Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.12.2020 07:01 - © Какво дочакахме?
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1259 Коментари: 8 Гласове:
11

Последна промяна: 29.12.2020 07:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
29.12.2020г.

     Какво доживяхме? Доживяхме тридесет години след обединяването на Германската демократична република с Федералната република германски депутат да каже : "В настоящите кризисни условия, в които живеем сега, много хора от Федерална република Германия изпитват здрава носталгия по времената на ГДР", казал германският депутат Валдемар Гердт пред вестник "Взгляд", коментирайки 30-та годишнина от обединението на Германия. Разбира се става въпрос за бившите граждани на Демократичната република. Гражданите на Западна Германия не познават предимствата на социализма, а пропагандата ги е направила предубедени. Затова Гердт им обяснява : "След обединението в западната част на Германия надделя мнението, че в ГДР всичко е лошо. Всъщност там имаше много добри неща, въз основа на този полезен опит можеше да се надгради допълнително към наличните образование и медицина. Но арогантността на западногерманците – те казаха, ще унищожим всичко тук на изток – все още се усеща като обида в сърцата на източните германци".
То така и у нас стана. Разградихме материално-техническата база на социализма, комунизма според "демократите", та камък върху камък не остана. Но интересът към комунизма е жив и се засилва, защото тридесет години след преврата "демократите" продължават да го громят.
Такъв подход към действителността е метафизически и води обществото до задънена улица (кьорсокак; тупик; dead end). И понеже диалектиката е рядко срещана форма на мислене в буржоазното общество, то буржоазният Запад в момента си намира точно в задънена улица. Ама не смее да завие към социализма. Даже в САЩ се говори вече за социалистически преобразувания в обществото, макар и с империалистически оттенък.
Депутатът също така признава, че в днешна Германия "те не обичат да си спомнят", че Москва е изиграла решаваща роля за обединението на страната преди 30 години. "Благоприятното отношение на руската страна позволи това събитие да се случи. Никоя друга държава не е играла такава роля. Необходимо е да се говори за това и аз самият винаги напомням за това в публични речи", казал Гердт.
За много възрастни източногерманци това е тъжен празник, тъй като "осталгията" (от немски Ост – "Изток") по социализма с неговата безплатна медицина и образование все още е жива у тях – имаше колектив, нямаше алчност, имаше приятелство с руснаци, поляци, българи.
Да припомня, че Споразумението за окончателно урегулиране на отношенията в Германия е подписано на 12 септември 1990 година от представители на ГДР и ФРГ, както и на СССР, САЩ, Великобритания и Франция. Договорът изисква четирите "велики" сили да се откажат от правата си върху Германия и се съгласяват на обединението на двете части на Германия. В замяна германците се съгласяват да поддържат съществуващите граници с Полша и се отказват от всички други териториални претенции към когото и да било.
Но 03 октомври се навършиха 30 години от края на процеса на обединение на Германия, по-точно – влизането на ГДР във ФРГ. На тази дата 1990 година в Берлинския дворец на принц Хайнрих на Унтер ден Линден ръководителите на делегациите на Западна и Източна Германия подписват съответното споразумение. Любопитно е, че тези делегации са били оглавявани от държавници не от най-високо ниво – от ФРГ министърът на вътрешните работи Волфганг Шойбле и от ГДР – държавният секретар на кабинета на министрите Гюнтер Краузе. Но последиците от подписването на договора се оказаха исторически.

https://vz.ru/news/2020/10/2/1063381.html

Събарянето на стената :

image

Източногерманци демонстрират за дружба с Руската федерация
:
image




Гласувай:
11


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Живям съм 7 годшни в ГДР и
29.12.2020 11:02
там нямаше нищо хубаво. Всичко беше калпаво. Досущ като в НРБ.

