Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2020 15:10 - © Как станахме религиозни демократи
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2925 Коментари: 18 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
10.11.2020г.

     Спомняме си как след десети ноември 1989 година членовете на Политбюро на БКП Добри Джуров, Петър Младенов, Андрей Луканов и прочие "комунисти" се наредиха пред патриарха в катедралния храм "Свети Александър Невски". Така правеше и Георги Първанов като президент. Така правят и социалистическите депутати и партийни активисти. : 
image

Сайтът https://www.pravoslavie.bg/ публикува статия от Валерия Касиян в брой 97 от 22 април 2006 година на вестник "Новинар" със заглавие "Комунист в храма вече не е шега, обида или резил", в която се изнасят интересни наблюдения относно религиозността на социалистите.

"От онзи Великден през 1990 година, в който политбюро на ЦК на БКП, начело с Петър Младенов и Добри Джуров, влезе в храма и запали свещичка, изминаха 15 години. Оттогава насам БКП безспорно се реформира. Съществена част от тази промяна е отношението към църквата. Религията, този основен опиум за народите, малко по малко бе припознавана. Комунист в храма беше светотатство. Комунистите пазеха храма, но отвън – да не влизат хората и да се превръщат в религиозни наркомани. Социалист в храма вече е нещо допустимо. Почти нормално", пише авторката.

"Религиозното реформаторство, колкото и условна да е тази формулировка според канона, минава през няколко важни етапа. Влизането в храма, паленето на свещ, прекръстването. Един възпитан атеист обикновено леко прави първата стъпка, сравнително лесно се пречупва да запали свещ, но третата стъпка – прекръстването, обикновено е фатална. Имам чувството, че когато се прекръстя, всички ме гледат и ми се присмиват, казва един депутат социалист, който помоли името му да не бъде споменавано. Дългите години атеизъм така са ме възпитали, че не мога да направя кръст. Това е, признава си депутатът. Много често реформирани социалисти, бързайки да направят важната трета стъпка, се кръстят като католици или пък звездообразно, което буди искрен смях у каноничните православни християни. Затова атеист, който влиза в църква, но не се кръсти, а само пали свещ, сякаш е най-често срещаната позиция в парламентарната група на левицата …

Депутатите от левицата ходят на църква, палят свещички, малко по-трудно се кръстят, не обичат да целуват икони", обобщава Валерия Касиян.

Много точен анализ. И аз влизам в черкова, паля свещ, но не се кръстя и не целувам икона.

Тази мода е възприел и Батька Лукашенко : 
image
В биографията му в уикипедията пише, че преди да стане директор на совхоз е правил кариера в КПСС. Значи е бил партиец. А скоро се направи на пророк : "Веднъж казах, че той (бог) е видял, че сме опасност за природата и за  живота, които той е създал и ни удари по главата с коронавируса. Затова ние се опитваме поне да защитим себе си и близките си с тези стъпки, обясни президентът като под "тези стъпки" имаше предвид засаждането на дървета, което направи на съботник на територията на националния парк "Припятски" в района на Гомел. Съботниците са традиция в Белорусия.

https://www.pravoslavie.bg/%D0%9C%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D0%BD-%D0%B0%D1%80%D1%85%D0%B8%D0%B2/%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%80-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82-%D0%B2-%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0-%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%BD%D0%B5-%D0%B5-%D1%88%D0%B5%D0%B3%D0%B0/

