Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2020 07:00 - © Дончо + Кимчо = ВНЛ
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1504 Коментари: 2 Гласове:
9

Последна промяна: 06.10.2020 07:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
06.10.2020г.

     Знаем че президентът на Съединените щати Доналд Тръмп и вождът на Корейската народнодемократична република се срещаха три пъти – в Сингапур през месец юни 2018-та година, след това във Виетнам през месец февруари 2019-та година и през месец юни същата година в демилитаризираната зона между КНДР и Република Корея. Разглеждаше се въпроса за ядреното разоръжаване на Северна Корея и снемане на икономическите санкции от страна на САЩ срещу нея. След това настъпи застой, работата се ръзсъхна и нямаше практическо продължение. Може да се поднови процесът на преговори, ако Тръмп спечели преизбиране.
Противно на общоприетата логика, Джо Байдън би бил по-малко способен при избиране да поднови преговорите с КНДР, отколкото Тръмп да намали напрежението с Пхенян. Така е, защото през януари 2020 година Байдън заяви, че "няма начин" да се съгласи да се срещне с вожда на Северна Корея Ким Чен Ун без "предпоставки". Той имаше предвид осезаемите стъпки от Пхенян да премахне своите ядрени оръжия и програми за балистични ракети. Това е приблизително същата позиция, която заема вицеполовинката на Байдън Камала Харис.
Байдън – заедно с повечето други водещи демократи – беше неотклонен критик на усилията тръмпови за постигане на разбирателство. "Вижте, ние му дадохме [на Ким] всичко, което търси", заяви Байдън. "Президентът се показа, срещна се с него, даде му легитимност, отслаби санкциите, които имаме срещу него", възроптава кандидатът на демократите.
Севернокорейците, от своя страна, са категорично неприязнени към Байдън, отнасящи се към него като към "бясно куче, което заслужава да бъде бито до смърт с тояга" и други  пронизителни епитети, според проучване в самата страна. Предвид враждебните нагласи и на двете страни, има мижава база за смислен диалог при евентуално президентстване на Байдън.
Изискването от САЩ за предварителни големи отстъпки от Северна Корея преди евентуална среща гарантира, че продуктивните преговори ще бъдат мъртви. Вашингтон продължава да настоява за "пълната, проверима и необратима" денуклеаризация, което е пречка в опита за сближаване. Вождът на Северна Корея смята, че ядреният арсенал е единственото им надеждно средство за възпиране на Съединените щати срещу намерението им да сменят политическия режим, тоест да ги "демократизират", нещо което Вашингтон преследва, прилага и има намерение да приложи към няколко други страни – Венецуела например.
Дори е малко вероятно, че безкомпромисната позиция на Байдън към Северна Корея е предимно политическа позиция по време на президентската кампания, после може да му е изключително трудно да се откаже от тази позиция при влизане в Овалния кабинет. Като се имат предвид витриолните обвинения, които демократите от Конгреса (заедно с Байдън) отправиха към Тръмп при срещите му с Ким, ще бъде неудобно да се обърне тази позиция. Въпреки че част от опозицията изразяваше партизански опортюнизъм, голяма част от нея изглежда отразяваше истинска омраза от силни защитници, както на правата на човека, така и на ядреното разоръжаване. Те смятат самото съществуване на режима на Северна Корея като пренебрегване на двете ценности, а не питат корейския народ дали споделя тези на САЩ.
Освен съпротивата, която Байдън би могъл да очаква от някои членове на собствената си партия, ако се опита да подобри отношенията с Пхенян, той ще бъде далеч по-уязвим, отколкото Тръмп беше пред обвиненията от републиканските ястреби. Хардлайнери от GOP, като сенатор Тед Круз (R-TX) и Том Котън (R-AR), не бяха доволни от политиката към Северна Корея на Тръмп, но повечето от тях спестяваха критиките си. Те обаче не биха имали такова сдържане и толерантно отношение към президент от съперничещата партия.
За най-доброто, на което можем да се надяваме от евентуалното председателство на Байдън, е продължение на стерилната, безполезна политика през десетилетията, изискваща Пхенян да се върне към ядрената девственост. Тревожна възможност е, че той се поддава на натиск от войнстващите ястреби и в двете партии и възприема опасно конфронтационна позиция към Пхенян. Във всеки случай смислен напредък към по-спокойна Североизточна Азия би бил малко вероятен.
Тед Гейлън Карпентър

На страницата си в Twitter президентът Доналд Тръмп обявил, че "Ким Чен Ун е в добро здраве. Никога не го подценявайте!".  Според Business Insider публикацията разгневила много интернет-потребители, които призовали ръководителят на Белия дом да мисли повече за смъртта на us-американците от коронавируса и по-малко за "жестокия диктатор".
А в книгата си "Ярост" Боб Удуърт цитира много от шокиращите писма, в които лидерите говорят за отношенията си"Нашата връзка е като излязла от фентъзи", пише Ким Чен Ун на Доналд Тръмп ... Има магическа сила между нас. Дори и сега не мога да забравя този исторически момент, когато здраво стисках ръката на Ваше превъзходителство, докато целият свят гледаше", пише севернокорейският вожд на американския президент".

https://www.cato.org/publications/commentary/why-joe-biden-wont-solve-north-korea-challenge

Бясното куче :

image

Срещата във Виетнам
:

image

Срещата в Сингапур
:

image

Срещата в демилитаризираната зона
:
image




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Пустоля липсва!
06.10.2020 20:15
Чувствам се морално задължен, да го заместя!
" Хубавото е, че оставки няма да има! Защото, ножът, сиренето , хлябът и всичко останало са в ръцете на когото са!"
Е, сега съм спокоен, че тази словесна жемчужина цъфна на мястото си!

Хубава вечер, Краси!
цитирай
2. kvg55 - До 1. leonleonovpom2
06.10.2020 20:27
Запил се е какаванина.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5880594
Постинги: 2835
Коментари: 26122
Гласове: 34414
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930