Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2020 10:01 - © Подлият Путин
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 4952 Коментари: 46 Гласове:
11

Последна промяна: 12.12.2020 13:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
12.12.2020г.

     Британският журналист Матю Кембъл написал стряскаща за западния филистер статия "Няма нужда от отрова. Путин убива Запада отвътре". Коварният Путин броди нощем като вампир по западния свят и изпива кръвта и жизнените сокове на демократичните общества.
"Алексей Навални не беше впечатлен от отговора на Великобритания на опита за убийство на Сергей Скрипал в Солсбъри през 2018 година. Изгонването на руски дипломати беше точно това, което Москва очакваше, но ще постигне малко, каза ми той.
За собствено нещастие Навални е доказано прав. Докато той лежи в кома в берлинската болница "Charitй", след като беше отровен с "Новичок", ние отново се сблъскахме с бруталната реалност на злонамерената държава да използва химическо оръжие срещу враговете си. За пореден път европейските правителства се чудят (Учудването е мъдростта на глупака е казал мъдрецът) какво да направят – и дали да изгонят отново руските дипломати.
Може би този път трябва да слушаме Навални. Когато се срещнах с него в Москва малко след нападението в Солсбъри, той ми каза, че най-добрият начин за оказване на натиск върху Владимир Путин ще бъде насочването към приятелите на президента в Лондон. Те бяха "купили" пътя си в корумпирано британско заведение, за да създадат "един вид извратено висше общество", каза той.
Принудете "лондонградските" руснаци на Путин да плащат за престъпленията му – без да  използват собственост, банки и фирми за да изперат неправомерно придобитите си рубли и репутация – това бързо ще отрови тяхната оценка за Кремъл, разсъждава Навални. Удряйте ги там, където боли, предложи той : защо не отнеме визите за децата на корумпирани служители, за да не могат повече да посещават британски училища и университети? "Става въпрос за техните семейства", каза ми той.
Припомних си думите му, докато бях на почивка миналия месец във Франция, където през уикенда присъствах на рожден ден в дома на френски приятели. Сред гостите беше изискан руски професор, който преподава в престижно голямо френско училище.
Владимир (това не е истинското му име) и съпругата му, чиято работа в света на изкуството ги беше свързала с нашата домакиня, се преместиха във Франция преди две години. Те са родом от Сибир, фокусът на неотдавнашната вълна от антиправителствени протести и където Навални, главният политически опонент на Путин, се разболя, след като изпи чаша чай в чакалнята на летището.
Първоначално Владимир ми каза, че на дъщеря му е предложено място в топ британски университет и затова семейството се мести в Лондон през есента, за да бъде заедно.
Докато се наслаждавахме на френското вино, ние влязохме в политиката. Влад стана малко по-словоохотлив – Не, възрази той, не беше доказано, че Русия се е опитала да убие Скрипал – може да са били "врагове на Русия", които се опитват да направят Кремъл да изглежда зле. Не, Русия не е свалила цивилния самолет над Източна Украйна през 2014 година. Това бяха "фалшиви новини", публикувани от Запада, за да атакуват Кремъл. Беше очевидно, настоя той, че Украйна е свалила самолета. Ами намесата на Русия в президентските избори в Америка? Посочих, че няколко руснаци са обвинени в това в Америка. "Нет", отговори той. Това просто е по-скоро "русофобия".
Отначало си бях помислил, че той и съпругата му може да са сибирски противници на режима, на когото на Запад беше предложено сигурно убежище, както много дисиденти, връщащи се назад десетилетия. Вместо това – и за първи път извън Русия – се озовах да говоря с някой, който звучеше странно като говорител на Кремъл. Замислих се дали някой от роднините му е държан като заложник в къщи или му плащат за защитата на неоправдания. В противен случай неговото отричане истината за такъв зловещ режим изглеждаше непонятно.
Аз не съм "русофоб". Живях в Русия като кореспондент на The Sunday Times между 1992 и 1995 година и намерих много приятели там сред хаотичните последици от комунистическото управление. Често съм се връщал и съм наблюдавал как правителството напомня в много отношения на тарикатския тоталитаризъм, който замени.
Някои от моите приятели в Москва биха искали да предизвикат у Путин съмнението, че Навални е имал много потенциално опасни врагове заради енергичната му антикорупционна кампания, която включва летящи безпилотни летателни апарати над имотите на клептократите, за да изложи техния луксозен начин на живот.
Но той (Навални) е толкова високопоставена фигура, че никой не би посмял да се опита да го убие без поне кимване от страна на шефа, бивш полковник от КГБ, който наскоро укрепи и без това мощната си власт над Русия с конституционно изменение, предназначено да му позволи да запази властта до живот. Путин е дирижирал едно зверство след друго – дори на британска земя. Но поредните правителства на Обединеното кралство изглеждаха щастливи да погледнат по друг начин, започвайки с убийството на Александър Литвиненко, дезертьор от КГБ, който претърпя агонизираща смърт в Лондон през 2006 година след пиене на чаша чай, отровен с полоний. Както сър Робърт Оуен посочи в доклада си за убийството на Литвиненко, Уайтхол направи всичко възможно, за да блокира публично разследване. Докладът беше представен на Джонсън през октомври. Той отложи издаването му до юли.
След това, с най-голямо презрение към неговите констатации, той подари на приятеля си Евгений Лебедев, роденият в Русия собственик на вестник Evening Standard, благородническата титла барон, което го направи член на Камарата на лордовете, чийто баща – живеещият в Лондон бивш агент на КГБ, който има добри отношения с Путин – каза миналата година : "Не руският народ е отровил Скрипал. Това бяха само няколко момчета".
Има и положителни развития. Правителството прие законът "Магнитски" ...
Но докато гледах как Владимир се отдалечава с блестящ кабриолет "Мерцедес", нямаше как да не се замисля дали Русия вече е спечелила битката за подкопаване на Запада и неговите институции – не с военна мощ, а с мека сила отвътре".

