Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2021 07:01 - © Центробежни сили в Британия
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1303 Коментари: 6 Гласове:
10

Последна промяна: 07.04.2021 07:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
07.04.2021г.

     Горката Британия! Отдавна вече не е велика, а сега отива да стане разнебитена Британия – изправена е пред конституционна криза, която ще напрегне Съюза, тъй като последните социологически проучвания разкриват, че мнозинството от избирателите в Шотландия и Северна Ирландия искат референдуми за отделянето си от Британия.
Изследване, проведено в четири членки на обединеното кралство, възложено на базата на отделни анкети в Шотландия, Северна Ирландия, Англия и Уелс, също установи, че чувството за британска идентичност, което някога е свързвало страната, се разпада :
image

И друг заплашителен ход, Шотландската национална партия (SNP) обяви, че е готова да свика собствен референдум за "дива котка", ако Борис Джонсън откаже да го предостави – ход, който поставя двете правителства в курс на конституционен сблъсък.
В Северна Ирландия мнозинството – 51% срещу 44% – искат референдум за границата през следващите пет години. И синдикалистите имат само тънка преднина пред онези, които искат обединена Ирландия сега – 47% срещу 42% – други 11% не са решили, достатъчно, за да застрашат бъдещето на Британия. Такива центробежни сили клатят бившата империя.
Проучване на LucidTalk в Северна Ирландия установи, че сред поддръжниците на обединението на Ирландия на възраст под 45 години, които са за отделяне, са повече от тези, които искат да останат във Великобритания с 47 към 46 процента. На фона на нарастващата криза министрите в кабинета, председателстван от Майкъл Гоув, се срещнаха миналата седмица, за да обсъдят планове за кампания за изграждане на делото за отделяне от Съюза.
Гоув споделя плановете и с Гордън Браун, бивш министър-председател от лейбъристите.

Състоянието на съюза :
image

Анкетите показват, че гласоподавателите във всичките четири краища на страната очакват Шотландия да стане независима през следващите 10 години – със значително по-голямо от две към едно в Англия, Уелс и Северна Ирландия.
Избирателите от Северна Ирландия също смятат, че ще има обединена Ирландия в рамките на 10 години с разлика от 48% към 44%. Проучването в Шотландия, проведено от Panelbase, установи, че SNP е на път към огромен успех на изборите за шотландски парламент, които трябва да се проведат през май – вероятно ще бъде причината за нова политическа криза.
Висши правителствени източници казват, че Джонсън категорично ще откаже тези искания.
Шотландският парламент може да проведе гласуване, призоваващо Шотландия да стане независима, само ако Обединеното кралство даде съгласие, тъй като конституционните въпроси са прерогатив на Лондон.
Съществува обаче голям риск всеки едностранен референдум да бъде компрометиран  от изстъпления на юнионисти, подобно на оттеглянето в Каталуния, което привлече избирателна активност от едва 42 процента, но предизвика политическа криза.

Гласуване в Шотландия :
image

Брекзит и коронавирусната криза също отблъскват шотландските избиратели от съюза с Англия.
В Лондон комисията за прилагане на политиката на Съюза изготви програма от пет стъпки : да се бори усилено с шотландските избори, вместо да предлага конституционни отстъпки предварително; едновременно да започне кампания за убеждаване на шотландците в ползите от Съюза; на трето място да се противопоставят на референдума и да се надяват, че SNP ще се бие помежду си за тактики; четвърто, за да обмисли по-късно по-нататъшното прехвърляне и едва тогава като част от по-широки реформи в цяла Великобритания; накрая, ако има референдум един ден за контрол на времето и условията на гласуването. "Не мисля, че има член на кабинета, който да не осъзнава колко важно е това", каза един британски министър.
Оливър Луис, известен в целия Уайтхол с прякора си "Соник", който беше заместник на лорд Фрост в преговорния екип за Брекзит, ще поеме борбата за спасяване на съюза.

Гласуване в Англия :
image

Правителството на Обединеното кралство заяви : "Хората във всички краища на страната искат да видят политици в Обединеното кралство, които работят в партньорство, за да се съсредоточат върху победата над коронавируса", затова независимостта на Шотландия изглежда възможна, но все още не е неизбежна. Такава може да стане само чрез революция.

https://www.thetimes.co.uk/article/union-in-crisis-as-poll-reveals-voters-want-referendum-on-scottish-independence-and-united-ireland-wwzpdlg7b#




Гласувай:
10


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
07.04.2021 08:38
Като излезе духът от бутилката, иди го връщай обратно!?
Напуснаха ЕС, сега искат тях да напуснат! Заслужено! Напълно!
Задава се нов феодализъм Светът върви назад Социализъм- капитализъм- феодализъм, както ги учихме, когато му беше времето Не ,че робството изобщо някога е изчезвало?Учиха ни на глупости Като ,че ли не е имало капиталисти при Рим или роби- при социализма?
Ето защо Испания не признава Косово Да не са луди като нас, да признаваме Македония?
Защото веднага ще последва натиск за признаване на Каталуния, Баския после, Андалусия и Валенсиана, и тя няма да си трае!И отиде конят в ряката!
На Ж. Ж. площад ще кръщават? Да му лепнат и прозвище- МакедонскиТова е най- великото нещо ,което направи, дори пред предателството на каузата на СДС
Ега ти и проблема дето ни създаде със сервилността и с безличноста си- също!
Покажи ,че се уважаваш, пък тогава раздавай милосърдие!

Хубав ден!
цитирай
2. kvg55 - До 1. leonleonovpom2
07.04.2021 11:57
Голяма беля си хванахме с признаването на Македония, че и Косово.
Ако нашите сънародници мюслюмани решат, че са повече от ристиените в Кърджалийска и Хасковска област.
цитирай
3. mt46 - ...
07.04.2021 11:57
Дори да се случи разпадане, въпросните страни ще са достатъчно силни...
цитирай
4. kvg55 - До 3. mt46
07.04.2021 14:08
Шотландия е пристанище за британския флот, както Крим за руския.
цитирай
5. zaw12929 - ЗАРАЗИТЕЛНО- И НИЕ СЕ ТЪРКАЛЯМЕ КЪМ ...
09.04.2021 07:40
ЗАРАЗИТЕЛНО- И НИЕ СЕ ТЪРКАЛЯМЕ КЪМ РАЗПАД, АКО НЕ СЕ ПРОМЕНИМ НАРОДЕ!!!!
цитирай
6. kvg55 - До 5. zaw12929
09.04.2021 08:11
Натам вървим.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5855913
Постинги: 2830
Коментари: 26053
Гласове: 34369
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930