Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2020 16:01 - © ВАДА-та като бухалка
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1130 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 25.10.2020 16:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
25.10.2020г.


image

    
В най-скоро време се очакват масови обвинения на китайски спортисти в употреба на допинг. Обвиненията ще произнесе разбира се услужливата WADAWorld Anti-Doping Agency – Световната антидопингова агенция – бухалката на Съединените щати в спорта :

image
След като сбухаха преди години спортистите от Руската федерация, сега наред са тези от Китайската народна република. Така е, защото Дончо и Съединените щати го искат, които от известно време вече не са приятели на другаря Си Дзинпин, народа, държавата и партията му.

Но Дончо и администрацията му не са глупави като българските мутри през прехода, те не дават заповедите директно на изпълнителя за изпълнение, а иносказателно – САЩ искат да спрат финансирането на WADA. Имало прекалено малко us-американци в ръководството на антидопинговата агенция и не си струва да даваме пари, се казва в правителствен доклад.
Правителствено проучване в САЩ твърди, че одобрените от Конгреса $2,7 милиона за световната антидопингова агенция (WADA) за 2020 година не си струват, тоест с действията си агенцията не ги е оправдала и предлага бъдещото финансиране за бъде в зависимост от политиката на WADA. 19-страничният доклад е цитиран от вестник "Washington Post", а негов автор е Службата за национална политика за контрол на наркотиците (ONDCP)!?
Приносът на US-Америка в бюджета на агенцията е двойно повече от всички финансиращи я близо 200 страни, с изключение на Япония и Канада. Знаем за плащането и музиката.
"Години наред Америка е снабдявала Световната антидопингова агенция с хиляди и хиляди зелени хартийки от печатницата на ФРС във вид на годишни такси – много повече от друга държава на земята", се казва в доклада. "Ние постигаме това с очакването, че WADA ще функционира по ясен, отговорен и безпристрастен подход, това е преди всичко истина за спортистите ... Спортистите на САЩ полагат години на усилия и желание да се подготвят да превърнат Америка в глобален спортен фестивал" без допинг-скандали.
За да стане по-невинно и завоалирано, WADA излезе с официално изявление по доклада : "WADA не може да бъде управлявана само от няколко най-богати страни в света, които плащат. Състезателите, които се съревновават с американските спортисти, са от цял свят, и заради обективността трябва да осигурим условия, при които конкурентите на американските спортисти ще се подчиняват на същите строги правила, както и самите те. За да стане това, е необходимо да се осигури представителство на всички региони по света". "Да се казва, че една страна трябва да бъде представена във WADA пропорционално на парите, които внася, е недемократично – се казва още в изявлението. "Американците биха ли поддържали мнението всички членове на Конгреса в САЩ да са само от богатите щати?", задава въпрос агенцията.
Това теоретично, но от страна на агенцията последва и практическо предупреждение – "Най-бързият човек през последните години – световният шампион в спринта на 100 м Крисчън Коулман (САЩ), е с временно спрени състезателни права заради обвинения в нарушаване на антидопинговите правила на Световната атлетика (WА)". А "брат" Уилямс в тениса, каква е?
Това изявление на WADA е прах в очите на публиката, разбира се. Агенцията никога не е била обективна – като се сетим за биатлонистите-астматици от Норвегия и прочие шампиони :

image

https://www.washingtonpost.com/sports/2020/06/24/federal-government-threatens-pull-wada-funding-if-it-refuses-reforms/

https://www.segabg.com/hot/category-sport/nay-burziyat-chovek-e-spreni-prava-zaradi-doping-obvineniya
https://www.segabg.com/hot/category-sport/sasht-iskat-da-sprat-finansiraneto-na-wada




Гласувай:
7


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5722105
Постинги: 2798
Коментари: 25695
Гласове: 34088
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031