Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2021 08:01 - © Кубинският посланик в РФ
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1641 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 09.03.2021 08:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
09.03.2021г.

     Посланикът на Република Куба в Руската федерация Хулио Гармендия :

image
в интервю за
«Международная жизнь» изтъква : "Хавана и Москва гледат в общо бъдеще".
"Република Куба е надежден партньор на Русия. Нашето двустранно сътрудничество има стратегически характер. Изпълняват се мащабни съвместни проекти в областта на енергетиката, металургията, транспортната инфраструктура, медицината, където Куба, както знаете, е лидер в редица области. Разширяват се хуманитарните контакти. Куба се радва на голям престиж на международната сцена и нашият диалог по актуални външнополитически въпроси се отличава с високо ниво на доверие" – Из речта на руският президент Владимир Путин на церемонията по връчване на акредитивните си писма на посланика на Куба.
На актуалния въпрос за борбата срещу COVID-19 посланикът казва : "Куба беше сред страните, които са най-подготвени за пандемията COVID-19. Ръководството ни предприе редица строги мерки, за да предотврати разпространението на вируса в цялата страна. Държавните граници бяха затворени, въведена е карантина и в Хавана е наложен комендантски час, който временно изключва нощния живот на столицата. Въведено е задължително носене на маски и ръкавици. В същото време беше проведена интензивна работа по разработването на лекарства и ваксини. Вече са постигнати добри резултати". Да! Наистина резултатите са добриКуба си създаде собствена ваксина.
За другия актуален въпрос, отношението на САЩ към Куба : "Администрацията на Тръмп беше агресивна срещу Куба от самото начало. Почти всяка седмица тя засилваше санкционния натиск върху страната ни, срещу населението и компаниите, срещу въздушните превозвачи. Дълъг е списъкът с нови санкции, които администрацията на Доналд Тръмп е предприела срещу Куба, от драстични съкращения на въздушния транспорт и забраните за пътуване от Съединените щати до нашите курорти, до намаляването на паричните преводи. Основната цел е задълбочаване и засилване на блокадата срещу Куба с цел унищожаване на държавната ни структура, премахване на "кубинския проект" по всякакъв начин, принуждаване на кубинския народ да страда и ограничаване на доставките на страната с необходимите лекарства и храна. Вашингтон изтегли много от своите дипломати от посолството си в Хавана и сведе до минимум двустранните отношения. Разбира се, това струва на кубинците много милиарди долари … При демократът Джо Байдън с нетърпение очакваме промяна към по-цивилизовани и реалистични отношения със САЩ, основани на взаимно разбирателство и взаимно уважение, зачитане на международното право и националния суверенитет. Куба е отворена за преговори, за диалог с новата американска администрация … Куба високо оценява подкрепата на Русия срещу санкциите, прилагани днес от Вашингтон срещу нашата страна".
Още за двустранните отношения : "На 1 октомври 2020 година приключи успешно работно посещение в Русия на нашата делегация, оглавявана от заместник министър-председателя на Куба Рикардо Кабрисас Руис. Той проведе богата програма, включително участието си в срещата на съпредседателите на Руско-кубинската междуправителствена комисия и консултации с държавите-членки на Евразийския икономически съюз, за ​​да се разгледа основата на заявлението на Куба за получаване на статут на държава-наблюдател към Съюза. В последния си работен ден той се срещна с компетентен специалист, заместник-министър на транспорта на Русия Дмитрий Зверев, с когото обсъди състоянието на отношенията в този сектор в три области от неговата компетентност : железопътна, автомобилна и морска".

https://interaffairs.ru/news/show/28559




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. mt46 - Ами
09.03.2021 12:16
нормално е и Русия да търси съюзници, сътрудници...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
09.03.2021 19:48
Да!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5762276
Постинги: 2809
Коментари: 25807
Гласове: 34186
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031