Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2021 07:01 - © И шушовците ни се подиграват
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2160 Коментари: 18 Гласове:
11

Последна промяна: 21.02.2021 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
21.02.2021г.

     Прочетете повече на https://wydarzenia.interia.pl/swiat/news-przeglad-premier-jest-nagi,nId,4790459#utm_source=paste&utm_medium=paste

И поляците се занасят със страната и премиерът ни – Разказват за криминалните истории на премиерът ни Борисов и главният прокурор Гешев – Днешната България е нов Трети свят – с най-ниски доходи, най-големи социални неравенства и демографска катастрофа.
Премиерът спи с пистолет до леглото си и държи хиляди евро в брой и златни кюлчета в нощното си шкафче. Ежедневни протести продължават по улиците повече от осем месеца :
image

Ето пощенска картичка от миналото лято в България.

Моделът за възстановяване на пазарната система, въведен в България след 1989 година, донесе безпрецедентен цивилизационен крах на страната и обществото през над 1300 годишната история на българската държавност. Една трета от българите са емигрирали, промишлеността по същество не съществува, земеделието е в ръцете на няколко олигархични семейства, здравеопазването и образованието са в състояние на перманентен колапс, инфраструктурата се руши, почти нищо не се строи от държавата, провинцията е напълно обезлюдена, вторичната неграмотност навлиза в циганската общност. Един поглед към индикаторите, изготвяни редовно от Евростат, е достатъчен, за да разберем, че днешна България е нов Трети свят– с най-ниски доходи, най-големи социални неравенства и демографска катастрофа.
Обществото, буквално с последната си сила, прави мащабен, може да се каже отчаян опит да отхвърли трансформационно-мафиотското иго. За съжаление, помощ от никого не иде. Европейският съюз се занимава главно с Беларус, който в края на краищата не принадлежи към ЕС. Междувременно в България, качествено казано, се случва точно това, което е обект на западноевропейска критика в случая с Беларус – гангстерският сатрап краде страната, тормози обществото, олигархичните върхове забогатяват с цената на опустошението на всичко наоколо, практически липсват опозиционни медии, корупцията е основният механизъм за управление и така нататък. Междувременно чуваме главно призиви за две оставки – премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев.
С оглед на тези обстоятелства на 9 юли българите започнаха масово да се събират в центъра на София, на площада пред президентската сграда, за да покажат солидарност с Радев и противопоставяне на олигархичното хулиганство, чийто инструмент стана най-важният прокурор в страната. Следователно статистиката и бедността са едно нещо, което несъмнено придружава протестите като фон и картина на цивилизационния срив, който България претърпя след 1989 година. Другото беше показните гангстерски ексцесии, извършени от най-важните хора в страната това лято. "Това беше като изливане на оцет върху отворена рана", каза един протестиращ пред българския журналист Николай Драганов, който публикува доклад на 56-ия ден от протестите, най-кървавия ден от протестите до момента.
В допълнение, обществеността беше раздразнена от факта, че когато съдържанието на разговорите на Борисов с колегите му изтече в обществото, Гешев не само не направи нищо, но и демонстративно пренебрегна въпроса. И това е изключително сериозно.
На 12 юни в интернет се появи аудио файл, в който ясно можете да чуете Бойко Борисов да разговаря с някого по телефона. Самоличността и гласът на събеседника му остават неразкрити. В този запис българският премиер говори изключително вулгарно за своя партиен приятел и председател на Народното събрание (еднокамарен парламент на България) Цвета Караянчева. След това идва монологът на Борисов, в който той се хвали с невежеството на европейските политици и министър-председатели и тарикатското му поведение към тях.
Това лято, заедно с аудиозаписите, изтекоха снимки на Борисов, лежащ гол в постелки в резиденцията си в софийския квартал Бояна. На нощното шкафче до главата му има пистолет, а в отвореното чекмедже купчини банкноти от 500 евро и златни кюлчета. Всичко това допринася за абсурден, както и жалък пъзел от жанрови сцени, които са по-подходящи за американска гангстерска поредица от най-ниско качество, отколкото за историята на държава-членка на Европейския съюз.
Някой като Меркел, Юнкер, Верхофщат или други забележителни лица от ЕС по време на предстоящия дебат за върховенството на закона в България, от който между другото Борисов и Гешев избягаха, ще попита ли с какво се занимава Бойко Борисов? Защо институциите на ЕС и техните представители с пълни с уста фрази за върховенството на закона, демокрацията и гражданското общество толерират авторитарния олигархичен ред, въведен и продължен от българския премиер повече от десетилетие? Докато не чуем отговорите на тези въпроси, единственото нещо, на което може да се разчита от ЕС, е заплашително размахване с пръст. Точно същото като в случая с Полша и Унгария.
Със съкращения

https://wydarzenia.interia.pl/swiat/news-przeglad-premier-jest-nagi,nId,4790459




Гласувай:
12


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. iw69 - Станали сме за смях пред целия свят с тези управници.
21.02.2021 07:51
Гледат на нас като на слабоумните на континента.
цитирай
2. kvg55 - До 1. iw69
21.02.2021 08:38
Барабар с украинците.
цитирай
3. apostapostoloff - Край нямат твоите комунистически гадости!
21.02.2021 09:22
ГЕРБ : НАПРЕД И НАГОРЕ
Международната рейтингова агенция Fitch Ratings повиши перспективата от стабилна на положителна пред дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута.
Казано другояче, през последните 14 века България никога не е била по- добре.
Туй то. Точка. Толкоз.
цитирай
4. iw69 - Да,
21.02.2021 09:22
прав си kvg, и украинците си попиляха мозъка.