https://www.thetimes.co.uk/article/no-need-for-poison-putin-is-killing-the-west-from-the-inside-7dwcnvlbn




Гласувай:
11


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. krumbelosvet - Тая "мека сила" на Русия
12.12.2020 12:32
Тая "мека сила" на Русия, тая мека сила е ИСТИНАТА.
В своите обвинения Западът нарушава всички ПРАВНИ НОРМИ.
Виновните се обявяват НЕ след приключил съдебен процес, НЕ даже след следствие, а ПРЕДИ ДА ЗАПОЧНЕ СЛЕДСТВИЕ, ако въобще има такова.
Подобно е положението с изключването на Русия от Олимпиадите. "Спортно-съдебни" органи, без руско участие или с нищожно представителство, осъждат и НЕСЪМНЕНО ЧИСТИ от допинг спортисти на неучастие, или на УНИЖЕНИЕТО ДА НЯМАТ ПРАВО на национален флаг, което е фактическа принуда за съгласие с позора. И Русия се съгласява, с надеждата ДА ОТЛОЖИ ВОЙНАТА, вече неизбежната война, така както и Сталин се е опитвал да я отложи. Защото не е готов. Но пред лицето на смъртна опасност, Русия ще пусне ядрените ракети, колкото и да не е готова. А такава смъртна опасност за Русия, е АМЕРИКАНСКИ РАКЕТИ В КРИМ.
Ако янките не разполагат със средство да не позволят изстрелването на ракетите или да ги унищожат при полет почти на 100%, светът го очаква ядрена смърт.
Тая сутрин случайно гледах историческо предаване за законите на древна Елада. Имало е закон, при спортни състезания да не съдийстват съграждани на състезателите...
цитирай
2. kvg55 - До 1. krumbelosvet
12.12.2020 13:16
Западът е затънал в лъжи и лицемерие.
Да наистина "меката сила" е истината, която бавно и трудно си пробива път.
Us-американски ракети в Крим няма да има, колкото и да се пънат украинците.
Смятам, че янките без угризение ще жертват Западна, Средна и Източна Европа, но нямат смелостта да започнат първи войната. Те се пъчат само на страни като КНДР, Венецуела и Иран.
цитирай
3. radostinalassa - Русия никога няма да пусне първа атомни ракети
12.12.2020 13:59
Но за защитата си, тя трябва да задържи под своя власт РЛС в Беларус . Така ще спаси света от ядрена война. А Крим си е руски, но България също се обяви против тази теза.
цитирай
4. kvg55 - До 3. radostinalassa
12.12.2020 14:05
Военната доктрина на РФ допуска първа употреба на ядрено оръжие, след като САЩ и НАТО постоянно си врат гагите около нея.
цитирай
5. zaw12929 - НАЙ НЕПРЕОДОЛИМАТА СИЛА Е ИСТИН...
12.12.2020 14:07
НАЙ НЕПРЕОДОЛИМАТА СИЛА Е ИСТИНАТА- ЗА НЕЯ НЯМА ОТКРИТИ КУРШУМИ
цитирай
6. kvg55 - До 5. zaw12929
12.12.2020 14:30
"Една лъжа може да обиколи света, докато истината още си връзва обувките".
цитирай
7. radostinalassa - Така ли мислиш?
12.12.2020 15:21
kvg55 написа:
Военната доктрина на РФ допуска първа употреба на ядрено оръжие, след като САЩ и НАТО постоянно си врат гагите около нея.

