Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2020 08:02 - Стаята, където това се случи
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1472 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 01.11.2020 08:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
01.11.2020г.

     Президентът Тръмп уволни дисциплинарно (през септември 2019 година) своя съветник по националната сигурност Джон Болтън : 

image
говори се заради провала във Венецуела. От своя страна жизненият Джон написа книга на откровението – "Стаята, където това се случи : Спомени от Белия дом" :

image
За десет месеца Болтън описа подробно в 592 страници пребиваването си от година и половина в Белия дом и процеса на разработване на политиката на президента :

image
71-годишният политик, известен с изключително консервативните си възгледи, очертава зад кулисите за това какви фактори са повлияли на формирането на външната политика на администрацията на Тръмп, на връзките му с лидерите на други държави.

Така е! Когато на дейният човек не му се позволява да работи, той започва да пише.
Болтън е присъствал на първата пълноценна среща на руския президент Владимир Путин и Доналд Тръмп на 16 юли 2018 година в Хелзинки и отбелязва, че за разлика от Тръмп, руският лидер, подготвящ се за преговори, "претегля това, което иска да каже, смята за целите, които иска да постигне". Според него такова високо ниво на подготовка и планиране е "просто немислимо в случая с Доналд Тръмп". От Лондон us-американците пътуват за Хелзинки. Болтън разказва как финландският лидер Саули Ниинисто дава на Тръмп наставления как да общува с Путин, напомнящи "инструкция преди боксов мач" и завършил с финландска поговорка : "Казаците приемат всичко, което е казано не добре".
Относно срещата между президентите на Русия и САЩ, по-специално книгата съдържа историята на американски преводач, "който казал, че Тръмп ѝ наредил да не прави бележки, а да изложи съдържанието на разговора от памет". Според нея "90% от времето на срещата е говорил Путин". Въпреки че е трудно да си представим, че Тръмп мълчи два часа подред.
Същият бил "глупав маниак, който иска да се бие с всичко, което диша".
На срещата на върха на НАТО през 2018 година Тръмп заплаши, че ще напусне алианса, ако съюзниците не започнат да отделят за отбрана 2% от БВП и не откажат да подкрепят проекта за газопровод "Северен поток-2". Излагайки съдържанието на телефонен разговор с Тръмп, той цитира президента, че "тъй като ние самите не се разбираме с Русия, няма да сме член на НАТО, където членовете на алианса плащат милиарди на Русия".
Болтън обръща внимание на американско-китайските отношения, включително контактите на Тръмп с китайския президент Си Дзинпин. Той цитира подробности за телефонния разговор на Тръмп с китайския лидер преди срещата на върха на Г-20 в Япония, по време на която президентът на САЩ нарече Си Дзинпин "най-големият лидер в Китай от 300 години".
Относно икономическите санкции, които Вашингтон редовно прилага към други страни се позова на становището на министъра на финансите на САЩ Стив Мнучин, който вярва, че ограниченията стават по-малко ефективни от честата им употреба и може да отслаби позицията на долара като световна валута. Според него нито Тръмп, нито Мнучин "са проявили интерес и не са искали да водят политика на санкции решително и последователно".
Авторът на мемоарите не се въздържа от лични характеристики на бившите си колеги по администрация. И така, по отношение на бившия постоянен представител на САЩ в ООН Ники Хейли използва епитета "свободен електрон" с намек, че тя често е действала без оглед на инструкциите от Държавния департамент.
Държавният секретар Майкъл Помпео е представен като ръководител на департамент, който не е управляем; бившият секретар на отбраната Джеймс Матис като "обструкционист", преследващ собствената си линия, а вицепрезидентът на САЩ Майкъл Пенс като активист, който постига по-значителни резултати в личните разговори.

Публикуването на мемоарите предизвика много тежка реакция от страна на президента. Още преди публикацията той сочи в Twitter, че книгата е получила "ужасни отзиви" и е "сборник с лъжи и измислени истории". Той нарече написаното, без да го е чел, "абсурд" и "чиста измислица", които бившият му помощник по националната сигурност му приписва и подчертава, че Болтън "просто се опитва да отмъсти за уволнението си".
А коя е стаята? Овалът описан на корицата на книгата около заглавието ѝ и името на автора може би ни подсказва :
image




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
02.11.2020 09:06
Тръмп е августов тип политик! Може да няма неговите резултати, но по стечение на обстоятелствата е, мисли като него!
Той например спаси хиляди млади американци от смърт Спести и тревогите и проблемите на близките им! Направи невероятни неша Усмири КНДР, не разпали никакъв военен конфликт В гова отношение демократите са големи" майстори" Да не забравим пролетите им- какви ли не бяха , освен арабската! Ясно е, че са зависими от военните картели! Служат на тях!
Тръмп е неудобен именно на тези хищници и ако го свалят ,ще е заради тях!
Демократ- равносилно на война- далече от САЩ- но с тяхно участие!
А Август е завещал Рим за не води повече завоевателни войни ! Треперел е за войниците си! До края на живота си не прежалил трите загубени легиона Бълнувал е на сън- " Вар, върни ми легионите"!
Е, Тръмп не е светец! Но по- добре мирен грешник, отколкото войнстващ слуга!
По турчин от султана е и е по- голям католик и от папата!
Слугата на военните!

Хубав ден!

цитирай
2. kvg55 - Благодарности!
07.12.2020 11:26
Благодаря на всички коментирали!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5760746
Постинги: 2809
Коментари: 25807
Гласове: 34183
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031