https://vz.ru/news/2020/4/25/1036237.html




Гласувай:
11


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. ganini - Вълкът козината си мени,
10.11.2020 15:22
но нрава- никога!
цитирай
2. radostinalassa - Избираха ги на принципа...
10.11.2020 21:58
да обичат парите помвече от майка си. А човек обича майка си повече от Бога, ако е нормален.
цитирай
3. panazea - Помним!
10.11.2020 23:11
Всичко помним !
Как не ни позволяваха да влизаме в църква.
Аз на 13 години за пръв път влезнах в Александър Невски с риск да ме наклеветят другарчетата и да ми свалят пионерската връзка .
Вътре църквата имаше особена атмосфера ! Все едно попаднах в друг свят .
Оттогава посещавам всички църкви и изучавам църковното изкуство на България.
Панацея
цитирай
4. radostinalassa - Къде отиде другия ти ник?
11.11.2020 13:25
Да не те баннаха? За колко време?
цитирай
5. born - Ваше Светейшество, Свети Вакеро !
11.11.2020 23:31
Със сигурност съм информиран, че модераторите имат инструкции от Техни Светейшества Собствениците на Платформата да банват постинги най-вече на Големи Бели П/а/тици , а не на Светейшества като Теб и Мен.
От Центъра "Гомновоз" имам непотвърдената все още информация, че се обмисля и обсъжда въпроса в коя особено престижна категория да се класифицират постовете на особено Белите П/а/тици, като вероятно постовете им- т.е. на пациентите в определени диагностицирани вследствие релевантни /или ноторни, да- ноторни/ тестове , доказващи се чрез ефекта на Даунинг-Крюгер, ще бъдат насочвани в нова реновативна интеграционна категория, озаглавена "Особено глупашки изцепки".
Твой свят колега - Свети Борн !
цитирай
6. radostinalassa - Клоунът на блога си ти
12.11.2020 13:31
Но си много далече и риеш в пясъка. Там и ще си останеш като коня. Ние ще те определим в тази пустинна категория. Добре е , че си вярваш, че си умен.
цитирай
7. born - Но си много далече и риеш в пясъка. ...
12.11.2020 13:41
radostinalassa написа:
Но си много далече и риеш в пясъка. Там и ще си останеш като коня. Ние ще те определим в тази пустинна категория. Добре е , че си вярваш, че си умен.

Какво да правя , като съм се родил умен ? Да се правя на глупак, за да заприличам на теб ли ? Сори ! Просто те съжалявам, но не мога /и не искам/ да ти помогна, защото глупостта ти е дар от Бога- като гърбицата и идиотизма. И в твоя случай явно е неизлечима...
ПП. Клоунадата е вид изкуство. И за него също се иска талант. Който посредствениците не могат да имат, а и не е нещо, което се придобива от глупачки. Тъй като глупачките са малоумни...
цитирай
8. radostinalassa - Аз не говоря с тебе, но кой знае защо Говедаров все те натриса за тая цел
12.11.2020 15:57
Приеми , че си умен , но без определен проблем не виждам как ще го докажеш. а и не говоря с тебе, така че отивай да наричаш патка жена си. Така ще е по - добре и ще си го получиш отблизо. Не знам какъв ти е проблема, но тя ще го разреши като знам къде работи. С хапчета не става. Дъвчи карамфил и патките ще напуснат еврейското ти мозъче.
цитирай
9. radostinalassa - Срамота, Говедаров
12.11.2020 18:21
Ето в това е разликата ми с комунистите. Те все имат някой началник, който об. е по - прост от тях и ги командва.
цитирай
10. born - Приеми, че си умен, но без определен ...
12.11.2020 22:10
radostinalassa написа:
Приеми , че си умен , но без определен проблем не виждам как ще го докажеш. а и не говоря с тебе, така че отивай да наричаш патка жена си. Така ще е по - добре и ще си го получиш отблизо. Не знам какъв ти е проблема, но тя ще го разреши като знам къде работи. С хапчета не става. Дъвчи карамфил и патките ще напуснат еврейското ти мозъче.

