Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2021 07:01 - © "Молекулите на свободата" – колко струва "демокрацията"?
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1829 Коментари: 10 Гласове:
11

Последна промяна: 13.02.2021 07:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
13.02.2021г.

image
    
През последните три-четиристотин години нищо не се е променило в методологията за налагане на "свобода" от западните колонизатори – Ние ще ви позволим да се присъедините към нашата прекрасна демокрация, а вие ще ни дадете всичките си ресурси в замяна. И след това ще останете длъжници, просто няма как. И има хора, които се съгласяват. Те се наричат ​​"либерали" (или още станалото нарицателно – "украинци").
Имам много добра черта в характера си (добра за мен и лоша за различни "продавачи") : Винаги купувам само това, от което имам нужда.
По едно време дори бях намислил да си поръчам специална тениска за пазаруване, на която да има надпис "Аз съм човек със списък". Защото е невъзможно на човек със списък да се продаде нещо, което не е в списъка.
Аз обаче не си купих и такава тениска, защото я нямаше в списъка. Само се шегувам. Защото продавачите на пазара от няколко години вече са свикнали с факта, че няма да купя нищо излишно от тях, колкото и да ме приканват. Нито "само за днес", нито "само за теб", нито "заслужаваш го", нито "за промоция", нито "за отстъпка". При мен не работи.
По същия начин не плащам за търговската марка. Всички тези "оригинален дизайн", "уау ефект", "заоблени ъгли" и други уж оригинални и примамливи глупости. "Ефектът уау" ще отмине след десет минути и вече сте платили 100 хиляди за това, че на Xiaomi или Huawei  им струва най-много 15.
Защо говоря за всичко това. В политиката също има закони, както и в търговията. Когато сключвате някакъв договор, внимателно претегляте какво давате и какво получавате в замяна. Да не правим грешни изчисления (освен ако, разбира се, не сте украинци, които могат да бъдат закупени за стъклени мъниста и митичния "безвизов" режим).
Вземете например руския газ. Високо качество, преминава през тръбата, стабилно захранване, без никакви проблеми с втечняване – разтечняване. И струва приблизително 160 долара за хиляда кубически метра (текущата цена не е важна за нас, ние изследваме самия принцип).
А има и американски газ. По-лошо качество (това е обективно доказано), трябва да се превозва с газовози, тоест разходи определено по-големи от тези за транзит по тръби; поддръжка на LNG терминали. И струва, с всички допълнителни хемороиди, условно 250 долара за хиляда кубически метра. Никой със ​​здрав разум и памет няма купи този газ, като има по-евтина алтернатива. Така е по търговските закони. По политическите е по-различно.
Какво да се прави? Има няколко възможности :
Вариант първи. Да поставят в някакви си Литва или Полша собствените си корумпирани марионетки, които ще купуват по-скъпо, въпреки икономическата нецелесъобразност. Но това не работи навсякъде, а само с напълно слабоволни и безгръбначни колонии (като  Украйна например, по разбираеми причини).
Вариант втори. Опитвате се да премахнете конкурентните пътища за доставка на газ. Спирате например "Северен поток-2". Опитвате се, но не успявате. Тогава?
И остава третият вариант, магическият. Започвате да ни казвате, че us-американският газ съдържа "молекули на свободата". Нещо ново за химията.
Сериозно. Как да накарате човек да плати 100 долара за нещо, което струва максимум десет? Кажете му колко е готин, модерен и "изобщо не е опакован като другите". Няма значение, че половината град ходи по един и същ начин, кажете на вашия човек, че е различен. Вие сте манипулирани. Вкарани в матрицата. Сварена юфка. С промити и напудрени мозъци.
Те ви продават въздух в красиви, цветни като дъгата опаковки.
Вижте, има такива хора – англосаксонците. Повече от хиляда години (много преди Уилям Завоевателя) те са живели, като непрекъснато ограбват някого. Те унищожиха индийците, размениха земята им в замяна на мъниста, продадоха им одеяла с едра шарка, засадиха половината Китай с опиум, организираха изкуствен глад в Бенгалия и Ирландия. Прекрасни, най-мили хора. Как могат да пожелаят на някого нещо различно от добро и взаимноизгодно?
Те просто искат да ви донесат малко свобода и демокрация. И в замяна просто ще ви вземат нефта, газта, златото, диамантите и всичко останало полезно за тях, което имате.
Ще можете да се присъедините към великата западна цивилизация и също така ще имате смяна на властта и веднъж на всеки четири години можете да избирате между А. Навални и Б. Анални. Важно коя от американските марионетки ще оглави окупационната администрация. О, исках да кажа "демократично избрано правителство, което ще се хареса на Запада".
Като Елцин например. Западът много, много харесваше Елцин. И Зеленски му харесва. И Порошенко им харесваше. И Ходорковски им харесва. И Березовски също.
Но по някаква причина Путин не е. Той просто стана и напусна либералната планета!
И знаете ли какъв модел забелязах? Колкото по-малко стоки могат да произведат САЩ за продажба на други страни, толкова повече се опитват да продадат "демокрация" и "свобода".
Като цяло, в прекрасния либерален свят на бъдещето (и в техните влажни мечти) идеалната международна търговия трябва да изглежда така : целият свят дава на us-американците ресурси, а те им дават лъчите на демокрацията и молекулите на свободата – Ирак, Сирия.
В края на краищата те нямат нищо друго, те са голодранци и фукари.
Само че аз съм човекът със списъка. И не купувам сапунени мехурчета.

