Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2021 07:01 - © Евроатлантическите ценности
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2962 Коментари: 16 Гласове:
11

Последна промяна: 05.06.2021 07:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
05.06.2021г.

     Откакто България влезе в Европейския съюз на 01.01.2007 година, започнахме да се учим на евроатлантическите ценности и да се стремим да ги прилагаме на местна почва :
image

Ние, както и други странични наблюдатели установихме, че най-висшата евроатлантическа ценност е  несменяемостта на управляващите персони и управляващите икономически групи.
Една важна евроатлантическа ценност също така е Урсула фон дер Лайен – виден представител на съвременния европейски елит :
Снимка : Reuters pool new
image

Втора незаменима евроатлантическа персона е Бойко Методиев Борисов :
image

вожд на ПП ГЕРБ, която е член на Европейската народна партия, управлявал премъдро България десет+ години и приеман с любов, уважение и респект от евросъюзни лидери като Ангела Меркел, с която е личен приятел, и Виктор Орбан, с когото също е личен приятел.
Другата евроатлантическа ценност – управляващите икономически обръчи – снимка не мога да ви покажа, защото са задкулисни. Но ще ви покажа колаж на българското задкулисие :
image

Но евроатлантическите ценности не се изчерпват с тях. Какво се разбира още под европейски ценности? Няма ясна дефиниция.
Опит за официална формулировка се съдържа в член 2 на Договора от Лисабон за ЕС (2007 година). Въпреки че самият опит да се определи качеството на идеални категории чрез правна формула е скептичен, договорът показва какво представителите на управляващите персони и доминиращи групи в страните-членки на ЕС искат да считат за "европейски ценности".
И така : "Ценностите, на които се основава Съюзът, са зачитането на човешкото достойнство, свободата, демокрацията, равенството, върховенството на закона и зачитането на правата на човека, включително правата на лицата, принадлежащи към малцинствата". Всички тези позиции са разбираеми и естествени сами по себе си. И, може би, сред тях няма нито една, която да не може да бъде призната за благо от гледна точка на обществения интерес и индивидуалната изгода :
image

Проблемът обаче е, че изброяването на тези стойности оставя отворен въпроса за тяхната йерархия. Ако се върнем към член 2 на Договора от Лисабон, става ясно, че в някои условия свободата може да противоречи на равенството, демокрацията – с правата на малцинствата, върховенството на закона – с уважение на човешкото достойнство, а кое е най-високо – изготвителите на Договора от Лисабон не знаят. Това означава, че индивидът има право сам да определя кое е повече и кое е по-малко значимо за него. Тоест, "ценността" губи своя императивен характер, тя се превръща в ситуативна. Има два типа ценности : стойност-полезност или инструмент, който носи удобство на човек; и ценностно-императивен, или това, в което човек се кълне и служи, което определя смисъла на живота му. И това, което се обявява за "европейски ценности", всъщност не се оказва ценности, то е твърде далеч от това, което някога е било ценностите на Европа. Едно време европейците умираха за освобождението на Гроба Господен, за честта на Прекрасната дама. Тогава те умряха за царя. След това – за светата вяра. По-късно – за триумфа на Разума и свалянето на тирани. След това – за каузата на пролетариата и еманципацията на цялото работещо човечество. Те се бориха за Нацията срещу "аристократите и свещениците". За правото на бунт срещу потисничеството, за националната независимост, ценности, които осмислят битието на човек.
Това бяха техните Ценности. Хората умираха заради тях – и това означава, че това са били истински ценности – и такива са били тогавашните европейци.
Човек не може да умре за триумфа на мултикултурализма или за Европейския парламент, защото не може да умре за средства, заместващи липсващите цели. Това, което в Европа все още е готово да се нарича ценности, ценностите престават да бъдат. Повечето европейци днес нямат за какво да умрат и не са готови да умрат за нищо. Следователно днес те вече не са европейци. Ако искате, последният европеец в Европа днес е Руската федерация, но тя ще престане да бъде европейска, ако приеме и прословутите "европейски ценности".
Ценността е това, което човек смята за по-голямо от живота си. Споделянето ѝ е това, което го прави човек.
Прокламирането на ценността на едно начало, което не си струва живота, лишава стойността на императивното (свещено) съдържание. Задължението за признаване на силата на ценността върху себе си изчезва. Ако обаче това, което се провъзгласява за ценност, е това, за което се знае, че е средство, тогава самият живот се превръща в най-висшата ценност. И тогава в името на спасяването на живота всичко е допустимо – предателство, лъжи, измяна; за да спаси живота си, за човек може да отпаднат всякакви морални ограничения, забрани, привързаности, задължения. Той може да избяга от бойното поле, да предаде страната, да даде любимата си на хулигани, да продаде майка си на търговци на роби, да се унижи до степен да загуби човешкия си образ ...
Идеологията е единството на ценностите и целите. Ако "европейските ценности" са съвкупност от средства, то Европа няма нито цели, нито ценности. Това означава, че европейското общество съществува безцелно, подчинявайки се на животинския зов за консумация, и маскира липсата на ценности и цели с красив отговор за ценностния характер на набор от определени средства.
Целият набор от инструменти и средства, декларирани като "европейски ценности", има за цел да постигне една цел : да запази съществуващите социално-икономически условия. Тоест запазването на сегашните управляващи и управляващи групи на власт. Неизменяемостта им е най-високата ценност на съвременна Европа.
В последните години очилата, през които беше прието да се гледа европейската действителност, се разпадат :
image

