Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2021 07:01 - © Резултатът от изборите
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1261 Коментари: 6 Гласове:
14

Последна промяна: 18.04.2021 20:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
18.04.2021г.

     Тридесет годишното целенасочено демократично опростачване на българската нация даде своите върхови изборни резултати на 4-ти април 2021 година :

ГЕРБ/СДС – 26,18%

"Има такъв народ" – 17,66%

БСП за България – 15,01%

ДПС – 10,49%

Демократична България – 9,45%

"Изправи се! Мутри вън!" – 4,72%

Източник : ЦИК, окончателни резултати :
image

Партията на един от опростачвалите десетилетия наред регулярно нацията с част от песните си, гостуването на чалга певци и певици в шоуто и просташки скечове, зае второ място. Като управленски възможности са tabula rasa. Това показва, че обществото се надява на нов месия, след като Симеон Борисов и Бойко Борисов разочароваха. А ПП ГЕРБ? ГЕРБ издигнаха в култ простотията. "Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме" стана нарицателно.
"Народняците" дават вид на сериозни люде и вероятно ще се опитат да изпълнят обещанията си, но ограниченият им буржоазен мироглед няма да отведе България много далеч напред. Не е достатъчно да се прекратят кражбите, трябва крадците да се осъдят и вкарат в затвора, което при настоящото състояние на прокуратурата и съдебната система е абсолютно невъзможно.
Пътят на България е пътят на социализма. НАТО и Европейския съюз са вече загубена кауза. Китайската народна република ще ни съдейства. Руската федерация – също.
Конфигурацията на парламентарните партии отприщи логореята на журналисти, социолози и политолози. Резултатите на ГЕРБ/СДС изтикаха напред партийните опълченци Тома Биков, Спас Гърневски и прочия, които обясниха защо ГЕРБ/СДС трябва да управляват. Започнаха се следизборни аритметики. Партията на шоумена мълчеше като сфинкс. "Мутрите вън" се "изправиха" една срещу друга. Уплашеният от неизвестността Боботко тръгна да се обяснява като ученичка. Предложи всички парламентарни партии да се натоварят в експертна каруца, която естествено ще е на ГЕРБ и е програмирана да заобикаля встрани гешефтите и кражбите Му. Експертите ще са от ГЕРБ, защото имат най-дълбока и широка експертиза, тъй като най- дълго са били във властта. Ето как Комарницки видя психическото състояние на светиня Му :
image
Понеже не получи отзвук, отправи ново предизвикателство – "
Има такъв народ" да състави правителство. Отсреща му отвърнаха : "Ще следваме законовата процедура". Фолклорът роди максимата – "Резултатът от изборите : Отлетяха калинките, дойдоха балеринките" :
image


image
ГЕРБ/СДС
спечелиха вота във всички цигански махали на големите градове с изключение на Пазарджик, където са гласували за ДПС, защото всички цигани в града са мюслюмизирани. "Ще предложим нормално правителство, за което ще потърсим подкрепа от парламентарно представените партии и съответно, ако не получим такава – ще върнем мандата. В партия ГЕРБ има достатъчно личности, които биха могли да заемат министерски позиции", заяви Деница Сачева пред Btv. По-късно пред БНТ същото повтори и Екатерина Захариева и уточни, че в новия кабинет на ГЕРБ Бойко Борисов няма да е премиер. И двете обаче заявиха, че на този етап, не са обсъждани имена за министър-председател. "Нормално правителство"? Това означава ли, че предишните правителства на ГЕРБ са били ненормални.
И накрая се отказа да бъде депутат. "Заявлението на Борисов до ЦИК за отказ от депутатското място в двата избирателни района, в които е избран, е поредната гавра и с избирателите, и с Централната избирателна комисия, и със закона. Той, разбира се, може да се откаже да бъде депутат, но след като ЦИК го обяви за избран и пред институцията, в която е избран", написа във "Фейсфук" Цветозар Томов, социолог и бивш говорител на ЦИК.
Когато новосформираният парламент призова министър-председателят в оставка да се яви пред него се оказа, че "бистришкият тигър Джипко Бибипков е един най-обикновен страхлив заек от Банкя", който бяга с 200, казаха с "широка усмивка" от парламентарната трибуна сценаристите. След като предложението за мир не беше прието, Той побягна и се скри.
Бистришки тигър :
image

Създадоха се още анекдоти и се родиха афоризми :
image

Leb2.0 ; @lebdvenula
2021 година. Светът отдавна търси следи от разум в космоса и околните планети.
Българите продължават да търсят разум в Банкя, Учиндол и околните им села.

Рибар Без Въдица ; @niki_todorov
Сега вече със сигурност можем да твърдим, че по-голяма чалга от парламента няма.

Стефан Левашки ; on Monday
Не знам откъм юристи, но откъм сценаристи ще е добре обезпечено новото Народно събрание. Дано да имат добър сценарий.

Anita Dimitrova, Фейсбук
Първо беше диктаторът, после бодигардът, а сега е шутът. Не растем на акъл.

https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/borisov-uporito-se-opitva-da-ostane-na-vlast




Гласувай:
14


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Нищо не казваш за
18.04.2021 07:35
партията на простака, т. е. за БСП. Защо така? Защото членуваш в нея ли? Не бих се учудил, ако е така.
цитирай
2. kvg55 - До 1. apostapostoloff
18.04.2021 07:47
Не членувам в никоя партия.
Кой е простака, Постолье! По-голям простак от теб не познавам.
А БСП е чак на трето място, какво да й коментирам.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
18.04.2021 12:49
Пустол на времето си разменил членството в БКП/ Сега БСП/ с някакъв блогър!
Обаче, забравил кой е и за какво? Кюлче злато или повече Иле черен диамант??Тази книжка е много ценна ,за две години и висше давали за нея!
Затова сега подпитва всеки, ти нали си в БСП, с надеждата той да си признае и да му се издължи!?
Голям тарикат е! Селските тарикати ряпа да ядат!

Хубав ден!
цитирай
4. kvg55 - До 3. leonleonovpom2
18.04.2021 13:14
Те тарикатите винаги си намират майстора.
цитирай
5. mt46 - ...
18.04.2021 18:20
В това НС българският народ е много по-добре представен в сравнение с предишното... Слави има негативи, но има и позитиви... Не си отчел, че вотът на народа изхвърли Марешки и патриотарите от НС...
цитирай
6. kvg55 - До 5. mt46
18.04.2021 19:45
И отпадналите бяха доста простовати.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5756043
Постинги: 2808
Коментари: 25799
Гласове: 34179
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031