https://jpgazeta.ru/aleksandr-rodzhers-molekuly-svobody-skolko-stoit-demokratiya/

Александър Роджърс :
image




Гласувай:
11


Вълнообразно


1. mt46 - Мда...
13.02.2021 20:22
Щатите са спецове по продажбата на въздух и на химикали...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
13.02.2021 20:56
И ние трябва да си направим списък.
цитирай
3. born - Впечатляващ анализ на реалността !
13.02.2021 21:23
Дано поне на част от 80 процента дебили им влезе нещо в главите !
цитирай
4. kvg55 - До 3. born
13.02.2021 22:13
Статията на Александър Роджърс е лека и приятна за четене.
цитирай
5. karpis - kvg55
15.02.2021 20:04
Приятна за четене,но неприятна за обяснение,особенно пред коминяшките копелдаци,дето цоцкат нас българските туземци и си правят един билк партии и партийчета,та да са на софрата!За тва янкистанците не са ги упили!Гаранция!
цитирай
6. kvg55 - До 5. karpis
15.02.2021 23:33
Партиите в България са все десни, антикомунистически и демократически.
цитирай
7. karpis - kvg55
17.02.2021 20:44
Вервам ти!Само дето оная лоената от банката за недоразвити има дядко уж партизанин,дет без каквото и да е образование е бил шеф в академията на (неуките)науките!Лайчев също е от туй котило с татенце дрисаджия!Няма да стигне тука мястото да се назоват подобни!Истински убедени комуняги като Мазгалов отдавна изчезнаха!Останаха именно тия все десни,антихуманистически и демонкратични!:))))
цитирай
8. kvg55 - До 7. karpis
17.02.2021 21:11
Докога ще ви пречат комунистите?
цитирай
9. karpis - kvg55
18.02.2021 21:48
Май нещо си чел между редовете!Явно темата за теб е крайно чувствителна и обяснявам,а дано вденеш!В коментара отгоре неслучайно се мудри името на г-н Мазгалов,стойностен човек и прекрасен актьор!Човека до последно си остана верен комунист и не си преправи възгледите и след курвопромените,макар много негови колеги да го сториха!Такива като него с принципи и морал вече няма!Под комуняшки копелдаци се има впредвид всички ония дет доволно се пребоядисаха,за да не изпуснат келепиро от държавната хранилка!Или си забравил как койнарския мангофон Изгнилостов една сутрин четеше полит.икономика,а същия следобед стана пишман демонкрат,та колко заблудени завлече, не е си истина!Женичката му пък беше партиен секретар,пък после стана демонкратка,щото икономически й изнасяше!А колко са като тях?Тия днешните гробаджии и всичките им производни,дет се нароиха,да не би да са се затирнали за благото народно и за демокрацията ли?А колкото до янкистанците там никогиш не е имало демокрация,а просто създаване на благоприятни условия за корпорациите,които крадат яко и лъжат с лъскави обещания тамошните балъци!Тук даже не си правят и тоя труд!Както пееха НЛО-партийо любима,аз ще бъда с таз,която е на власт!Същото се отнася и за днешните леви,десни,централни и каквито дойдат!И марсианска партияще направят,ако имат келепир и от това!Айде със здраве!;-)
цитирай
10. kvg55 - До 9. karpis
18.02.2021 23:43
Написаното е правилно и засяга и значителна част от народа.
Погледнато диалектически това е само един кратък период от световната история.
Нещата се изясняват и наричат с истинските им имена.
Не знам, каква представа имаш за социализма? При отминалия реален сациализъм имаше доста деформации. Но и капитализмът беше силен. При отслабен капитализъм се очаква да бъде друго.
И аз съм бил член на БКП, не казвам комунист, и не мигрирах към никоя партия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5753639
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031