Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2021 07:01 - © Китайския доклад
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 3085 Коментари: 6 Гласове:
10

Последна промяна: 30.05.2021 07:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
30.05.2021г.
image

     Съединените щати постоянно се заяждат с Китайската народна република, че не спазвала правата на човека, изготвят обвинителни доклади, налагат санкции. Китайците обаче, като илюстративно приложение към "Информационното бюро на Държавния съвет на Китай публикува доклад за нарушенията на правата на човека в САЩ през 2020 година" :
image

прикачили долу публикуваните илюстрации с цел онагледяване на доклада и с надеждата това да предизвика интереса на us-американските правозащитници, които не се интересуват никак от спазването на човешките права в собствената си страна – пропусната в us-доклада.
На 24 март Китай публикува Доклада за злоупотребите с правата на човека в САЩ през 2020-та година подкрепен със съответния илюстративен материал :
image

В началото на 2020 година, когато коронавирусът удари Китай, китайското правителство веднага се включи в борбата срещу инфекцията, ограничавайки нейното разпространение. За разлика от това, изправени пред пандемия, us-американските власти са пренебрегнали риска и дори са заявили, че смъртоносният вирус е просто измислица, пише информационната служба на мобилното приложение Русия-Китай  :
Вирус няма!
image

Далеч от очите, далеч от ума!
image

Информацията за вируса, излъчван от администрацията на Доналд Тръмп, беше странна и хаотична. По този начин президентът Доналд Тръмп дори изложи нелепа версия, че вирусът може да бъде унищожен чрез перорално приемане на дезинфектанти :

Имате инфекция? Използвайте дезинфектанти! Защо не?
image

Интернет общността коментира на шега ситуацията : "Пандемията показа, че науката е попаднала в капана на американската политика, учените трябва само да коригират и редактират изявленията на някои политици навреме" :
Изявленията на Тръмп и американската научна общност
image

Излез! САЩ изнасят вирус, депортирайки нелегални имигранти
image

Етническите малцинства в САЩ страдат от постоянна расова дискриминация, тези хора живеят в нечовешки условия. Вирусът е засегнал три пъти повече афро-американци, отколкото бялата популация, а сред чернокожите има два пъти повече смъртни случаи. Освен това афро-американците са три пъти по-вероятно да станат жертви на полицейска жестокост :
Америка не е расистка държава!
image

Съединените щати имат постоянно висока честота на расови престъпления от омраза срещу азиатци :
Идеална цел?
image
Странната визия за демокрацията и нейният хаос предизвика политическа нестабилност и разделение в
us-американското общество. Американският доклад за правата на човека посочва, че доверието в демокрацията сред us-американците е спаднало до критично ниско ниво през последните 20 години :
image

Размириците на Капитолийския хълм, провокирани от президентската кампания, шокираха целия свят, включително самите американци :
Сега е моментът Америка да действа. Трябва да освободим този народ! О, какво е това! Това се случва в самата Америка!
image

За мнозина бунтовете в Съединените щати напомнят много на атаката срещу Законодателния съвет в UAR Хонг Конг (Хонконг) през 2019 година. САЩ се стремят само към едностранчив подход. По заповед на Тръмп САЩ се оттеглиха от основните международни организации и договори като СЗО и Парижкото споразумение за климата, нарушавайки всяка възможна международна норма :
Какво следва?
image

Държавна сигурност ще удари всички
image

Освен че се оттеглят от международни организации и договори, САЩ също "много продуктивно" подхождат към въпроса за едностранните санкции :
Санкции срещу Иран! Правим това, което искаме – сами диктуваме правилата и сами ги променяме!
image
Тази колекция от карикатури образно очертава само върха на айсберга на американските проблеми. Дори и сега САЩ все още настояват да изнасят своята демокрация. В света обаче вече няма търсене на това. Може би е по-добре да не се притеснявате за целия свят и да се занимавате с работа у дома? :
Е, къде другаде ще изнесем нашата демокрация? Може би трябва да запазим малко за себе си?
image

Завчера us-американският министър на войната Лойд Остин :
image

бил обхванат от желанието да поговори по телефона със заместник-председателя на Централния военен съвет на КНР Сюй Цилян, но никой не му отговорил.
Що се отнася до ранга, главата на Пентагона според протокола не би трябвало да се обръща директно към никой с по-висш сан от ръководителя на китайското министерство на отбраната Вей Фенхъ. Но колегата му отдавна го е напъдил : колкото и пъти да му се обажда Лойд Остин, винаги му се казва, че няма време да разговаря с него. Дипломация непонятна за САЩ.
Снимките са предоставени с любезното съдействие на China Media Corporation

https://rg.ru/2021/03/26/v-kitae-predstavili-seriiu-karikatur-pro-sobliudenie-prav-cheloveka-v-ssha.html
http://www.xinhuanet.com/english/2021-03/24/c_139832301.html



Тагове:   Иран,   вирус,   демокрация,   доклад,   зараза,   дипломация,   САЩ,   правителство,   информация,   пандемия,   Пентагона,   илюстрации,   карикатури,   Съединени щати,   китайска народна република,   Руска федерация,   администрацията на Доналд Тръмп,   капитолийския хълм,   30 май,   Информационното бюро на Държавния съвет на Китай публикува доклад за нарушенията на правата на човек,   Доклада за злоупотребите с правата на човека в САЩ през 2020-та година,   Доклада за злоупотребите с правата на човека в САЩ през 2020 та година,   президентът Доналд Тръмп,   аконодателния съвет в UAR Хонг Конг Хонконг,   us-американският министър на войната Лойд Остин,   us американският министър на войната Лойд Остин,   заместник-председателя на Централния военен съвет на КНР Сюй Цилян,   заместник председателя на Централния военен съвет на КНР Сюй Цилян,   ръководителя на китайското министерство на отбраната Вей Фенхъ,


Гласувай:
10


Вълнообразно


1. zaw12929 - В началото на 2020 година, когато ...
30.05.2021 16:22
В началото на 2020 година, когато коронавирусът удари Китай, китайското правителство веднага се включи в борбата срещу инфекцията, ограничавайки нейното разпространение. За разлика от това, изправени пред пандемия, us-американските власти са пренебрегнали риска и дори са заявили, че смъртоносният вирус е просто измислица, пише информационната служба на мобилното приложение Русия-Китай :
Вирус няма! ВИРУСЪТ СЕ КИКОТИ
цитирай
2. kvg55 - До 1. zaw12929
30.05.2021 17:07
Да!
цитирай
3. mt46 - Да,
30.05.2021 22:49
и аз съм загрижен за правата на човека в Щатите...
цитирай
4. kvg55 - До 3. mt46
30.05.2021 23:11
Правилно!
цитирай
5. born - и аз съм загрижен за правата на чо...
01.06.2021 23:36
mt46 написа:
и аз съм загрижен за правата на човека в Щатите...

По-скоро за правата на животните следва да сме загрижени, защото май в Щатите човеците са по- малко от шебеците . Едва ли съществува по - ограничен интелектуално и лесен за манипулиране народ по света. За съжаление ...
цитирай
6. kvg55 - До 5. born
02.06.2021 05:21
Работливи са пичовете, но са ограничени от страстта за печелене на пари.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5833596
Постинги: 2829
Коментари: 26035
Гласове: 34363
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930