Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2021 09:31 - © Така е свети патриарше
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 856 Коментари: 4 Гласове:
14

Последна промяна: 04.05.2021 10:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
04.05.2021г.

     На втори май Великден Българската православна църква се обърна към чедата на светата ни Църква с ПАТРИАРШЕСКО И СИНОДАЛНО ПАСХАЛНО ПОСЛАНИЕ :
image

Редом с възхвалите на Божия син в посланието се казва и следното :
"Ето защо толкова смущаващо е, че и днес, две хилядолетия след Възкресението на Христа и всички останали спасителни за човеците събития от свещената история, светът, в който живеем, продължава да бъде раздиран от неправди и противоречия, от войни и всевъзможни прояви на омраза и на насилие от човек към човека; че макар и изкупен от Бога, светът, в който живеем, продължава да бъде болен, паднал в страсти и грехове свят, страдащ поради човешката леност в голямото богочовешко дело на спасението – свят, в който вечните евангелски ценности и небесните съкровища, които Христос ни съветва да събираме, са все повече измествани от невиждан егоизъм и егоцентризъм, от страст към притежаване и консуматорство, които застрашават вече не само нашите морални устои, но и самия живот на земята, която обитаваме. Следователно не трябва да учудва, че днес човечеството все по-трудно живее в мир както самт със себе си, така и със заобикалящата го природа. Не трябва да ни учудват отговорите, които то получава от природата заради своята все по-засилваща се алчност и страстна ненаситност, заради все по-видимия отказ от призванието си да бъде добър и разумен стопанин на поверения му от Бога свят".

https://bg-patriarshia.bg/news/361600

Така е, защото през тези "две хилядолетия след Възкресението на Христа" човешкото общество продължава да бъде класово, тоест разделено на враждебни групи. Нещо повече – днес то е предимно капиталистическо. Капиталистическата обществено-икономическа формация е еманация на стремежът човешки към материално забогатяване. Първоначалното натрупване на капитала е съпроводено с небогоугодни дела – убийства, насилие, грабежи, кражби, често с името божие на уста. Съединените щати анексират чужди територии с оправданието за "божието предначертание". В името на господ и неговите предначертания.
Егоизмът, а не добродетелния труд, е двигател на човешката природа в това общество.
Природата е източник на богатство и се експлоатира безогледно. В стремлението си към материалното хората се отчуждиха от природата и спокойния благопристоен живот. Изхвърлят отпадъците си сред нея, плюят в кладенеца, от който са пили вода и се възгордяват от измамното си могъщество над нея. Търпението ѝ е велико, но и отмъщението ще е велико.
Физическата нечистоплътност и душевната такава са взаимносвързани и са неделими.
Явиха се много лъжепророци, които обещават благоденствие на хората, а истинските им мисли са да властват над тях и да ги използват за задоволяване на личните си материални интереси. Свободата на човека е потъпкана от алчните за абсолютна власт над него.
Лъжата, измамата и кражбата станаха средство за лек и охолен живот на гърба на обществото.
Грехът и развратът навлязоха и в Светата християнска църква – разпространи се педофилията, чревоугодничеството и педерастията. Както и вещоманията – скъпи часовници и автомобили.
Религиозните празници не са духовно пречистване, а разгул на чревоугодничеството сред простия народ, който разбира се гледа, какво вършат управниците и духовните му настоятели.
Днес "вечните евангелски ценности" са подменени със сатанинските евротрансатлантически ценности, които понякога противоречат на здравия разум и застрашават бъдещето на човечеството. Антихристът е подчинил Запада и вилнее по света, преследвайки и доброто, и справедливостта, и разума. Антихристът създаде и проповядва глобализма и либерастията.




Гласувай:
14


Вълнообразно


1. morskipesni - Помня, имаше такива теми в часовете ни по обществознание
04.05.2021 10:09
По какво си приличат социализмът (комунизмът) и християнското общество? Ставаха съвсем свободни и ценни дискусии по темата- нищо че по религиозните теми бяхме "съвсем боси", та чак учителите се подсмихваха. Накрая почнахме да се интересуваме. Макар и "забранено от властта", посещавахме черкви и се обогатихме с нови знания- никой не пострада и беше забавно.
цитирай
2. kvg55 - До 1. morskipesni
04.05.2021 10:20
Израсъл съм до селската черкова, но интересът ми към религията е само научен.
цитирай
3. mt46 - Да.
04.05.2021 12:23
Но нима и Маркс не е лъжепророк, лъжеучител?...
цитирай
4. kvg55 - До 3. mt46
04.05.2021 14:00
Маркс не е пророк, а учен.
Не е и лъжец.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5753837
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031