Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2020 07:01 - © Коментари - Ляво - Център - Дясно
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 2071 Коментари: 6 Гласове:
9

Последна промяна: 24.09.2020 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
24.09.2020г.

     В предаването на БНТ "Денят започва" с простото лапацало Георги Любенов МаяМа съобщи за партньорска мрежа, с която щели да се явяват на предстоящите парламентарни избори –  "Ние казахме, че няма да правим партия ... Ще участваме в изборите с партньорска мрежа, в основата на която е гражданска организация "Изправи се, България". Всъщност възпроизвеждаме модела от местните избори в София, който се оказа устойчив. В нея влизат граждански организации, инициативни комитети от цялата страна, които имат своите каузи, те са наши естествени партньори, отделни личности и партии, младите партии отдясно, това са – ДБГ, ВОЛТ, Движението на Татяна Дончева, социалдемократи, а също и земеделци – "Нова алтернатива". ВОЛТ може да е млада партия, ама другите? В коалиционната мрежа имало и ляво и дясно, тоест уникален политически тюрлю гювеч. Между лявото и дясното е центъра. Значи и той ще влезе в партнерския гювеч. Но факт е, че бившите членове на БСП Мая Манолова и Татяна Дончева се съюзяват с куцо и сакато в името на влизането си във властта. А активисти от маяминото движение, за повдигане духа на членовете на движението, предложили за химн на платформата да се приеме маршът "Изправи се гора от стомана".
Нямало лява и дясна идеология, идеологията на коалицията била грижата за доходите на българските граждани. Интересно как без идеология ще защитават интересите на една или друга група български граждани. Говори за доходите на работещите, а за пенсионерите нищо.
Покрай изказването на МаяМа научих за ВОЛТ – "панeвропейско прогресивно движение, което ще влее нова енергия в правенето на политика", според както пише в сайтът им.
Всичко е намислено хубаво, само че и Цвъци го налазила амбиция да обедини всички в център-дясно "във и със" неговата партия "Републиканци за България" – "Много са хората, които се чувстват обидени, защото се вписват в общия знаменател на това, че ГЕРБ е партията, която трябва да си отиде от политическия хоризонт ... Ако всички тези, не само от ГЕРБ, но и от център-дясно на политическия спектър, демократично мислещи български граждани, припознаят нашите цели, ние сме готови да обединим усилията си, защото заедно сме по-силни, отколкото поотделно". Цецерон е класически синтаксист и казаното от него е винаги интересно – "Обществената оценка е, че това правителство е изчерпало доверието към политиките, които прави. Желанието на демократичната общност е за оставка на Бойко Борисов, което автоматически дава много ясен знак, че в един следващ управленски мандат би могло да се направи кабинет, и каквато и да е конфигурацията на участващите в него, поне един човек няма да бъде министър-председател – това е Бойко Борисов". Освен последните две букви от партията Му, Цвинокио краде от кадрите и електоратът Му – Джема Грозданова депутат от ГЕРБ и председател на парламентарната комисия по външна политика до внезапното ѝ напускане. За беда и Жоро Дантелата се измъкна с драматична реч от ГЕРБ :

image
image
image
Създаването на политически партии у нас скоро няма да престане, поне докато се въведе член първи на живковата конституция. Ако с такъв темп се раждаха технически и технологични идеи и изобретения, равни нямаше да имаме. Бих казал, че раждането на безброй политически партии и технически изобретения едновременно, е несъвместимо – двете явления се пораждат от различни обществени отношения. Такива отношения за развитието на производителните сили у нас от тридесет години няма. Причината за това е контрареволюцията от десети ноември 1989 година, която насади възможности и цели за лично забогатяване на всяка цена, включително "усвояване" на обществена собственост, както по демократичному се наричат откровените кражби на евросъюзни и бюджетни парични средства. Основният закон на капитализма за осигуряване на максимална печалба у нас придоби извратена и уродлива форма. Печалба се извлича от всичко, включително от държавния пост, който заемаш.

Това се счита за естествено и нормално "от и за" управляващите, затова и не се преследва от КПКОНПИ и Прокуратурата. Преследват се самодейците, които не са в люлката на властта.
При социализма имахме Научно-производствени обединения (НПО), при капитализма имаме Неправителствени организации (НПО). Първите съзиждаха материално-техническата база и народното стопанство – вторите разграждат и съсипват обществото и националните традиции.

https://bntnews.bg/news/maya-manolova-izpravi-sebg-iska-reviziya-na-vseki-politik-nezavisimo-ot-partiynata-mu-prinadlezhnost-1074745news.html
https://www.voltbulgaria.org/bg-volt.nationbuilder.com/index.html
https://www.gallup-international.bg/43966/public-opinion-political-situation-september/

Проучвания на "Галъп интернешънъл" към средата на месец септември :

image

image

image




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
24.09.2020 07:23
Защо ми се струва ,че думите на Г.М. някой друг, от блога, ги е казал?
И според мен, не само ние, но и играта му омръзне! Тогава ще ни захвърли като някаква детска играчка, за каквато изглежда ни оприличава Правел го е!
Пък може и наистина да сме играчка?
Хубав ден!
цитирай
2. kvg55 - До 1. leonleonovpom2
24.09.2020 07:36
Как "някой друг от блога"? Постоль - оставка нема да има!
цитирай
3. apostapostoloff - Не само че няма да има оставка,
24.09.2020 08:57
ами на редовните парламентарни избори догодина Бойко ще спечели абсолютно мнозинство.

Защото за него ще гласуват неговите 1 300 000 избиратели плюс поне още 2 000 000 пенсионери, тъй като от януари Бойко вдига ВСИЧКИ пенсии с 40 %!
(Ето защо изтегли той 5 милиарда кредит!)

Мен ще слушате, защото ВСИЧКИТЕ ми прогнози се сбъдват. Справка- написаното от мен в този блог.
цитирай
4. kvg55 - До 3. apostapostoloff
24.09.2020 10:41
5-те милиарда кредит до края на годината ще бъдат усвоени. Буди раат. За пенсионерите - курец. Слушай, какво ти казвам. Такава им е практиката.
цитирай
5. mt46 - ...
24.09.2020 21:45
За левите е грешка, че се делят, отцепват...
цитирай
6. kvg55 - До 5. mt46
24.09.2020 21:51
В България всичко се дели.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5755952
Постинги: 2808
Коментари: 25799
Гласове: 34179
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031