Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06 07:01 - © В САЩ се завръщат свирепите времена на маккартизма
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 385 Коментари: 16 Гласове:
13

Последна промяна: 08.06 07:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
08.06.2021г.

     Всяко съмнение относно съществуването на "пандемия" и честността на победата на Джо Байдън на изборите се предлага да се счита за дезинформация!

На 24 февруари в Комисията по енергетика и търговия на Конгреса на САЩ започнаха изслушванията на доклада "Разпалване на пламъците : дезинформация и екстремизъм в медиите (Fanning the Flames : Disinformation and Extremism in the Media).
Твърдейки, че "разпространението на дезинформация и екстремизъм чрез традиционните медии представлява осезаема и дестабилизираща заплаха", комисията заключава : "Все по-широкото използване на определени телевизионни и кабелни мрежи за разпространение на конспиративни теории и подвеждаща или невярна информация повдига въпроси относно тяхната ангажираност с журналистическата почтеност".
"Журналистическа честност" тук означава разпространение на нагласите на групата, дошла на власт и нищо друго. Що се отнася до безсмисления израз "теория на конспирацията", тогава, както знаете, този мем или етикет е окачен в случаите, когато е необходимо да се декларира гледна точка, която противоречи на идеологията на глобализма като лъжа (дезинформация). Това идеологическо плашило (теория на конспирацията) действа като инструмент за потискане на всяко мнение, което не съвпада с "генералната линия".
В навечерието на изслушването на 24 февруари двама членове на комисията, демократите Анна Ешу и Джери Макнерни :
image

, изпратиха писмо :
image

до доставчиците на кабелна телевизия с молба да отговорят какво правят за борба с "разпространението на дезинформация". Подобни писма бяха изпратени до Roku, Amazon, Apple, Google и Hulu. Бдителните законодатели на Демократическата партия задават въпроса : "Какви стъпки сте предприели преди, по време и след изборите на 3 ноември 2020 година и атаките на 6 януари 2021 година за наблюдение и намаляване на разпространението на дезинформация? ... Планирате ли да продължите да работите с Fox News, OANN и Newsmax на тяхната платформа както сега, така и след подновяване на договора? Ако да, защо?"
Fox News , Newsmax и OANN се разглеждат от авторите на писмото като разпространяващи дезинформация.
"Някои членове на Конгреса ... настояват дистрибуторите на кабелна tv да се ангажират с дискриминационни мнения, което създава ужасен прецедент", се казва в изявлението на Fox News. Newsmax нарече писмото от двамата демократи "атака срещу свободата на словото".
Известният us-американски журналист Глен Гринуолд припомня, че "същите двама членове на Конгреса, които изпратиха това заплашително писмо до доставчиците на кабелна телевизия, казваха през годините на Тръмп, че свободата на печата трябва да бъде гарантирана на всяка цена. "Първата поправка забранява на Конгреса да приема закони, ограничаващи свободата на печата, и ние пазим културата на свободата на словото в нашата страна", заявиха те в писмо до Федералната комисия за комуникации (FCC) през 2019 година. "Ние не изискваме никакви цензура на пресата" – увериха FCC при Тръмп. Сега обаче правят обратното".
Атаката на демократите срещу три телевизионни канала, наречени в Америка консервативни, може да се обясни просто : Fox News, OANN и Newsmax предоставиха на Доналд Тръмп възможността да повдигне обвинения за нарушения на изборите през 2020 година :
image

В началото на изслушването на 24 февруари председателят на комисията Франк Палоун-младши и председателят на подкомисията по комуникации и технологии Майк Дойл издадоха съвместно изявление : "Продължителните трудности от пандемията COVID-19 и атаката на Капитолия от 6 януари създадоха ужасна реалност : медиите са осезаема и дестабилизираща заплаха" :
image

И така, нека отбележим : като "дезинформация" трябва да се разглежда, първо, всякакви съмнения относно съществуването на прословутата "пандемия" и, второ, всякакви съмнения относно честността на победата на Байдън на президентските избори в САЩ :
image

Глен Гринуолд в статията си посочва опасността либералните MSNBC и CNN да разпространяват възгледи "с много отровни корени в Студената война, а именно :
image
сценария на Маккарти, при който Кремъл поема контрола върху ключови американски институции, като изнудва президента за разврат ... нахлувания в националната отоплителна система и електрическа мрежа, както и като престъпна конспирация между Москва и част от екипа на Тръмп за проникване в имейлите на демократите ... Всичко обаче беше лъжа" :

image
Плахите републикански протести и оглушителното мълчание на либералната преса заради американската кампания срещу онези, които мислят по различен начин, тревожат много американци.

Порталът Issues & Insights пише : "Намираме се в Америка, която предишното поколение не би познало ... Ако упадъкът ни не бъде решително и скоро спрян, скоро ще започнем да изгаряме книги, защото вече символично изгаряме всеки, който се осмели да изразява разнопосочно мнение с мнението на "демократичните" медии".
Владимир Прохватилов                    Със съкращения

https://www.fondsk.ru/news/2021/02/27/v-ssha-vozvraschajutsja-svirepye-vremena-makkartizma-53030.html
https://pogled.info/svetoven/amerika/v-sasht-se-zavrashtat-svirepite-vremena-na-makkartizma.126630Тагове:   Америка,   Apple,   Москва,   избори,   конгрес,   телевизия,   Кремъл,   Amazon,   Сенат,   Медии,   Маккарти,   теория на конспирацията,   президент,   демократи,   комисия,   Доналд Тръмп,   дезинформация,   пандемия,   Джо Байдън,   Тръмп,   Републикански,   Студената война,   Съединени щати,   Fox News,   Демократическата партия,   Roku,   кабелни мрежи,   8 юни,   Комисията по енергетика и търговия на Конгреса на САЩ,   доклада Разпалване на пламъците дезинформация и екстремизъм в медиите Fanning the Flames Disinformat,   демократите Анна Ешу и Джери Макнерни,   Google и Hulu,   OANN и Newsmax,   Глен Гринуолд,   Федералната комисия за комуникации FCC,   председателят на комисията Франк Палоун-младши и председателят на подкомисията по комуникации и техн,   председателят на комисията Франк Палоун младши и председателят на подкомисията по комуникации и техн,   пандемията COVID 19,   атаката на Капитолия,   либералните MSNBC и CNN,   Порталът Issues,