И как тогава ще отидат в рая? Няма как да стане.
цитирай
8. krumbelosvet - По принцип във всеки момент е възможно.технологично постижение
12.12.2020 15:38
...което да даде решително превъзходство на някоя държава. Тръмп НА ДВА ПЪТИ обяви, че има нещо такова. И това е ВЕРОЯТНО - те победиха СССР в Студената война с ЕЛЕКТРОМАГНИТНО оръжие (гръмнаха му Чернобил и приземиха самолетче до Кремъл). Убийствата на ДВАМА ирански герои тая година, май доказват превъзходство на техните спътници и средства за насочване на огъня...
Но, но, Н О всичко това требе да е известно на извънземните и на... светия синод...
Н О, още по-"но", може някой с по-здрави нерви ОЩЕ ДА СЕ ВЪЗДЪРЖА да покаже кво може. Боже!!! Животът на тоя свят стана толкова противен, че ако нямаше все още ДЕЦА, бих пожелал ядрен край.
цитирай
9. kvg55 - До 7. radostinalassa
12.12.2020 15:48
Какъв рай те е патил?
цитирай
10. kvg55 - До 8. krumbelosvet
12.12.2020 15:51
Тръмп нищо не разбира. Хвали се с хидрозвукови ракети. Нищо чудно военните да го лъжат.
цитирай
11. krumbelosvet - Тръмп обяви за "красиво оръжие" на цена три трилиона.
12.12.2020 16:47
И после добави, че се моли да не се наложи да употреби някакво страшно оръжие, вероятно СЪЩОТО. Тия загадки не подхождат за ракетно оръжие. Подхождат за космическо и електромагнитно, което освен всичко друго ще е готово по-бързо, МНОГО по-бързо, и ще действа със скоростта на светлината във всяка точка на кълбото.
цитирай
12. radostinalassa - 8. krumbelosvet
12.12.2020 17:33
Знаеш ли защо не бабата, а майката трябва да си гледа детето? Защото бабата го съблича, когато има горещи вълни и го облича, когато те стихнат. Та остави на младите да живеят, а ти пий син йод против депресиите си.
цитирай
13. radostinalassa - Това е казано алегорично
12.12.2020 17:34
kvg55 написа:
Какъв рай те е патил?

Путин иска да каже, че те няма да утежняват кармата си с нападение на мирни американци.
цитирай
14. radostinalassa - Янките вече са в 49% метиси, които трудно се обучават
12.12.2020 17:37
Купуват чужди учени, които са главно азиатци, а те са имитатори. Ако са победили в Студената война , това се дължи не на личното им техническо превъзходство, а на предателството на Горбачов и Елцин, които разрушиха доста голяма част от военната и икономическа мощ на Русия.
цитирай
15. radostinalassa - Няма кой да даде ...
12.12.2020 17:39
krumbelosvet написа:
И после добави, че се моли да не се наложи да употреби някакво страшно оръжие, вероятно СЪЩОТО. Тия загадки не подхождат за ракетно оръжие. Подхождат за космическо и електромагнитно, което освен всичко друго ще е готово по-бързо, МНОГО по-бързо, и ще действа със скоростта на светлината във всяка точка на кълбото.

в ръцете на маймуни гранати.
цитирай
16. kvg55 - До 11. krumbelosvet
13.12.2020 00:23
Едно оръжие не може да е красиво, дончови му работи. Засега само се хвали, а руснаците вече използват такива оръжия.
цитирай
17. kvg55 - До 12. radostinalassa
13.12.2020 00:24
Много си остроумна, нема що.
цитирай
18. kvg55 - До 13. radostinalassa
13.12.2020 00:26
Ще нападне и още как. Иначе войната ще се води главно в Европа.
цитирай
19. kvg55 - До 14. radostinalassa
13.12.2020 00:27
Права си.
цитирай
20. kvg55 - До 15. radostinalassa
13.12.2020 00:28
Дават и още как.
цитирай
21. radostinalassa - И кого ще нападне Путин?
13.12.2020 11:47
kvg55 написа:
Ще нападне и още как. Иначе войната ще се води главно в Европа.

