Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2019 07:01 - Коментари - Умниците в Блог.бг - Самочувствие под въпрос?
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 5961 Коментари: 30 Гласове:
14

Последна промяна: 04.03.2019 07:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
04.03.2019г.

     Александър Николаевич Островски (1823-1886) – руски писател и драматург, един от създателите на руския национален театър. Автор е на повече от 50 пиеси, една от които е озаглавена "И най-мъдрият си е малко прост" (На всякого мудреца довольно простоты). Пиесата е завършена на седми октомври 1868 година. Отзивите за противоречиви.
Посвещавам на блогърите, които се мислят за много умни.
Мъдрият герой в пиесата е младият човек Глумов, Егор Дмитрич. Опиянен от умнотата си е високомерен към останалите, дори към майка си, на която заповяда : "Правете, каквото ви казвам, и не разсъждавайте!". И нашите умновати блогъри са високомерни с несъгласните с тяхното мнение и постоянно им се присмиват, персонално обиждат и поучават. Лепват им и прякори, понякога нямащи нищо общо с характера и името на прякоросаните.
Глумов си води таен дневник, в който описва мнението си за своите покровители, от които зависи професионалната му кариера и изгодната му женитба с богата госпожица. За дневникът си казва : "Цялата жлъч, която се утаява в душата ми, ще изливам в този дневник, а на устните ми ще остава само медът. Сам в нощната тишина ще водя летопис на хорската пошлост. Този ръкопис не се предназначава за публиката, единствен аз ще му бъда и автор, и читател". В края на пиесата Глумов стига да извода, че "И най-мъдрият си е малко прост", защото някой е откраднал дневника и му е дал публичност, с което героят е разобличен като лицемер. Засегнатите от нашият герой, които не са по-различни от него, все пак единодушно стигат до заключението, че господин Глумов е делови младеж и като изтече наказанието му, тоест след като скандалът отшуми, трябва отново да го приласкаят към себе си.
От поведението на нашите блогови умници не личи да водят тайни дневници, защото медът на устата им е предназначен за единомишлениците им, а само жлъчта за враговете. Те са искрени, открити и почтени, казват си всичко, както си е, поради което не могат да бъдат обвинени в лицемерие. Но не могат да бъдат обвинени и в дълбока и сложна душевност. Те не прикриват нищо от себе си, включително и простотията си, като се занимават с личността на противника си. Липсата на аргументи по коментираната тема заместват с лични обиди и псувни. Пишат с главни букви и разделят буквите в думата с тирета за да набият в главата ти своята теза. Изключително смешно е, когато нотабилите пишат с груби правописни грешки и правят оценки на написаното от другите обикновено със слаб две. Пишат пространно надълго и на широко, защото не знаят, че краткостта е рожба на таланта. Пълнят постингите си с откровени глупости, ехидничат, опитват се да се шегуват с другите нескопосано и дебелашки. Общо взето им липсва усет за хумор, а още по-малко за тънък хумор – да се самоиронизират. Хвалят се взаимно, хвалят се и сам със своята дарба и  изключителност. Не са и симпатични като героят на Алеко, защото са невъзприемчиви. Задават тъпи въпроси, с които смятат, че притискат опонента си до стената, защото го имат за неравностоен интелектуално на себе си. В коментарите си коментират удобна за тях тема, за която са подготвени, различна от темата на постинга, само и само да покажат превъзходство. Понякога получават отговор в стил "Каквото почукало – такова се обадило" от по-низшите, които си позволяват, представете си, такова своеволие. Забелязва се, че умниците в Блог.бг преобладаващо са антикомунисти и русофоби. Имат се за патриотаре.  Патриотизмът им се изразява в това да обвиняват другите, несъгласните, в национално предателство, защото защитават Русия. Според тях трябва да се възхваляват САЩ като водеща, просперираща и демократична държава. Заради грантовете.

imageimage
Александър Николаевич Островски

image
Мислител




Гласувай:
15


Вълнообразно


1. radostinalassa - В долното ухо липсва ушна висулка
04.03.2019 08:58
Това е трагично. Нима твърдиш , че са поклонници на джендърството. Да ги запитам ли, дали са момче , момиче или нещо друго като в любимия им ЮС ?
цитирай
2. radostinalassa - И аз забелязах, като тебе, че някои блогъри...
04.03.2019 09:34
не спорят с мен по същество, а незнайно защо започват да използват епитети вместо аргументи. Защо го правят? Никого не могат да излъжат по този начин, нали? Освен себе си. Това значи , че са елементарни.
цитирай
3. mt46 - По-лесно се лепят етикети,
04.03.2019 12:03
използват се манипулации... Рядко се срещат сериозни аргументи...
цитирай
4. radostinalassa - И защо Лайфчо не идва да коментира при тебе?
04.03.2019 13:27
От какво се страхува? Ние не хапем като него.
цитирай
5. get - - Интересно, като тема - още повече и, поради квалификациите и "етикетите" ? Та в дух ... ?
04.03.2019 17:40
kvg55 написа:

