Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2020 10:01 - © Войната с РС Македония
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1593 Коментари: 28 Гласове:
8

Последна промяна: 14.12.2020 10:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
14.12.2020г.

image
    
На брифинг в министерството на външните работи министър Фльор каза : "Подкрепяме Албания за ЕС, Македония – не!". И след това обърна националният трикольор на война :

image
Причина за войната е упорството на РС (Р
olitically Сorrect) Македония по въпросите на езика и историята, които се явяват общи.
По силата на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество от 1 август 2017 година двете страни са свързани с "обща история". "Езиковият спор", разгорял се между Република България и Република Македония (вече Република Северна Македония) е уникален за световната дипломатическа практика. Според международното право всяка държава може да избира и именува своя официален език. Той може да е някой от международните езици като английски, френски, испански, арабски. Може и да е собствен национален език, кодифициран на базата на някои местни говори. Македонският език е кодифициран през 1945 година и е регистриран през 1977 година на Конференцията по стандартизацията на географските имена към ООН.
"Македонците" не признават, "български" корени на своята нация – най-малкото защото това ще изглежда като позоваване на културно-историческо наследство, за което друга държава настоява, че има ексклузивни права. А и не на последно място защото македонската нация има и други, небългарски корени. Но никое правителство на РС Македния не е в състояние вечно да отрича, крие или омаловажава факта, че възрожденците са разглеждали своите говори като български, а комитите са използвали литературния български език като свой.
От друга страна българите не признават самобитността на "славянското" население на "географска" Македония, защото между "географска" Македония и останалите части на България никога не е имало "езикова граница" – едно село македонско – съседното българско. Но всяко българско правителство е длъжно да признае, че създаването на македонската нация и на македонския език не са просто продукт на някаква манипулация или измама, а последица от сложна и дълга еволюция и търсене на решения на трудни проблеми. Не на последно място роля във формирането на македонския език е изиграла арогантността и нечувствителността на българския политически и културен елит към чувствителностите на македонците, включително и на тези, които са се определяли като българи.
Продължават споровете в комисията създадена в изпълнение на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и РС Македония около цар Самуил. Експертите от РС Македония упорито отказвали да приемат аргументите на нашите историци по периода на Средновековието, които учениците в Северна Македония изучават в седми клас. Основната дискусия била около периода на Самуил.  Македонските историци продължават да упорстват и не желаят да приемат, че цар Самуил е част от историята на Първото българско царство, стремят се да отрекат българския характер на държавата, оглавена от Самуил. А мълчат по въпроса за Василий II Българоубиеца, а не Македоноубиец.
Повод за войната стана изявлението на президентът и член на Надзорния съвет на Медийната информационна агенция (МИА) Зоран Иванов, след като нарече Екатерина Захариева и Дора Бакояни "фригидни кучки" в свои публикации в социалните мрежи. МИА е държавна информационна агенция, която е еквивалент на БТА :

image
Господин Иванов определено не е прав относно нежното цвете на нашата дипломация:

image
Македонският владика
дядо Партений го е казал най-точно и ясно : "Сръбският проект приключи, белградски служби работят срещу сближаването на София и Скопие".
ма сили, които не желаят единство между православните братски народи и непрекъснато пречат за сближаването им. Пропагандата и работата на чуждите служби е много силно изразена не само при нас, а и в съседните държави. Всъщност Руската православна църква извършва натиск върху определени църковни среди, които одобряват решението на украинския въпрос и признават върховенството на Вселенската патриаршия. Не трябва да забравяме, че ние почти един век се намираме под властта на Белград и напълно разбираемо е присъствието на сръбските спецслужби, които работят не само срещу признаването на МПЦ Охридска архиепископия, но се опитват да нарушат добросъседските отношения с България и Гърция. Те се опитват да блокират и евроатлантическите интеграции на РС Македония. Ние много мощно сме почувствали върху плещите си натискът от страна на чуждите спецслужби като манастир и особено когато застанахме на страната на истината и спазването на канона в църквата", подчертава епископ Партений, игумен на Бигорския манастир :

image

https://bgnesagency.com/world/%d0%bc%d0%b0%d0%ba%d0%b5%d0%b4%d0%be%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d0%b2%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b8%d0%ba%d0%b0-%d0%bf%d0%b0%d1%80%d1%82%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b9-%d1%81%d1%80%d1%8a%d0%b1%d1%81/