Русия си има всичко.
цитирай
22. krumbelosvet - Няма смисъл да се спори
13.12.2020 12:32
Няма смисъл да се спори с Радостина. Тя е писала в профила си, че е ПРОСВЕТИТЕЛ. Но си мисли например, че Маркс има САМО ЕДНА биография (!?!?!??) и тя знае сичко за него, и то е САМО ЛОШО. (За разлика от мене, простака.) И понеже чете някакви руски сайтове, за нея САЩ са С Ш А (!?!?!?).
цитирай
23. radostinalassa - И ти четеш като мене по диагонал
13.12.2020 14:06
Просветител, но само в някои области. Комунизмът не е от тях по ясни причини.
цитирай
24. kvg55 - До 21. radostinalassa
13.12.2020 14:37
Превантивно ще удари САЩ, при реална заплаха.
цитирай
25. kvg55 - До 22. krumbelosvet
13.12.2020 14:39
И аз така мисля.
цитирай
26. kvg55 - До 23. radostinalassa
13.12.2020 14:40
Тогава не се произнасяй за комунизма и пророците му.
цитирай
27. radostinalassa - Мавъра е пророк?
13.12.2020 15:07
Той е мразел славяните
цитирай
28. radostinalassa - Превантивно и реална заплаха...
13.12.2020 15:09
са несъвместими. Схващаш ли, че това е път към края на света ни?
цитирай
29. krumbelosvet - Не спори с Радостина, е казал Пушкин
13.12.2020 16:06
Те тва е.
цитирай
30. radostinalassa - Абе , драги, ти почти винаги ме триеш
13.12.2020 16:30
Ту не съм по темата, ту не харесваш коментара, ту ревеш, че си писал дълго време поста си. не може да ти се угоди, пък си нямал горещи вълни. Поне вдигаш кръвно , нали? то е едно и също.
цитирай
31. krumbelosvet - Драга Радост за блога,
13.12.2020 23:17
Добре, че не знаеш с кого Пушкин не иска да спори.
цитирай
32. kvg55 - До 31. krumbelosvet
14.12.2020 09:35
Във филмчетата, които гледа, не се говори за Пушкин.
цитирай
33. radostinalassa - Пушкин не е чист ариец
14.12.2020 18:17
kvg55 написа:
Във филмчетата, които гледа, не се говори за Пушкин.

по прилича на мавъра
цитирай
34. kvg55 - До 33. radostinalassa
14.12.2020 19:00
Това няма никакво значение, важното е, че е гениален.
цитирай
35. radostinalassa - Аз мисля, че има значение
14.12.2020 20:29
В ДНК - то е кода на душата ни. Как така да няма значение. И Мавъра, и Ленин са чиста проба евреи, които имат 70 % психични и сексуални отклонения. А и знаем , че евреите нямат съвест.
цитирай
36. kvg55 - До 35. radostinalassa
14.12.2020 21:02
Пушкин има прадядо негър.
цитирай
37. radostinalassa - Да, съчетанието на негърски хормони и ...
14.12.2020 21:52
арийски мозък е впечатляващо.
цитирай
38. kvg55 - До 37. radostinalassa
14.12.2020 21:58
Аха! Но не знам славяните да са арийци.
цитирай
39. radostinalassa - А какви са тогава?
15.12.2020 13:56
kvg55 написа:
Аха! Но не знам славяните да са арийци.

Нубийци или жълти, семити?
цитирай
40. kvg55 - До 39. radostinalassa
15.12.2020 19:48
Бяли.
цитирай
41. radostinalassa - Казва се бели
15.12.2020 20:35
kvg55 написа:
Бяли.

Бял - бели.
цитирай
42. kvg55 - До 41. radostinalassa
15.12.2020 20:43
По нащия край е бяли.
цитирай
43. radostinalassa - Аз съм от два края и ...
15.12.2020 21:16
вече се обърках. Пеласги, беласги означава бели, не бяли.
цитирай
44. kvg55 - До 43. radostinalassa
15.12.2020 21:26
Не се знае.
цитирай
45. born - Преподобни,
15.12.2020 22:53
С оглед психическото ти здраве те предупредих най-добронамерено и благовещателно да не спориш с ГБТП/а/тица, защото съществува реална опасност от нео братими последици за крехкия ти здравословен статус. Ето Крумбелосвет е наясно с възможните психогенни последици и взема радикалми мерки, а ти нехаеш за здравето си . Поразен съм от твоето нехайство... Да не станеш и ти впоследствие елемент от бЯлите евери- маври като Ленин, Сталин, Димитров ?!
ПП. Чакам те в Тартарата. Бива туканка да ти кажа. Мисля да започна залагането на матриал за самопроизводство на тартаранска ракия. На генетична основа...
цитирай
46. kvg55 - До 45. born
16.12.2020 11:23
Драги пресвети,
Разбирам твоята загриженост, за което ти благодаря ирелевантно. Проблемът е, че не мога да се променя.
А ти си щастливец. С едната си праволинейност обиколи света.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5881101
Постинги: 2835
Коментари: 26122
Гласове: 34416
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930