... Забелязва се, че умниците в Блог.бг преобладаващо са антикомунисти и русофоби. Имат се за патриотаре. Патриотизмът им се изразява в това да обвиняват другите, несъгласните, в национално предателство, защото защитават Русия. Според тях трябва да се възхваляват САЩ като водеща, просперираща и демократична държава. Заради грантовете.


... както си го казал?
kvg55 написа:

... "Каквото почукало – такова се обадило"!


Да питам: На колко години бе, когато стана "10-то ноемврийския" преврат, в България?
Когато получа, отговор на този си въпрос(?) - ще развия и своите контра-аргументи: Доколко са правилни обвиненията и набеждаването на не съгласните с теб - в продажничество?
цитирай
6. germantiger - ...
04.03.2019 18:02
и така умнико руски, не български

- 45 години "вие" славословихте с оди само русия

- 45 години вие гаврехте световната и българската история в полза на русия

- 45 години + още 30 също възхвалявате русия и може да го правите - ето тук в блога например

...

лично аз не възхвалявам сащ или ако съм го правил е няколко пъти за бол години в блога

ВРАГОВЕТЕ НА ЕВРОПА СА ВЕКОВНИ И ТЕ СА: РУСИЯ, САЩ/АНГЛИЯ

за всеки "полуумен" това е ясно

а за руските умници като теб?

ps

за островский бравус - това е друга класа вън от блоговите крамоли

КОГАТО 45 ГОДИНИ "ВИЕ" БЯХТЕ ЗАПАДНОФОБИ И АМЕРИКАНОФОБИ ВКЛ. ГЕРМАНОФОБИ - ТИ ПИТА ЛИ УМНИЦИТЕ ЩО ТАКА ТОГАВА?!
цитирай
7. radostinalassa - Този път не виждам епитети
04.03.2019 18:49
Нещо е станало с някого. Дано да е все така.
цитирай
8. get - - Този път не виждам епитети. Нещо е ...
04.03.2019 19:34
radostinalassa написа:
- Този път не виждам епитети.
Нещо е станало с някого. Дано да е все така.



- Като този ли ?
От 21.02 14:40 на №40. kvg55 - До 39. get

kvg55 написа:

Ха-ха-ха!
Ще ме оценява. Глупак!
САЩ не разрешават на Западна Европа да търгува с Иран. Иракският петрол го точат краварите. Русия си защитава интересите, което правят всички страни с изключение на територията България, подмандатна на САЩ.


- А защо ли получих една такава величаеща ме квалифакация Глупак? - А гледам и коментар-продължание - отново громящ глупаците е написан . Какъвто по същността си се явява и настоящият пост ?
цитирай
9. radostinalassa - Целта на постинга е да превъзпита някои ругаещи...
04.03.2019 21:00
и бълващи ругатни блогъри. Ако е възможно, защото те увличат и опонентите си в ругателства. Трябва да има симетрия.
цитирай
10. getmans1 - . . . ГЕГ, по обективни причини не ...
04.03.2019 22:09
... ГЕГ, по обективни причини не мога да извадя „черно на бяло„ но и аз имам случка;
... Понеже знам, че П И Е Р е професионалист в измерванията на археологически обекти влизам при него да споделя една идея която чух от ХР. Смоленов като му дадох определена информация.
След мен влиза многоуважаемият и толерантен блогър kvg55 и написа в типичния за него кратък стил:
„ Пиер, смяташ ли, че няма да си загубиш времето и че getmans ще те разбере?"

Понеже не бях засичал г-на при Пиер и се разрових малко на зад и установих, ми докато ме нямало, човека станал „приятел на ПИЕР, че и съвети може да раздава, ама.
Ама, когато Рустам се гаври с Пиер, тоя доблестен Г-Н и неговото най-близко приятелче Борнито се спотаяват като бълхи в гащи.

ГОВЕДАРОВ, КАЖИ СЕГА, ЧЕ ЛЪЖА ...не няма да кажеш, ще кажеш че не си спомняш ... защото само така ще ти отърва.



get написа:
radostinalassa написа:
- .