Сергей Черняховский, с малки съкращения и допълнения
Художник Игорь Ярошенок

https://www.fondsk.ru/news/2021/04/17/evropejskie-cennosti-ritoricheskaja-neopredelennost-53395.html




Гласувай:
13


Вълнообразно


1. nedovolen - На 01. 01. 2007 станах много рано. ...
05.06.2021 07:56
На 01.01.2007 станах много рано. Някакъв сайт пишеше - честито Българи, честито европейци /с малко "б"/.
Писах, дупе да ни е яко и на европейците с нас... Никакъв отзвук.
Не съм паднал толкова ниско, че да изповядвам европИйски ценности.
:)))
цитирай
2. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
05.06.2021 08:56
Краси, опитай с-Добро куче, добро куче, колко много си добро!
Добротата действа успокоително Само зверовете стават агресивни към нея Но кучето не е звяр! Най- добрият приятел на човека! Тези, които не са му приятели ,са животни
Несменяемостта на ръководителя ,както пишещ и даваш пример с фон Лайнен, говори за неограничена императорска власт! Като на оплювания сатрап Сталин Кой казва ,че той не е правил избори? Цели два пъти си дава оставката човекът!Първият път някои повярвали и гласували Обаче се оказало ,че гласували погрешно, в друга урна!? За собственат си оставка от живота? Сбъркали урната
Вторият път били по внимателни Защото Сталин наблюдавал много зорко,кой ще гласува оставката му! Друго не го интересувало
Та днешните императори- сатрапи,да не скромничат с наименования ,с които са щедри към бащата на народите! Но си ги спестяват, когато стане дума за тях, да се поучат от него
Той наистина е върхът!
цитирай
3. krumbelosvet - Леоне
05.06.2021 10:48
Свето тъне в лайна. ДНЕШНИЯ свят.
Докога
докога
докога
ще се занимаваме със злодействата на Стали? Злодейства ИЗМИСЛЕНИ от смъртните врагове на Русия? Русия, която той, ТОЙ, Т О Й измъкна от кървата каша на гражданската война и я направи ЕДНА ОТ ДВЕТЕ свръхсили на света?
цитирай
4. leonleonovpom2 - Не си ме разбрал правилно!
05.06.2021 17:55
5. krumbelosvet - Леоне
10:48
Свето тъне в лайна. ДНЕШНИЯ свят.
Докога
докога
докога
ще се занимаваме със злодействата на Стали? Злодейства ИЗМИСЛЕНИ от смъртните врагове на Русия? Русия, която той, ТОЙ, Т О Й измъкна от кървата каша на гражданската война и я направи ЕДНА ОТ ДВЕТЕ свръхсили на света?
цитирай

Сталин може да е зъл, но е гений! Обстановката е диктувала действията му !Трябвала е желязна ръка и той я е имал! Страната била срината, предлаган им е план Маршал, отказал е! Сами са се справили Затова са изостанали Но техния дух никой няма!
Идеята ми беше друга със сравнението Че това ,в което го обвиняват, те го правят, обвинителите, без да са принудени от условията, нямат изостанали ,съсипани от Гражданска война страни, без промишленост и с примитивно селско стопанство, нямат разрушена от война страна!
Сталин е живял изключително скромно Когато умира,в гардероба му намират само два костюма- един цивилен и един маршалски!
Веднъж попитали Жуков След като Сталин е ръвоводел военният щаб ,разбирал ли е от военно дело изобщо?
Подигравателно! Въпреки ,че след войната са били в конфликт, Жуков станал сериозен
Казал ,че в началото само слушал внимателно, но бързо навлязал в същността След немното време, предложенията ,които давал ,били винаги правилни!