Пълни глупости са това с рейтинговите агенции, нали точно малко преди да фалират Lehman brothers ги бяха оценили положително , след което се сгромолясва и изчезнаха за дни.
Но само невежи могат да се впечатляват от подобни кухи послания.
цитирай
5. mt46 - Мда...
21.02.2021 12:37
И много столичани вече са против ББ и ГЕРБ. Доста закъсняха, но се осъзнаха...
цитирай
6. kvg55 - До 3. apostapostoloff
21.02.2021 12:55
По смешна и жалка България не е била.
цитирай
7. kvg55 - До 4. iw69
21.02.2021 12:56
На Постоль това му го нашепват звездите.
цитирай
8. kvg55 - До 5. mt46
21.02.2021 12:58
Държавните чиновници не са се осъзнали.
цитирай
9. zaw12929 - СВЕТЪТ С ПРАВО НИ СЕ НАДСМИВА И НЯМАМ УСЕЩАНЕ ЧЕ НА 04 04 ЩЕ СВЪРШИ!
21.02.2021 20:12
iw69 написа:
Гледат на нас като на слабоумните на континента.

цитирай
10. zaw12929 - Полска медия: Борисов е гол, Бъл...
21.02.2021 20:17
Полска медия: Борисов е гол, България е новият Трети свят!
BIG5 ТЕМИ ОТ ДЕНЯ Полска медия: Борисов е гол, България е новият Трети свят!

Przegląd описва България като държавата с най-ниски доходи, най-големи социални неравенства и демографска криза



Полска медия буквално разкости управляващата шайка у нас – днешната България е нов Трети свят – с най-ниски доходи, най-големи социални неравенства и демографска катастрофа. Констатацията е на една от големите медии в Полша – Przegląd (Ревю).

Премиерът спи с пистолет до леглото си и държи хиляди евро в брой и златни кюлчета в нощното си шкафче. Ежедневни протести продължават почти три месеца по улиците. Ето пощенска картичка от миналото лято в България.

Моделът за възстановяване на пазарната система, въведен в България след 1989 г., доведе до безпрецедентен цивилизационен колапс в страната и обществото, продължил над 1,3 хиляди години история на българската държавност.

Една трета от българите са емигрирали, промишлеността по същество не съществува, селското стопанство е в ръцете на няколко олигархични семейства, здравеопазването и образованието са в състояние на перманентен колапс, инфраструктурата рухва, провинцията е напълно обезлюдена, вторична неграмотност навлезе в ромската общност.

Един поглед към циклично съставените от Евростат показатели е достатъчен, за да разберем, че днешна България е нов Трети свят – с най-ниски доходи, най-големи социални неравенства и демографска катастрофа.

Разбира се, всичко това не се случи изведнъж. Но сега ни напомнят за това масови демонстрации, които не стихват от улиците на София и няколко големи града почти 90 дни. Протести в знак на солидарност се провеждат и във Великобритания, Франция, Германия, Испания и няколко други големи градове, в които живеят български емигранти.

Обществото, буквално с последните си сили, направи мащабен, може да се каже отчаян опит да отхвърли трансформационно-мафиотското иго. За съжаление, няма помощ от никого. Европейският съюз се занимава главно с Беларус, който не е член на ЕС. Междувременно в България, точно казано, се случва точно това, което е обект на западноевропейска критика в случая на Беларус – гангстерският свят краде страната, тормози обществото, олигархичните върхове забогатяват за сметка на опустошението на всичко наоколо, на практика няма опозиционни медии, корупцията е основният механизъм за управление и др.

След тримесечни протести и многобройни схватки с полицията в центъра на София, Европейският парламент реши да проведе дебат за върховенството на закона в България. Звучи Ви познато, нали? Нулевият ефект от такова театрално действие може да се предскаже сега.

Парадокс е, че протестиращите все още не са излезли с конкретни икономически искания. С оглед на третите световни стандарти, които българите трябваше да издържи, изглежда, че недоволните първо ще искат пари. Междувременно чуваме главно призиви за две оставки – премиерът Бойко Борисов и националният прокурор Иван Гешев.
цитирай
11. zaw12929 - КОЙТО НИ ВНУШАВА, ЧЕ ПРОТЕСТИРА...
21.02.2021 20:19
КОЙТО НИ ВНУШАВА, ЧЕ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ НИЩО НЕ ИСКАЛИ Е УМСТВЕН ИНВАЛИД-

И С К А Х А ПРЕДСРОЧНИ И З Б О Р И
цитирай
12. kvg55 - До 9. zaw12929
21.02.2021 21:08
Ха, дано!
цитирай
13. kvg55 - До 10. zaw12929
21.02.2021 21:12
Така е!
цитирай
14. kvg55 - До 11. zaw12929
21.02.2021 21:14
Нищо още не се знае.
цитирай
15. leonleonovpom2 - Имай милост към някои , Краси!
22.02.2021 00:44
Многострадални Геновеви, много изстрадали при комунизма!
Още не могат да се съвземат от тормоза,нищо да не правят , а да получават!
цитирай
16. kvg55 - До 15. leonleonovpom2
22.02.2021 03:19
Постоль носи на бой и ебан.
цитирай
17. bven - Точно така са гледали , когато турците са вилнеели в българското царство!
23.02.2021 15:55
Много хора не си дават сметка, че сегашното ни дередже е повторение на онова преди 600 години и ние трябва да направим промяната.
Нито Англия, нито Германия и Франция ще си мръднат пръста. Както преди векове. Чакат гробокопачите да свършат за платеното.
цитирай
18. kvg55 - До 17. bven
23.02.2021 16:38
"Съюзници разбойници" е българска песен.
Наистина никой няма да си мръдне пръста.
Ще ни тикат с крак даже да се погубим.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5754137
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34177
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031