- Като този ли ?
От 21.02 14:40 на №40. kvg55 - До 39. get

kvg55 написа:

Ха-ха-ха!
Ще ме оценява. Глупак!
САЩ не разрешават на Западна Европа да търгува с Иран. Иракският петрол го точат краварите. Русия си защитава интересите, което правят всички страни с изключение на територията България, подмандатна на САЩ.


- А защо ли получих една такава величаеща ме квалифакация Глупак? - А гледам и коментар-продължание - отново громящ глупаците е написан . Какъвто по същността си се явява и настоящият пост ?

цитирай
11. krumbelosvet - Преди 10-ти
05.03.2019 06:33
Преди 10-ти "Свободна Европа" публикуваше преди матурите задачите по математика или темите по литература. Имали са къртици по министерствата.Тоя факт е ДОСТАТЪЧНО доказателство за ЛИПСА НА МОРАЛ И ДОСТОИНСТВО у възпитателите на нашите "десни", и у
най-бесните "десни". А сега точно такива шушумиги са най-активни в нета. Трагично е, когато са успели да отровят душите на децата си.
цитирай
12. radostinalassa - Правилно
05.03.2019 15:00
Аз не съм ларж като автора и не контактувам с някои особи. Така е по - хигиенично.
Засега пиша понякога на Лайфчо, но това става с големи интервали . Той е интересен случай.
цитирай
13. radostinalassa - Авторът не обижда нормалните блогъри, с...
05.03.2019 15:02
изключение на времето , когато ме мислеше за ментално осакатена. Не знам какво мисли по въпроса. Науката е хладна и безпристрастна, и в нея няма място за емоции.
цитирай
14. oia - и така умнико руски, не българск...
06.03.2019 08:54
germantiger написа:
и така умнико руски, не български

- 45 години "вие" славословихте с оди само русия

- 45 години вие гаврехте световната и българската история в полза на русия

Не назидавам, не поучавам никой в нищо, никой за нищо: НО----Приемете, че това, което упоменавате за зло, са разклонения на злото--имам в предвид
САЩ, АНГЛИЯ, РУСИЯ. Злото има друго място и име. Не се делете, не им доставяйте удоволствие. Те се хранят и живеят от раздори, чрез раздори,
и за раздори. Всичко каквото е на повърхността, е с разменени места.
Истината не е нито при едните, нито при другите. Не разбрахте ли, че има цикличност на събитията, които ни натворяват. Периодично насъскват някой срещу някой---я държава срещу държава, я религия срещу религия, я етнос срещу етнос вътре в държава.

- 45 години + още 30 също възхвалявате русия и може да го правите - ето тук в блога например

...

лично аз не възхвалявам сащ или ако съм го правил е няколко пъти за бол години в блога

ВРАГОВЕТЕ НА ЕВРОПА СА ВЕКОВНИ И ТЕ СА: РУСИЯ, САЩ/АНГЛИЯ

за всеки "полуумен" това е ясно

а за руските умници като теб?

ps

за островский бравус - това е друга класа вън от блоговите крамоли

КОГАТО 45 ГОДИНИ "ВИЕ" БЯХТЕ ЗАПАДНОФОБИ И АМЕРИКАНОФОБИ ВКЛ. ГЕРМАНОФОБИ - ТИ ПИТА ЛИ УМНИЦИТЕ ЩО ТАКА ТОГАВА?!

