Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.01.2021 07:01 - © В задния двор на янките магаретата събарят оградата
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1313 Коментари: 4 Гласове:
8

Последна промяна: 05.01.2021 07:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
05.01.2021г.

image
    
Социалистическата партия "Движение към социализъм" MAS на бившия многогодишен президент на Боливия Ево Моралес постигна зашеметяваща победа на президентските избори – настоящият водач на партията Луис Арсе, в центъра, и MAS изглеждаха настроени за впечатляваща и  безапелационна  победа – достатъчно, за да се избегне гласуването на втори тур, донася Гедеон Лонг от Богота във "Financial Times" :
image

Без да са излезли официалните резултати, центристкият кандидат  Карлос Меса, който имаше разумен шанс да победи социалистическата партия "Движение към социализма" (MAS), призна поражение. "Това е резултат, който приемаме", каза той пред репортери в Ла Пас. Временният президент на Боливия Жанин Аньес, също потвърди победата на MAS, пускайки своите поздравления към социалистическия кандидат Луис Арсе и неговия заместник Дейвид Чокеуанка :
image

"[Аз] ги моля да управляват с оглед интересите на Боливия и демокрацията", казала тя. Бледоликата руса европейска узурпаторка Аньес, която беше инсталирана за временен президент от режима на хунтата, призна загубата от местните аймара, които очевидно презира. Излишно е да се казва, че сантиментът, тоест антипатията е сърдечно взаимен.
Победата на MAS бележи зашеметяващо завръщане за политическо движение, което преди година изглеждаше мъртво. До известна степен тазгодишното гласуване беше референдум за 14-те години власт на Ево Моралес, които бяха белязани от политическа стабилност и бърз икономически растеж, но и от все по-авторитарното му управление :
image

Отговорните национални демократични политически сили в Латинска Америка приветстваха възраждането на MAS като победа за региона. Президентът на Венецуела Николас Мадуро беше сред мнозината, които първи написаха своите поздравления :
image

Буржоазните икономически анализатори веднага започнаха да пророкуват, че Арсе може да бъде изправен пред трудности в управлението си – "Боливия е изправена пред структурни икономически предизвикателства, с които Aрсе ще трябва да се справи", казва Родриго Риаза, държавен анализатор в The Economist Intelligence Unit. "Непопулярният избор, като фискална консолидация или девалвация, може да предизвика масови протести и да доведе до краткосрочно правителство". Същият Риаза казал, че идвайки на власт, Луис Арсе може да последва примера на други лидери в Латинска Америка и да се отклони от политиката на своя предшественик (има се предвид Ево Моралес). Това се случило вече в Колумбия, където Хуан Мануел Сантос скъса с наставника си Алваро Урибе и по-скоро в Еквадор, където настоящият президент Ленин Морено и предишния Рафаел Корея се разделили във фееричен стил.
"Арсе се дистанцира вече от Моралес през последните седмици", казал анализаторът Риаза. "В бъдеще може да възникнат вътрешни разделения в MAS, особено по деликатни въпроси на икономическата политика". Може пък Луис Арсе да се окаже по-умен и находчив от Моралес.
Тестът за принципност на управлението на Луис Арсе ще бъде дали бързо ще свали фалшивите обвинения за изнасилване срещу Ево Моралес :
image
,
което му позволява да се върне в страната, на която е безспорен лидер. Ако формалните властови механизми пречат на най-важната политическа фигура на Боливия да се присъедини към народа си и да упражнява политическото влияние, което му се дължи, не бъдат незабавно   премахнати, алармите веднага трябва да почнат да вият. Тогава ще знаем, че трябва да отменим победните песни в Боливия. Друг тест за доверие ще е отношението към хунтата. Николас Мадуро също вбеси Щатите , защото водената от него коалиция "Велик патриотичен полюс", оглавявана от пропрезидентската Единна социалистическа партия на Венецуела, печели 67,6% от гласовете на парламентарните избори в Боливарианската република.

https://www.ft.com/content/663b4e65-ae1e-4ad3-8a5b-bfe429fdd78b
https://www.strategic-culture.org/news/2020/10/21/at-last-a-small-ray-of-hope-for-bolivia/




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Спукана им е работата на краварите..
05.01.2021 09:27
Още през май братска Русия ще окупира САЩ, а след това ще ни освободи за трети път!
цитирай
2. kvg55 - До 1. apostapostoloff
05.01.2021 10:42
Пак си объркал хороскопите.
цитирай
3. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
05.01.2021 11:36
Той, Пустол, тъче на два стана и затова е седнал и на два стола
Трябва да ти кажа, че е променил един физически закон Денонощието му е от 25 часа Само за него!
Казал е на бай Данчо, че , ако го одобри за аташе, ще направи американското денонощие с още един час по- голямо!
Чрез звездите, гравитацията и черните дупки е намерил чалъма да си го удължава- денонощието
За по- сигурно , обещал е и на Путин Знае ли човек, кога и как?
Впрочем, сигурно знае и това Някой беше тредсказал, че той, Путин, днес ще подаде оставка Вярно ли е, джанъм?

Хубав ден, Краси!
цитирай
4. kvg55 - До 3. leonleonovpom2
05.01.2021 18:09
Постоль е винаги с печелившите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5754628
Постинги: 2808
Коментари: 25797
Гласове: 34177
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031