Зоран Иванов и "кучката Захариева" :
image




Гласувай:
10


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. get - Македоно-КОМИТЕНРНОВСКИТЕ БЪЛГАРОПРЕДАТЕЛИ - НЯМАТ ПРАВО ДА ПИШАТ ПО ТЕЗИ ТЕМИ !!!
14.12.2020 11:35
Защото СЛЕД КАТО ТЕ - създадоха ТАЗИ ПОЛИТИКО-НАЦИОНАЛНА КОЧИНА, назоваваща се към момента Република северна Македония.

Почвайки да ни обясняват изпадат в състояние - известно в логиката, като АПОРИЯ ?

Като пример за същото - ползвам АБЗАЦ ОТ ВАШИЯТ ТЕКСТ?

Твърдение - първо:
" А и не на последно място защото македонската нация има и други, небългарски корени."

- И наглед опровергаващото го, ВТОРО:
Но никое правителство на РС Македния не е в състояние вечно да отрича, крие или омаловажава факта, че възрожденците са разглеждали своите говори като български, а комитите са използвали литературния български език като свой."

И престанете с ПОРЕДНИТЕ СИ НЕЧИСТОПЛЪТНИ ПО КОМИНТЕРНОВСКИ - УЙДУРМИ!
Защото нашата дипломация в лицето на министър Захариева ПРАВИЛНО ПОДДЪРЖА?
Езиков СПОР ИМА ... но ОТ ТОВА НЕ СЛЕДВА, че България НЕ ПРИЗНАВА ПРАВОТО, на суверинитет на ВТОРА БЪЛГАРО-ЕТНИЧНА ДЪРЖАВА(на Балканите) с име Република северна Македония!!?

Ще ли го разбереш, казаното! - след като познавам ОБСЕБЕНОСТТА НА УМЪТ ТИ от анти-българската МАРКСИСТКА УТОПИЯ ?!

... или ще започнеш, като ЕДИН ОТ БАЩИТЕ НА ДЪРЖАВАТА "МАКЕДОНИЯ" - комуниста Георги Димитров - да измисляш историко-материалистки ТЕЗИСИ-ОБОСНОВКИ - каквито той направи през 1946 год. в угода на Сталин и Тито ?!
цитирай
2. kvg55 - До 1. get
14.12.2020 12:20
Наясно ли си кога е създадена Югославия и съюзните й републики? И че Коминтернът е разпуснат през 1943 година. Наясно ли си, че България е загубила две световни войни? Наясно ли си, че Македония е в сферата на сръбските национални интереси от много години? Наясно ли си, че Македония не е в сферата на българските национални интереси от много години?
Георги Димитров е работил за създаването на Балканска федерация, каквато е била уговорката между Сталин, Тито и него, от която идея Тито по-късно се отказва, стигайки се до предпоставки за война между България и Югославия.
Идеята за Балканска федерация е била именно да разреши македонския въпрос.
Изучи историята с разбиране и тогава пиши глупости!
цитирай
3. get - До 2. kvg55 - КОМУНИСТИЧЕСКИ-БЕЗКНИЖНИКО ... да, да именно БЕЗКНИЖНИКО - Защото ... ?
14.12.2020 13:24
kvg55 написа:
Наясно ли си кога е създадена Югославия и съюзните й републики? И че Коминтернът е разпуснат през 1943 година. Наясно ли си, че България е загубила две световни войни? Наясно ли си, че Македония е в сферата на сръбските национални интереси от много години? Наясно ли си, че Македония не е в сферата на българските национални интереси от много години?
Георги Димитров е работил за създаването на Балканска федерация, каквато е била уговорката между Сталин, Тито и него, от която идея Тито по-късно се отказва, стигайки се до предпоставки за война между България и Югославия.
Идеята за Балканска федерация е била именно да разреши македонския въпрос.
Изучи историята с разбиране и тогава пиши глупости!