Не би могло да бъде другояче, защото социализмът е една много лоша идея. Той затова се и провали.
цитирай
2. kvg55 - До 1. apostapostoloff
29.12.2020 11:21
Може и да си живял, ама нищо не си разбрал. Ти и сега имаш изопачени представи за българското общество. А социализмът не се е провалил, а просто направи една крачка назад, за да направи две крачки напред. Това наближава.
цитирай
3. born - Апястолофф е апсолютно прафф за ...
29.12.2020 21:04
Апостолофф е апсолютно прафф за онези кофти времена. Дори и плешивата му перука не може да се сравнява с онази кофти социалистическа коса, която имаше тогава- в онези гадни времена, когато и една свястна перука не можеха да направят в СИВ ! И педерастите не си развяваха свободно г@зовете като сега. Наистина социализмът бе много лоша идея и в съответствие с тази идея пердашеха измамниците-астромошеници много лошо...
цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
29.12.2020 21:21
Пустой е бил интерниран там седем години и затова няма добри спомени Седем години е варосвал стената откъм ГДР И погледът ми е бил вторачен в лъскавите опаковки ,които вятърът носел от другата страна на стената! Много били лъскави и лъснати
Това е героизъм ,седем години да живееш на кофти място !Нощем спял в Хумболтовия Университет, така се говори, не съм провелявал!
Интересно, по каква причина са го интернирали там? Има и по-хубави места от това- Белене ,например!
Иначе, в клета България, през осемдесетте години ,имаше друго мнение за учещи те в такива кофти места, като Москва, Берлин и Ленинград- че са деца на патриции, не на парии!

Хубава и здрава нова година Краси!
Пожелавам ти я от сърце!
цитирай
5. leonleonovpom2 - Здравей, Стефане!
29.12.2020 21:30
born написа:
Апостолофф е апсолютно прафф за онези кофти времена. Дори и плешивата му перука не може да се сравнява с онази кофти социалистическа коса, която имаше тогава- в онези гадни времена, когато и една свястна перука не можеха да направят в СИВ ! И педерастите не си развяваха свободно г@зовете като сега. Наистина социализмът бе много лоша идея и в съответствие с тази идея пердашеха измамниците-астромошеници много лошо...


Той има едно велико укритие, сбърках, откритие!
Не е сигурно дали там, в Хумболтовия университет е узрял за нето, но по време на промяната беше много активен оракул по медиите Гледаше смело и ясно в Бъдещето, нямате тъмни петна в него! Още в началото и предсказа ,че България ще се оправи, но след 17 години? Явно е имал предвид оправителят и сега, когото защитава със зъби и нокти!
Както и да е, ако е имал наистина предвид него, познал е! Затова не дава и прашинка да падне на темето му!Лошото е ,че е кодирал името му, като Нострадамус и никой не му признава предсказанието!

Хубава и здрава Нова Година, приятелю!
цитирай
6. kvg55 - До 4. leonleonovpom2
30.12.2020 06:31
Варосвал и пял "Интернационалът". Спял в "Трептов парк" и гледал звездите. После започнал да ги гадае.
цитирай
7. zaw12929 - 1986 ОПАШКА В ХОТЕЛА НИ В ГДР- ОТ фГ ЧАКАХА ЗА ПОРЦЕЛАН НОВИ ПАЗАР
30.12.2020 11:41
apostapostoloff написа:
там нямаше нищо хубаво. Всичко беше калпаво. Досущ като в НРБ.

Не би могло да бъде другояче, защото социализмът е една много лоша идея. Той затова се и провали.


СЕГА ПЪК "УМНАТА МЕРКЕЛ ОТ ГДР РЪКОВОДИ ЕС

ПРЕЗ СОЦА СТРОЯХМЕ ПО 5 ЗАВОДА НА МЕСЕЦ- ХОРАТА ИМАХА РАБОТА, АПАРТАМЕНТИ, КОЛИ, ЗАРАДИ ЗАБЛУДЕНИ ОВЦЕ ВЛЯЗОХМЕ В КОШАРАТА НА ЗАПАДА И СЕГА НИ ИЗТОЧВАТ ОСВЕН ЧЛЕНСКИ ВНОС И ОЩЕ 30-40 МИЛИАРДА ГОДИШНО ТЕЗИ НЕНАСИТНИ, БЕЗЧОВЕЧНИ ЗАПАДНЯЦИ И
ТЕ НЕ СА ВИНОВНИ, А Н И Е
цитирай
8. kvg55 - До 7. zaw12929
30.12.2020 13:26
На човек с капаци на можеш да обясниш.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5858070
Постинги: 2831
Коментари: 26055
Гласове: 34373
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930