Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2020 08:01 - © Дипломация по us-американски
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 981 Коментари: 2 Гласове:
8

Последна промяна: 15.10.2020 08:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
15.10.2020г.

image

    
Президентът на Република Сърбия Александър Вучич и министър-председателят на Република Косово Авдулах Хоти били на посещение в Съединените щати. Както знаем президентът на Косово Хашим Тачи е разследван от Международния съд на ООН, намиращ се в град Хага, за военни престъпления по време на войната за независимост.
Us-американските домакини оказвали натиск и се опитали да изнудят сръбската делегация да подпише документ за взаимно признаване между Република Сърбия и Република Косово. В точка десета на документа пишело – "И двете страни се ангажират с взаимно признаване, защита на етническите малцинства, реституция на собственост, решение за статута на държавни служители, както и споразумение за откриване на офиси за защита на малцинствата, които ще изготвят годишни доклади". Но Вучич не подписва като Марешки без да чете и отхвърлил остро и категорично документа. "Получих информация от Вашингтон, че президентът Вучич отхвърля категорично клауза 10, че не приема подобна оферта и казва, че ще се държи в съответствие със сръбската конституция", казал първият вицепремиер и министър на Външните работи Ивица Дачич.
"Получихме най-лошия документ от началото на преговорите с Прищина. Той имаше 16 точки, от които десет означаваха двустранно признаване. От присъстващите 20 души, не само албанци, всяка наша дума беше последвана от много агресивна реакция срещу нас. Има много малко икономически теми", казал Синиша Мали, член да сръбската делегация и министър на финансите, предава ТАСС с позоваване на вестник "Вечерни новости".
Министърът на труда, социалната защита и ветераните на Сърбия Зоран Джорджевич заяви в разговор с РИА "Новости", че Белград не възнамерява да обсъжда териториални въпроси на среща със САЩ. "Приоритет ще се дава на икономическите въпроси, тоест икономиката и нейното практическо приложение в реалността на настоящите отношения и не вярвам, че има нещо по-широко в дневния ред, дори териториални или статутни въпроси, и не изключвам такава възможност, ако политическите и други условия в международната общност ще бъдат спазени, включително становището на постоянните членове на Съвета за сигурност на ООН, както и на страните от ЕС. Разбира се, всичко това изисква мнението на Руската федерация и президента (Владимир) Путин, както и позицията на нашите китайски приятели", казал ръководителят на ведомството Зоран Джорджевич.
Винаги когато us-американците се насерат, отричат. Така направили и сега. Ама миризмата ги издава – Специалният представител на президента на САЩ за сръбско-косовските преговори Ричард Гренел отрича, че е подаден документ за подпис на сръбския президент Александър Вучич с искане за признаване на независимостта на Косово. "Не е вярно", съобщава РИА "Новости" думите на Гренел, който по този начин коментира съответните съобщения на сръбските медии. Знаем как се държеше Гренел в Германия като посланик на САЩ във Федералната република – Заместник-председателят на партията на Свободните демократи (FDP) Волфганг Кубики настоява германският министър на външните работи Хайко Маас незабавно да обяви Ричард Гренел за persona non grata : "Когато един американски дипломат се държи като върховен комисар на окупационна сила, е редно да усети, че нашата толерантност има граници", заявил Кубики. Та така с Ричард Гренел в Германия.
Всъщност целта на разговорите във Вашингтон е била друга – "Истински исторически ден. Сърбия и Косово обявиха икономическо сътрудничество по широк кръг въпроси", казал Доналд Тръмп за пред публиката. Но след отказа на Вучич да подпише за признаване независимостта на Косово, бил извикан пред президента Тръмп на разпит, видно от кадрото :
Композицията е по-скоро като разпитване на виновен ученик в кабинета на директора, отколкото разговор между двама равнопоставени държавни глави.
Президентът на Сърбия коментира в телевизионния канал RTV Pink ситуацията така : "Трябваше да кажа : "Слушайте, защо нямам такъв висок стол като вас, президент на Америка?". Трябваше да напусна, защото един стол не ми беше удобен?. Въпреки това седнах на този стол, за да реша проблемите на Сърбия и да се боря за нейните интереси. Трябваше да устоя на унижението" :

image

Вучич е разочарован и от Колхоза : "
Те ни предлагат да гласуваме за независимостта на Косово и тогава пътят към ЕС ще бъде по-лесен – но далеч не е така. Никой не може да ни гарантира, в замяна на признаването, сто процента членство в ЕС" :

image

Как ли подписват нашите управници, всякакви, касаещи държавата и народа, документи? :
image




Гласувай:
8


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. morskipesni - Боко и тиквите са способни на всякакви подлости и предателства.
15.10.2020 10:54
Вчера Каракачанското шкембе пак се оплеска, като по повод обжалването на новия конкурс за самолети на ВВС се изрепчи: "Няма да стене на тяхната!". Демек, всичко е пито-плетено, "конкурсът" ОТНОВО предрешен. Нищо няма значение, освен МЪНИТЕ, БАКШИШ за НАШ ГАНЮ.
цитирай
2. kvg55 - До 1. morskipesni
15.10.2020 15:40
Самозабравиха се.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5865291
Постинги: 2831
Коментари: 26063
Гласове: 34380
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930