Защото - Ако бе прочел ПОНЕ ПОЛОВИНАТА ОТ ТОВА, КОЕТО СЪМ ПРОЧЕЛ И ЗНАЯ ПО ВЪПРОСА - щеше да престанеш с КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ СИ УТОПИИ - Но?

Хайде Ред по ред ... на псевдо-обоснованите ти брътвежи?

През 1946 год. СТАЛИН ПОСТАВЯ ПОРЪЧЕНИЕ на Тито и Димитров да СЪЗАДАТ СЛАВЯНСКА ... пак повтарям СЛАВЯНСКА(!?) ФЕДЕРАЦИЯ на Балканите!!
За целта Димитров през 1946 г. ПИШЕ ТЕЗИСИ (ЗА Августовския от 1946 г. пленум на БРП) за да ОБОСНОВЕ СЪЗДАВАНЕТО на НЕЗАВИСИМИ НАРОД и ДЪРЖАВА "МАКЕДОНИЯ" - която да се присъедини, като такава, към поръчаната от Сталин СЛАВЯНСКА БАЛКАНСКА ФЕДЕРАЦИЯ - Но?
- Но Тито е с ПО-ГОЛЕМИ АПЕТИТИ ... като ВМЕСТО СЛАВЯНСКА желае създаването БАЛКАНСКА(албанска, румънска, та и гръцка) СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ФЕДЕРАЦИЯ ... съответно ДОМИНИРАНА ОТ БЕЛГРАД!!
- Това РАЗГНЕВЯВА СТАЛИН ... и от договореностите: "Тито-Димитров" в Блед - нищо не остава.
- Но понеже Тито ПРОДЪЛЖАВА ДА НАСТОЯВА НА НЕГОВОТО ... Сталин ГО АНАТЕМОСВА - с което от 1948 год. ЮГОСЛАВИЯ ОТПАДА ОТ СТРАНИТЕ ДРУЖЕСТВЕНИ И ВЛИЗАЩИ В СЪВЕТСКИЯ социалистически блок.

Досежно КОМИНТЕРНА разпуснат от Й.Сталин през 1943 год. Точно там през 1942 до разпускането му през 1943 г. се провеждат НАУЧНИ КОНФЕРЕНЦИЯ по?
а) теоритично-политическата обосновка ЗА СЪЗДАВАНЕ НА НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА "МАКЕДОНИЯ"
б) създаване на МАКЕДОНСКИ ОФИЦИАЛЕН ЕЗИК ...чети ЗА ДА НЕ ПРОСТЕЕШ ? Спомените на оглавяващият тогава съветската-славистика С. Бернщейн по въпроса?
цитирай
4. kvg55 - До 3. get
14.12.2020 14:25
Прочел си, ама глупави книги.
цитирай
5. radostinalassa - Някой знае ли нещо за ...
14.12.2020 15:21
семантичен славянски егрегор? Как така да няма славяни? Този егрегор е най - мощният сред останалите. Пак аз се явявам най - начетената май.
А лилипутите се продъниха в Тартара.
цитирай
6. radostinalassa - Сред официалните езици си изпуснал...
14.12.2020 16:05
руският, който е стария български език.
цитирай
7. mt46 - ...
14.12.2020 20:43
Македонските националисти се инатят като магарета. Не искат да отстъпят, защото мразят България...
цитирай
8. kvg55 - До 5. radostinalassa
14.12.2020 21:05
Най-си!
цитирай
9. kvg55 - До 6. radostinalassa
14.12.2020 21:07
Руският не е световен език.
цитирай
10. kvg55 - До 7. mt46
14.12.2020 21:08
Главанаци! Защо мразят България, и те не знаят?
цитирай
11. get - До 4.kvg55 - Щом считаш написаните през лятото на 1946 г. тезиси а после и доклад ...?
14.12.2020 21:36
kvg55 написа:
Прочел си, ама глупави книги.


