Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2020 07:01 - © На крива държава - комунизмът й пречи
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2640 Коментари: 4 Гласове:
7

Последна промяна: 03.10.2020 07:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
03.10.2020г.

     Държавният секретар на Съединените щати Помпео се представил като Чърчил във Фултън, произнасяйки в Йорба Линда, Калифорния, в президентската библиотека и музей на Ричард Никсън речта "Комунистически Китай и бъдещето на свободния свят", в която призовал за непримирима борба срещу комунизма до победен край.
Явно темата на речта се е знаела предварително, защото "Разпознах няколко смели китайски дисиденти, които са направили дълго пътуване за да се присъединят към нас". Преди него съветникът по националната сигурност Робърт О’Брайън, директорът на ФБР Крис Урай и генералният прокурор Уилям Бар, са разяснявали конкретни въпроси на сигурността, за "проектите на Комунистическата партия на Китай за световна хегемония". "Съветник О"Брайън говори за идеологията. Директорът на ФБР Урай говори за шпионажа. Генералният прокурор Бар говори за икономиката. И сега моята цел днес е да го събера всичко за американския народ и да опиша подробно какво означава заплахата на Китай за нашата икономика, за нашата свобода и наистина за бъдещето на свободните демокрации по света".
"Следващата година се навършва половин век от тайната мисия на д-р Кисинджър в Китай, а 50-годишнината от пътуването на президента Никсън не е твърде далеч през 2022 година", връща се към историята Помпео и споделя : "искам да е ясно, че той направи това, което според него беше най-доброто за американския народ по онова време и може би е бил прав". Прав е бил, защото написал в статия : "Като гледам напред, ние просто не можем да си позволим да оставим Китай завинаги извън семейството на народите … Светът не може да бъде безопасен, докато Китай не се промени. По този начин, нашата цел – доколкото можем, трябва да влияем на събитията. Нашата цел трябва да бъде да предизвикаме промени". Представяли си, че ангажиментът с Китай ще доведе до бъдеще със светло обещание за вежливост и сътрудничество. По времето на Тръмп и Помпео вече прозрели истината за "подлият" комунистически Китай : "днес всички ние все още носим маски и наблюдаваме как нараства размерът на пандемията, защото Китайската комунистическа партия не удържа в своите обещания пред света. Всяка сутрин четем нови заглавия на репресиите в Хонконг и Синдзян ... Четем потресаваща статистика за злоупотребите на китайската външна търговия, които струват американски работни места и нанасят огромни удари по икономиката в цяла Америка, включително тук в Южна Калифорния. И виждаме китайските военни, които стават все по-силни и по-заплашителни". Леле – мале! Страх!
Не! САЩ не се страхуват : "Президентът Тръмп даде много ясно да се разбере, ние се нуждаем от стратегия, която защитава американската икономика и демократичният ни начин на живот. Свободният свят трябва да възтържествува над тази нова комунистическа тирания".
И това е така, защото : "нашата политика – и тези на други свободни нации – възкресиха пропадналата икономика на Китай, само за да видим Пекин как иска да ухапе щедрите добри ръце, които го подхранваха". И всичко това филантропите-капиталисти направили за черните очи да другарите Дън Сяопин и Си Дзинпин. Без интерес и изгода за себе си, да не вярваш.
Докато китайците – "Крайната амбиция на китайските владетели не е да търгуват с нас. Това е подготовка за нападение над Съединените щати … днес Китай е все по-авторитарен у дома и все по-агресивен в своята враждебност към свободата навсякъде другаде".
Така е, защото : "Както толкова добре обясни съветник О"Брайън, трябва да имаме предвид, че режимът на ККП е марксистко-ленински режим. Генералният секретар Си Дзинпин е истински вярващ във фалирала тоталитарна идеология". Като им дойде до главата и краката социалистическата революция, ще видят коя идеология е фалирала. Ще има да сричат Маркс, Енгелс, Ленин, Сталин и Мао и търсят Китайската народна република за практически съвети.
