Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2021 07:31 - © Завистта като стимул в политиката
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1270 Коментари: 2 Гласове:
12

Последна промяна: 27.05.2021 07:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
27.05.2021г.

     Съединените американски щати все повече заприличват на президента си – завистливо злобно сенилно мърморещо старче, което се спъва по стълбата на самолета :
image

Сенатът на САЩ заподозрял Байдън в слабоумие и решил да ограничи президентските му правомощия, съобщават информационните агенции. В американският Сенат прозряха, че 78-годишният Джо Байдън, който не винаги помни името си и разпознава околните, има прогресиращо старческо изкуфяване. Те и САЩ така се държат в световната политика.
Та какво ги мъчи завистливите и злобни Съединени американски щати? – успехът на другите.
Държавният департамент :
image

заяви, че руските специални служби водят информационна война срещу западните ваксини чрез няколко малко известни сайта. Това е очевидна лъжа, но сега тази лъжа е крайно необходима на САЩ и ЕС, за да подкрепят позицията си във "войната с ваксините".
Това, което по-късно ще бъде наречено "ваксинална война", беше неизбежно. Капитализмът, при всичките си предимства, просто не предразполага, че производителите на силно търсени лекарства, които се появяват на пазара почти едновременно, няма да влязат в жестока конкуренция помежду си. Сътрудничеството е непонятна и  идеалистична за него ситуация.
Ето защо се води "ваксинална война" – както в бюрократичното, така и в информационното пространство. Руският препарат "Спутник V" се държи добре (между другото втората най-популярна ваксина срещу COVID-19 в света), но е принуден да понесе множество външни удари, силата на които се определя от съвестта на нападателя. Например като безпочвените атаки на украинския президент срещу руската ваксина. Натискът върху редица правителства да се спре закупуването на руски ваксини е с мотива, че това е "хибридно оръжие на Русия".
Главният специалист по инфекциозни болести в САЩ, Антъни Фаучи, въпреки че е съветник на президента Байдън, макар и далече от политиката, не смее да похвали руската ваксина.
Първо The Wall Street Journal писа за това, че специалните служби на Руската федерация се опитват да дискредитират коронавирусните ваксини, разработени от западни компании.
Във версията на Държавния департамент са посочени както медиите, така и специалните служби, които се твърди, че стоят зад тях : New Eastern Outlook и Oriental Review сочат СВР, News Front – ФСБ, Rebel Inside – Главната дирекция на Генералния щаб на въоръжените сили, в западните медии обикновено се появява още като ГРУ).
Очевидно същността на западните манипулации е да се разработи темата за "агресивните стремежи" на Русия спрямо Запада по различен начин. Едно от средствата е да се хвърля сянка върху руската ваксина, превръщайки я в неволен участник в "конспирацията" и оправдание на информационната война, водена срещу "Спутник V" от западните власти.
Продължаваме напред. Представителят на австрийската здравна агенция Криста Виртумер-Хох (едновременно председател на Европейската агенция по лекарствата или EMA, където "Спутник V" в момента се подлага на преглед), говорейки за възможната регистрация на руската ваксина в родината ѝ, я сравнява с "руската рулетка". Ама че простотия.
Тук вече създателите на ваксината не издържаха – и поискаха официално извинение.
За неспециалист в САЩ или ЕС изобщо не е очевидно, че обвиненията на Държавния департамент са тенденциозни. Те звучат достатъчно мрачно, за да не задават за пореден път въпроса дали тази ожесточена борба с руската ваксина е в неговите интереси – на неспециалиста, който и без това е наплашен от пропагандата срещу всичко руско.

https://vz.ru/politics/2021/3/9/1088522.html




Гласувай:
12


Вълнообразно


1. mt46 - Мда...
27.05.2021 23:06
Завистта не е български патент...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
28.05.2021 02:43
Макар че се самообвиняваме в завистливост, даже има едно клеветящо ни изказване на Елин Пелин, западняците са не по-малко завистливи он нас.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5762201
Постинги: 2809
Коментари: 25807
Гласове: 34186
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031