Та , написаното е по адрес на съвременните подражатели на Сталин Той е имал причина, каквато те нямат И никакви кюлчето и сметки в чужбина не е имал Жена му е пътувала с трамвая, като останалите студенти до Университета От Политбюро му казвали ,да и се даде кола! Той попитал с какво пътуватдругите студенти Пътували с трамвай ! - Е и тя ще пътува с трамвай- отсякъл той!
цитирай
5. kvg55 - До 1. loop1
05.06.2021 19:52
Хлапак.
цитирай
6. kvg55 - До 2. nedovolen
05.06.2021 19:53
Налагат ни ги европейските ценности.
цитирай
7. kvg55 - До 3. loop1
05.06.2021 19:57
Абе, залупен? Ще ти откапат мъдете да висиш все на пост в блога, бе.
цитирай
8. kvg55 - До 4. leonleonovpom2
05.06.2021 20:00
Свърши ми се доброто. Търся дърво неокастрено.
цитирай
9. kvg55 - До 5. krumbelosvet
05.06.2021 20:01
Така е!
цитирай
10. kvg55 - До 6. leonleonovpom2
05.06.2021 20:04
Но е имал жестоко чувство за хумор.
цитирай
11. mt46 - ...
05.06.2021 20:51
Най-важните евроатлантически ценности – властта и парите /богатството/...
цитирай
12. morskipesni - Невъзможно е да се издирят по-големи идиоти
05.06.2021 20:53
от европерсони 1 и 2. Преди година някъде казах пак тук, че в момента в който МАЙТАПИТЕ И БЪЗИЦИТЕ, се изравнят по тежест с ПРОПАГАНДАТА, ЕС тръгва енергично към края (на тъпотиите) си. Аз обичам да гледам как се сриват империи на глинени крака.
цитирай
13. kvg55 - До 13. mt46
05.06.2021 21:05
Те определят всичко.
цитирай
14. kvg55 - До 14. morskipesni
05.06.2021 21:14
"МАЙТАПИТЕ И БЪЗИЦИТЕ" вече надделяват над пропагандата.
цитирай
15. zaw12929 - КАК ИДВАЙКИ НА ВЛАСТ 2009 ГОДИНА ...
06.06.2021 23:20
КАК ИДВАЙКИ НА ВЛАСТ 2009 ГОДИНА ОГРАБИ ЕВРОСУБСИДИИТЕ, КАТО ГИ ЗАДЪРЖА ДО АПРИЛ 2010 ГОДИНА, КАТО ПОСТАВИ ЗА ДИРЕКТОР НА ДФЗ в ПОРОЖАНОВ, НА 30 АПРЛ В 20 ЧАСА ПРЕД БНТ ОБЯВИХА, ЧЕ СА ИЗПЛАТИЛИ САЯВЕНИТЕ ПЛОЩИ И САМО 500 ЧОВЕКА СА ЛИШЕНИ, ЗАЩОТО СА ЗАЯВИУЛИ... ГРОБИЩА И ДРУГИ НЕПОДХОДЯЩИ ЗА ПАСИЩА ПЛОЩИ
ЛЪЖА- ПЛОЩИТЕ СЕ ЗАЯВЯВАХА ПРЕД ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ СЛУЖБИ, ЗА КОЕТО ИМАШЕ ЗАСНЕТИ СЪС САМОЛЕТ ЗЕМЕДЕЛСКИ ПАРЦЕЛИ тОВА С "ГРОБИЩАТА СИ Е ЛЪЖА ЗА ПРЕД ТЕЛЕВИЗИОННИТЕ ЗРИТЕЛИ...
УЖ САМО 500 ЗАЯВИТЕЛИ СА БИЛИ ЛИШЕНИ, АПСОСЛЕ
ДО АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД СА ПОДАДЕНИ НАД 3000 ЗАЯВЛЕНИЯ
ДО мз СА ПОДАДЕНИ 4443 ЖАЛБИ И ВСИЧКИ СА ОТХВЪРЛЕНИ С ПРОТОКОЛ ОТ 15 ЮБИ ОБЩО СА 7500 ЗАЯВИТЕЛИ - ОТКЛОНЕНИТЕ СУБСИИ СА НАД 400- 500 МИЛИОНА И СЛЕДВА ДА СЕ РАЗСЛЕДВА. СЛЕДИ ИМА.
цитирай
16. kvg55 - До 17. zaw12929
07.06.2021 03:35
Това е патологичен лъжец.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5756309
Постинги: 2808
Коментари: 25799
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031