-antony-j-blinken-with-dana-bash-of-cnns-state-of-the-union/



Тагове:   Германия,   Великобритания,   канада,   иран,   Беларус,   украйна,   НАТО,   куба,   Владимир Путин,   cnn,   сащ,   Русия,   президент,   полша,   Джо Байдън,   венецуела,   държавен секретар,   Алексей Навални,   28 юни,   Руска федерация,   Джен Псаки,   Руската федерация,   Антъни Блинкен,   Китайската народна република,   SolarWinds,   дана баш,   Американските сили в Афганистан,   Съединените щати и от Европейския съюз,   когато става въпрос например за Китай и неговите нарушения на човешките права в Синдзян,   Северен поток-2 се достроява,   Мадуро си управлява,   Китай си шета по света и инвазира икономически,   Иран си обогатява,   Куба създаде собствена ваксина,   а Беларус официално се подиграва на глупостта на USA-та и Евроколхоза,   Северен поток 2 се достроява,   а Беларус официално се подиграва на глупостта на USA та и Евроколхоза,


Гласувай:
12


Вълнообразно


1. elenkokoschkov - АЛА-БАЛА.....!!
28.06.2021 07:30
:):)!!
цитирай
2. nedovolen - Много приятно четиво. :)))
28.06.2021 08:21
Много приятно четиво.
:)))
цитирай
3. kvg55 - До 1. elenkokoschkov
28.06.2021 10:30
Това е us-американската политика.
цитирай
4. kvg55 - До 2. nedovolen
28.06.2021 10:31
Понеже е семпло, се чете лесно.
цитирай
5. zaw12929 - ПОДКРЕПЯМ!
28.06.2021 11:30
ПОДКРЕПЯМ!
цитирай
6. kvg55 - До 5. zaw12929
28.06.2021 14:10
Благодаря!
цитирай
7. mt46 - Мда...
28.06.2021 21:55
И аз забелязвам липса на творческа мисъл...
цитирай
8. kvg55 - До 7. mt46
29.06.2021 01:19
Правилно забелязваш.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5755765
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34179
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031