Гласувай:
14
1


Вълнообразно


1. loop1 - Авраммее хайде на психиатър. Аз ...
08.06 07:33
Авраммее хайде на психиатър.
Аз плащам прегледа.
цитирай
2. zaw12929 - СТРЕЛЯТ НА ПОСОКИ- ПИШАТ САНКЦИИ- ...
08.06 08:50
СТРЕЛЯТ НА ПОСОКИ- ПИШАТ САНКЦИИ- ИМЕТО ЗАБРАВИЛИ, А ТВЪРДЯТ ИМАМЕ ВЕЧЕ ЛЕКАРСТВО СРЕЩИ АЛЦ-С КЛЕРОЗАТА ДА ГО ПРИЛАГАТ НО Е СКЪПО
цитирай
3. leonleonovpom2 - Краси, маккартизъм, сигурно и мафии!?
08.06 08:55
Внимавай, може да ти пратят някой с лупара, да бди за сигурността ти!? Да ти е охрана!
И той непрекъснато трябва да доказва ,че е на поста си!

Хубав ден!
цитирай
4. morskipesni - Не. Не съм съгласен.
08.06 10:23
Става дума за обикновен тикво-деменционализъм. Както бе у нас до преди месеци.
Тиквата-демент бива тиражирана, имитирана, фаворизирана, институционализирана.
цитирай
5. krumbelosvet - Макартизмът в САЩ не е умирал
08.06 11:19
Макартизмът в САЩ не е умирал. Бяха смекчени ОСТРИТЕ му прояви ВЪТРЕ в страната, СЛЕД КАТО ПОСТИГНАХА ЦЕЛТА СИ. Комунистическата партия на САЩ е в кома до днес. А по думите на Айнщайн, също разследван от Макарти за "антиамериканска дейност" (всъщност за какви да е контакти с "леви" граждани), "Всички интелектуалци в тази страна, до най-младия студент, са страшно уплашени". И има защо - биват уволнени ако са на наемна работа, а ако не са наемни, са опозорени и губят връзките и бизнеса си.
Във ВЪНШНАТА ПОЛИТИКА и подривната радиостанция "Гласът на Америка" обаче, Макартизмът беснее с пълна сила до днес, през цялата Студена война, и ВЪЗПИТА ПО ЦЯЛ СВЯТ ДНЕШНИТЕ МАКАРТИСТИ, особено в бившите соц страни. И в блог.бг има една-две дузини такива.
А заспала европа се чуди защо нейния Изток е проамерикански.
А морският колега "не е съгласен".
цитирай
6. kvg55 - До 1. loop1
08.06 11:51
Ти върви! Ти си по-спешен случай.
цитирай
7. kvg55 - До 2. zaw12929
08.06 11:53
Отнесена работа.
цитирай
8. kvg55 - До 3. leonleonovpom2
08.06 11:57
Грижи се за мен, грижи. Даже здравословно.
цитирай
9. kvg55 - До 4. morskipesni
08.06 11:59
Нищо сериозно, казваш!
Ще откъснат тиквата и ще се приключи.
цитирай
10. morskipesni - Абе чак да е "несериозно" не съм рекъл
08.06 12:02
Ама трябва да се спре разсаждането на такъв сорт тикви.
цитирай
11. kvg55 - До 5. krumbelosvet
08.06 12:11
За комунистическата им партия нищо не се чува. Смачкали са я.
Маккартизмът е част от антикомунизма, а антикомунизмът си съществува.
цитирай
12. kvg55 - До 10. morskipesni
08.06 12:27
Тиквите, както и другите растения, подлежат на култивиране.
цитирай
13. mt46 - ...
08.06 19:36
Аз съм против дезинформацията... Въпросът е кой и как решава кое е дезинформация и кое е неудобна за властта истина...
цитирай
14. kvg55 - До 13. mt46
08.06 20:03
Едва ли някой е съгласен, освен дезинформаторите.
цитирай
15. born - Лупке, ти си добра кучка, добра кучка, добра кучка...
08.06 22:48
Не закачай, молим те, Преподобния КВГ55. Той е свят човек и не е свикнал да псува. Дори не трие квиченията ти - толкова е непорочен и коректен ! Има толкова други подходящи донори за налудничавите ти тъпни ! Ощастливи ги тях - моля те ! Ти си добра кучка, добра кучка ... Бая тъпичка кучка си, но нейсе... Айде къш от човечеца ...
Иначе може да успея да го убедя да ти тегли шута във вонливата тлъста гъзина ! Добра кучка си , нищо че си мастия ! Бау- бау ...
Добра кучка, добра кучка... Бая тъпичка , но добричка ...
Послушай ме , защото Ратка ГТБП/атица/ ще те интернира в Сев. Корея, а знаеш, че там много обичат да хапват кучешки стекове...
цитирай
16. kvg55 - До 15. born
08.06 23:42
Твоята редовна психотерапия ще вземе да направи Лупка завършена самарянка.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 1185739
Постинги: 642
Коментари: 9157
Гласове: 22733
Календар
«  Юни, 2021  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930