И Китайската армия не била според us-американските представи и стандарти – "Знаем, че Народоосвободителната армия също не е нормална армия. Целта ѝ е да поддържа абсолютното управление на елита на Комунистическата партия на Китай и да разширява китайската империя, а не да защитава китайския народ". Според казаното от Помпео НОАК копира практиката на Пентагона, ама присмяла се куката на кривото дърво.
Ама САЩ не спят – "ние създадохме нов набор от политики в Държавния департамент, занимаващи се с Китай, преследвайки целите на президента Тръмп за справедливост и реципрочност, за да пренапишем дисбалансите, нараснали през десетилетията". Решили са определено да демократизират Китай : "Ние също трябва да ангажираме и овластяваме китайския народ – динамичен, обичащ свободата народ, напълно различен от Китайската комунистическа партия". "Това започва с личната дипломация (Ръкопляскания). Срещах китайски мъже и жени с голям талант и старание, където и да отида".
След това Помпео споделя своя личен опит : "Пораснах и служих в армията по време на Студената война. И ако има нещо, което научих, то е, че комунистите почти винаги лъжат".
И си вярва, че "Пекин е по-зависим от нас, отколкото ние от него (Ръкопляскания)".
Целият демократичен свят се вдига на борба : "Не всяка нация ще подходи към Китай по един и същи начин, нито трябва. Всеки народ ще трябва да стигне до собственото си разбиране за това как да защити собствения си суверенитет, как да защити собствения си икономически просперитет и как да защити своите идеали от пипалата на Китайската комунистическа партия … Но призовавам всеки лидер на всеки народ да започне с това, което направи Америка – просто да настоява за реципрочност, да настоява за прозрачност и отчетност от страна на Китайската комунистическа партия". Само с настояване няма да ги промените.
Но имало и предател сред демократичната общност : "Всъщност имаме наш съюзник в НАТО, който не се е противопоставил на начина, по който трябва да се отнася по отношение на Хонконг, защото се опасява, че Пекин ще ограничи достъпа до китайския пазар".
Страхът е голямо шубе : "И ако не действаме сега, в крайна сметка ККП ще ерозира нашите свободи и ще подкопае правилата, за които нашите общества са работили толкова усилено за изграждането им. Ако сега огънем коляното, децата на нашите деца може да са на милостта на Китайската комунистическа партия, чиито действия са основното предизвикателство днес в свободния свят … Генералният секретар Си не е предопределен да тиранизира завинаги в Китай и извън него, освен ако не го позволим … СССР беше затворен от свободния свят. Комунистически Китай вече е в нашите граници … Така че няма да се изправим сами пред това предизвикателство. Обединените нации, НАТО, страните от Г-7, Г-20, нашата комбинирана икономическа, дипломатическа и военна сила със сигурност са достатъчни за посрещане на това предизвикателство, ако го насочим ясно и с голяма смелост … Може би е време за ново групиране на едноподобни нации, нов съюз на демокрации", надъхва себе си и публиката държавният секретар. И завършва смело и категорично – "Днес опасността е ясна!"
Цветната революция не успя вече в Китай, остава войната – търговска и след това с оръжие!

https://www.state.gov/communist-china-and-the-free-worlds-future/

Държавният секретар Помпео държи реч срещу комунизма :
image

Генералният секретар на Китайската комунистическа партия му вика : "Глей си работата!" :
image




Гласувай:
7


Вълнообразно


1. mt46 - И
03.10.2020 11:25
Тръмп хвана короната...
цитирай
2. kvg55 - До 1. mt46
03.10.2020 14:08
Няма да могат да правят дебатното шоу с Байдън.
цитирай
3. krumbelosvet - Помпео
08.10.2020 13:47
Откъде изкопаха янките външен министър с това италианско КОБНО ИМЕ? Помпей - градът загинал за минути и консервиран в смъртта си.
цитирай
4. kvg55 - До 3. krumbelosvet
08.10.2020 14:30
А на предишния името помниш ли? Тиранозавър Рекс Тилърсън.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5760067
Постинги: 2809
Коментари: 25807
Гласове: 34183
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031