На Г. Димитров пред Пленума на БРП(к) за ГЛУПОСТ?

Тогава се питам - що за "идеен" привърженик на комунизма - ти УМНИКО ? :)))) !
цитирай
12. radostinalassa - А кой от славянските езици е ?
14.12.2020 21:50
kvg55 написа:
Руският не е световен език.

цитирай
13. radostinalassa - Кой славянски език...
15.12.2020 13:57
е международен такъв? Руският.
цитирай
14. kvg55 - До 13. radostinalassa
15.12.2020 19:17
Янлъш си.
цитирай
15. radostinalassa - Да не си турчин?
15.12.2020 19:38
kvg55 написа:
Янлъш си.

цитирай
16. kvg55 - До 15. radostinalassa
15.12.2020 19:50
Знам езици.
цитирай
17. radostinalassa - Никой не учи турски
15.12.2020 20:33
Те са бита карта.
цитирай
18. kvg55 - До 17. radostinalassa
15.12.2020 20:38
Знаенето на чужд език е богатство.
цитирай
19. radostinalassa - Е, има и други богатства. Този език е груб и немелодичен, точно като немския и циганския.
15.12.2020 21:14
kvg55 написа:
Знаенето на чужд език е богатство.

цитирай
20. kvg55 - До 19. radostinalassa
15.12.2020 21:23
Няма значение какъв е, важното че е чужд език.
цитирай
21. born - семантичен славянски егрегор? Как ...
16.12.2020 00:32
radostinalassa написа:
семантичен славянски егрегор? Как така да няма славяни? Този егрегор е най - мощният сред останалите. Пак аз се явявам най - начетената май.
А лилипутите се продъниха в Тартара.

Лилипутите се продъниха в Тартаратата. У блого се издъниха най-начетените от лилипутките...
цитирай
22. kvg55 - До 21. born
16.12.2020 11:49
"Пак аз се явявам най - начетената май".
Не й липсва скромност.
цитирай
23. born - "Пак аз се явявам най - наче...
16.12.2020 11:56
kvg55 написа:
"Пак аз се явявам най - начетената май".
Не й липсва скромност.


"Скромността е осъзнато чувство за малоценност."
"Сентенции на Мъдреца Свети Борн"- том 11, р-л 55, гл.16, стр.20, ал.12
цитирай
24. born - 5-та отличителна черта на глупа...
16.12.2020 12:02
5-та отличителна черта на глупачката: "Глупачката никога не се съмнява в собственото си величие и начетеност !"
"Сентенции на Мъдреца Свети Борн"- том 111, р-л 4, гл.1, стр.209, ал.2
цитирай
25. shtaparov - Македонските наци...
17.12.2020 08:32
mt46 написа:
Македонските националисти се инатят като магарета. Не искат да отстъпят, защото мразят България...

Повечето "македонски" националисти се оказват сръбски шовинисти и нацисти а на кучкаря Зоран Иванов,който обижда и псува наши държавни лица понеже вечно е пиян, майка му несъмнено е сръбкиня.
цитирай
26. kvg55 - До 23. born
17.12.2020 09:30
Ето, виждаш ли! Не е малоценна.
цитирай
27. kvg55 - До 23. born
17.12.2020 09:32
Заключението ти е основателно.
цитирай
28. kvg55 - До 25. shtaparov
17.12.2020 09:34
Отец Партений споменава за намесата на сръбските специални служби.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5757017
Постинги: 2808
Коментари: 25799
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031