Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2021 07:01 - © Явлението "Антифа"
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1365 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 09.01.2021 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
09.01.2021г.

image
    
"Антифа", съкратено от "антифашистки", не е единна организация, а по-скоро събирателно понятие за крайнолеви войнствени групи, които при демонстрации се конфронтират или противопоставят на неонацистите и поддръжниците на възгледа за превъзходството на бялата раса.
"Антифа" няма йерархична структура или всеобщ набор от методи, което да прави присъствието ѝ непосредствено разпознаваемо, въпреки че членовете ѝ са склонни да споделят революционни и антиавторитарни възгледи, казва историкът от университета "Ръджърс" Марк Брей, който е автор на книгата "Антифа : антифашисткият наръчник".
"Те правят различни неща в различно време по различни начини, при някои от които има доказателства, че нарушават закона. Друг път действат в рамките на закона", казва Брей.
Пропагадната литература на движението "Антифа" насърчава последователите да наблюдават дейностите на групите на поддръжниците на възгледа за превъзходството на бялата раса, да разгласяват личната информация на хора, възприемани като врагове, да разработват тренировъчни режими за самоотбрана и да принуждават външни организации да отменят изявите на оратори или събития с "фашистки уклон", показва доклад на изследователската служба на Конгреса от 2018 година.
Хора, свързвани с "Антифа", са присъствали на значими демонстрации и контрадемонстрации през последните три години, понякога включвали спречквания и повреждане на имущество.
Те се мобилизираха срещу шествие на поддръжници на превъзходството на бялата раса в Шарлотсвил, Вирджиния, през август 2017 година и многократно влизаха в сблъсъци с крайнодесни групи в Портланд, Орегон, включително на демонстрация миналото лято, при която имаше арести и бяха иззети щитове, пръти и други хладни оръжия.
Тръмп и хора от неговото правителство посочват "Антифа" като отговорна за насилието при протестите, предизвикани от убийството на чернокожия криминоген Джордж Флойд.
След заявката на президента в Туитър, че "Съединените американски щати ще определят "Антифа" за терористична организация"се оказа, че "Антифа" е вътрешен субект и като такъв не може да се включи в списъка на Държавния департамент с чуждестранни терористични организации. Тези групи, които включват ислямски екстремистки организации и "Истинската ирландска републиканска армия", са установени в чужбина, а не в Съединените щати.
Това определение има значение по различни правни причини, не на последно място това, че на всеки в Съединените щати, който окаже подкрепа на организация в този списък, може да му бъдат повдигнати свързани с тероризъм обвинения.
"Радикалната левица е много по-голяма от "Антифа", много, много по-голяма, а броят на хората, които участват в унищожаването на имущество, е много, много по-голям от числеността на радикалната левица", казва Брей. "Антифа" не е обособена централизирана организация, затова не е ясно как правителството би могло да ѝ даде определение. Брей допълва, че макар да смята, че хора, свързвани с "Антифа", участват в демонстрациите, е трудно да се определи колко голяма роля играят те, тъй като няма членска униформа или визитна картичка и понеже движението не е толкова многобройно, че да се мобилизира в цялата страна по такъв значителен и силен начин.
Дори "Антифа" да не бъде определена за терористична организация, директорът на ФБР Крис Рей даде да се разбере, че тя е в полезрението на федералните правоприлагащи органи. Той казва, че макар ФБР да не разследва въз основа на идеология, агентите водят разследвания в страната срещу хора, мотивирани да извършват прояви на насилие " от идеология от типа на движението "Антифа".
Носят се слухове, че "us-американските "антифашисти" са бойните псета на филантропа Джордж Сорос, който финансира дейностите на "Антифа" (както и дейностите на черните екстремисти от движението "Черните животи имат значение", ВLM). "Антифашистите" по начало са ориентирани към насилие. Мишени са тези, които са безразборно включени в списъците като "расисти", "бели националисти", "антисемити", "клерикални мракобесници", "сексисти", "хомофоби", "трансфоби" и така нататък. Накратко, всички врагове на демократичните либерали. От 2016 година насам американските "антифашисти" са щурмоваци на Сорос и Демократическата партия – извършили са многобройни атаки срещу привържениците на Тръмп". Тези слухове хвърлят мрачна сянка върху идейните подбуди на движението. Напоследък има съмнения, че провокатори от "Антифа" са взели участие в окупацията и погромът на Капитолия.
В "Антифа" има и "герои" като Чад Лудър, който през деня е мултимилионер и капиталист от технологичния сектор, бивш федерален контрагент на американското правителство, водил екип за създаването на софтуер за киберсигурност, който в момента се използва от американските правителствени агенции. Но вечер? Вечер е самопровъзгласил се анархо-комунистически трол в социалната мрежа Туитър – Там той помага да се нападат и документират и записват поддръжниците на президента Доналд Тръмп от работническата класа и не само. Предоставя и "взаимна помощ" на тези, които са готови да бият и пребиват поддръжниците на вече експрезидента на Съединените щати.
Макар и това да изглежда като сатира, Чад Лодър е един от тримата основатели на "Рапид-7" – фирма, която предоставя отбранителна технология за многобройни американски правителствени агенции, както и банкери по цял свят :

image

https://en.wikipedia.org/wiki/Antifa_(United_States)

https://en.wikipedia.org/wiki/Antifa:_The_Anti-Fascist_Handbook
https://pogled.info/svetoven/amerika/priznaha-antifa-za-teroristichna-organizatsiya.117022

Марк Брей :

image

Марк Брей –
"Антифа : антифашисткият наръчник" :
image




Гласувай:
7


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5758621
Постинги: 2808
Коментари: 25802
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031