Определено е по-престижно и нормално човек да бъде с еврейско мозъче, отколкото с Патешко ! В този блог ти , Патарано, си втората, която има информация за всички . И за всичко- разбира се. Тъй като с моето еврейско мозъче не съм наясно с някои мурафети, най- сърцераздирателно те моля, Патаранке, да внесеш известна яснота в някои физикохимични, енергитични и микробиологични понятия, за които си нямам и най-малка представа, а именно и особено такива елементарни неща като ентропия, енталпия и дебилизъм. Като несъмнено научно светило, О,Несравнима, в твое лице ще търся от този ден обяснения на тези неща, които миниатюрното ми еврейско мозъче не може да достигне до поне малко разбиране. Като бивша даскалица /начална/ с енциклопедичните си знания/ педагогически погледнато/ си длъжна да сведеш до елементарните разбирания на простосмъртните величието на своето несравнимо главозамайващо познание.
цитирай
11. radostinalassa - Жена ти се казва Патарана?
12.11.2020 22:58
Само патарана може да се прежали с такъв мъник. Ако искаш да научиш нещо го прави по нормалния начин. Ако не става, откажи се. И върви по дяволите, не ми се пречкай. Ако ми пишеш пак ще признаеш, че си изкукал. Най - после се отървах .
цитирай
12. born - Наистина трябва да съм изкукал, за ...
13.11.2020 22:38
Наистина трябва да съм изкукал, за да дискутирам с разни елементарни нищожества. Аз си пиша от пустинята Ташакмакан, където съм заточен от Несравнимата Патараналасса и правя всичко необходимо , за да бъда ревъдворен обратно в далечната Родина, в която се оказва живеят доста Тлъсти, деБели, деБилни П/а/тициЛасси.
ПП. Аз не съм ти писал никога, което не съм правил и никога с елементарни животинки под ниво.
ППП. Тъй като не съм обикновен незлопаметен чиляк и съм голем арабия, прощавам ти всички простотии и глупотевини- както вече извършени, така и бъдещи. Ти не си виновна-акълът ти е толкоз... Просто не можеш да бъдеш повече от една П/а/тица, колкото и да се пънеш. Амин и еймен.
цитирай
13. krumbelosvet - Драга panazea,
13.11.2020 22:57
Кой, КОЙ, К О Й не ти е позволявал да влизаш в църква? Кой, КОЙ, К О Й ???!!!
И в коя църква, по-точно?
Щото до, ДО 10-ти всички църкви си имаха попове и РАБОТЕХА.
Сега в 4 от 5 села църквите се рушат и нямат попове. В други села никнат джамии.
На мене от 1983-та Библията ми е настолна книга. И никой, НИКОЙ, Н И К О Г А не ми е пречил да влизам в църква. Даже с приятелката ми през 1963-та сме преспивали в манастира Седемте Престола над Лакатник. А докато работех в Сопот, почти всяка неделя С ДЕЦАТА МИ сме влизали в манастира Свети Спас и никой, НИКОЙ, Н И К О Г А не ни е спрял. Там в старите сгради е жимял самият Левски! На кого ще му дойде на ум да спира някого!?!?!?
цитирай
14. radostinalassa - Някои особи са позабравили , че си имат блог...
14.11.2020 09:16
и като кукувици снасят яйца по чуждите блогове. Не им обръщайте внимание, това е нехигиенично.
цитирай
15. born - и като кукувици снасят яйца по чу...
14.11.2020 19:25
radostinalassa написа:
и като кукувици снасят яйца по чуждите блогове. Не им обръщайте внимание, това е нехигиенично.

Откога, Патараноласса, блогът на Кр. Говедаров е твоя собственост и ти си в правото да се произнасяш кой има право да коментира тук и кой не ? В твоя невероятно тъповат блог съм влизал няколко пъти преди доста време и след очевидната му тъпота и празнословие установих , че е противопоказно за нормален човек да чете каквото и да е там, поради очевидните претенциозни глупотевини, основно заимствани от порнофейкографски източници.
Реагирам на глуповатите ти коментари с елементи на комплексирана посредственост с надеждата да влея поне малко разум в кухата ти силно дрънчаща манерка, но явно отникъде взорът ми надежда не види. И няма да види.
Май че освен Патараналасса си и Овцаланаласса. Или най-вероятно Тъпанараналасса.
Еймен !
цитирай
16. radostinalassa - Правилно, най ъ- после някой си чатна
14.11.2020 20:33
Оставяш лошо впечатление. Пиши си в твою блог и се ругай на воля. Бавно става, но все пак има резултат. И не бива да живееш повече в пустинята с 5 Джи антена над главичката.
цитирай
17. born - Писах си в моя блог по твоя мъдър съвет, но и там
16.11.2020 22:28
си навря гагата. Но мисля си все пак, че вече се досещаш, че си обект на мащабно лабораторно научно изследване в качеството си на величествен експонат във виртуалния музей на човешката глупост, където се предприемат благословени и честити опити за твоето чудесно спасение. Вземи се в ръце, покай се смирено и ще бъдеш простена, пречистена, благословена и честита ГТБП/а/тица !
Преподобний Свети Борн Ташакмаканский - хуманитарен арабия, благ мъдрец и безподобний хуманист- покровител и пазител на блоговите идиоти и дебили.
цитирай
18. zaw12929 - В БЕЛАРУС НИЩО НОВО, НИЩО УДОБНО ЗА ...
18.11.2020 16:31
В БЕЛАРУС НИЩО НОВО, НИЩО УДОБНО ЗА ЕС И ЗАПАДА, НО И НА БЕЛАРУСЕС НЕ МУ ДОПАДА, АМА НИКАК
НИЕ ТУК СМЕ СИ ПАПАГАЛИ
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5752490
Постинги: 2808
Коментари: 25792
Гласове: 34176
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031