цитирай
15. kvg55 - До Умните!
06.03.2019 11:57
Според очакванията ми, броят на коментиралите е твърде малък. Само най-смелите от умните са се престрашили да се обадят.
- get - По време на преврата, реставрирал капитализма, бях на 34 години. Напълно в съзнание. Член на БКП. Несъгласен бунтовник с режима. На косъм от затвора, обявиха ме за луд. Възприел комунизма като наука от първоизточниците, а не от клеветнически книжки.
- germantiger - Не съм славословил нито Съветския съюз, нито САЩ. Не вярвах и на западните радиостанции, слушах само музиката по тях. Руската федерация е гарант на световния мир, затова я уважавам.
- getmans1 - Прав си, че не помня.
цитирай
16. kvg55 - До 3. mt46
06.03.2019 12:06
Няма пазарна икономика, няма и демокрация. Всичко е борба за природни ресурси.
цитирай
17. kvg55 - До 12. radostinalassa
06.03.2019 12:07
Отношението ти към комунизма не е научно.
цитирай
18. kvg55 - До 11. krumbelosvet
06.03.2019 12:08
Нашият милиционер е защитавал режима.
цитирай
19. radostinalassa - Позовавам се на мастития проф. Савельев
06.03.2019 14:12
Мозъците на хората не са еднакви и затова те не могат да бъдат равни. А твоята теза, че при комунизма хората ще получават еднакво, а ще дават според способностите си, си я избий от ума. Ти първи ще се възпротивиш против подобно безумие.
цитирай
20. kvg55 - До 19. radostinalassa
06.03.2019 16:30
Принципът на разпределение при комунизма е "От всекиму според възможностите, на всекиму според потребностите". Затова казвам, че представите ти за комунизма са ненаучни.
цитирай
21. radostinalassa - Този принцип би изравнил хората
06.03.2019 17:48
А те не са равни, не е ли така ? Днес циганите имат големи възможности да ни даряват деца. Това е . И ББ е доволен, макар че скоро няма да е министър - председател. Да не би да живеем при комунизма ?
цитирай
22. radostinalassa - В Китай има комунизъм
06.03.2019 18:44
Хората са изравнени, хранят ги с пластмасови храни. Но всъщност това е диктатура. Който краде или надигне глава я загубва.
цитирай
23. radostinalassa - Е, къде е победил комунизма ?
06.03.2019 20:12
Къде, например.Едно време, в племената хората са били равни. Но са били от една раса, и са имали жреци и вожд, които са били на по - високо ниво от тях. Образовани и владеещи силите на природата.
цитирай
24. get - До Най-Умния!
06.03.2019 20:51
kvg55 написа:

...
- get - По време на преврата, реставрирал капитализма, бях на 34 години.
Напълно в съзнание. Член на БКП. Несъгласен бунтовник с режима. На косъм от затвора, обявиха ме за луд. Възприел комунизма като наука от първоизточниците, а не от клеветнически книжки.
...


- Знаеш ли КОЙ стоеше зад свалянето на Живков? Бяха ли русите!
- Кой измисли така наречената "шокова терапия" при преминаването от държавно-планово към пазарно стопанство? Бяха руснаците! ... като тук искам да поясня, че това бе процес - казано "не от вчера за днес" а подготвянето му започва още от време на Ю. Андропов.
- Кои ИЗТЪРГУВАХА страните Съветски-Сателити(казано по друг за "колонии") ... срещу съответни дивиденти от това, за Русия ... Отново бяха Те!
- Когато след срещата "десидентите с Митеран" и съзнателния и планомерен процес се дойде до "гражданските протести" - кой оглави тълпата?
- В България се проведоха - няколко различни ... активни разузнавания от Съветските служби, за дестабилизиране вътрешно-политическото положение и дискредитиране на България пред световната общественост - отново от тях!

За да не ме обвиниш в ГОЛОСЛОВНОСТ И ТЕНДЕНЦИОЗНОСТ на "русофоб" - ще ти препоръчам две книги? Разглеждащи - участието на руските служби в подготовката и осъществяване преврата с/у Живков и от кога се е готвило това?

1-та от Боян Георгиев Трайков "Десети [10] ноември превратът 1989".

2. "Превратът срещу Тодор Живков" от Тома Томов.
В книгите им потърси и обърни особено внимание на посмъртните записки(мемоари) от съветския разузнавач В. Терехов?

В двете книги, се говори и кой стои зад новите "демократични-кандитатури" от членове на БКП. И как държавния секретар Дж. Бейкър - обяви за "главен дисидент-демократ", потомственият левичар и комунист Луканов ... и т.н.

А по отношение ЗНАЕНЕТО И ВЯРАТА - в Марксизма-ленинизма?
Казвал съм кога престанах да бъда комунист ... Когато проумях същността му? Първо на гърба си. Второ с четене, мислене и критичен анализ!

Да глупак съм!
цитирай
25. radostinalassa - Точно щях да се оплача, че само аз пиша тук...
06.03.2019 21:29
а автора си почива и го чаршафосаха. Нека сега чете, като не си обслужва постинга.
цитирай
26. oia - Няма да се уморя да повтарям---Р...
07.03.2019 08:58
Няма да се уморя да повтарям---Разберете, и проумейте къде се корени злото.
Комунизъм, фашизъм, капитализъм, КАТОЛИЦИЗЪМ, социализъм, а сега демокрация, с всепозволеност за развратност, тактично наречени свобода, и да не изреждам още, че сигурно ставам досадна---са дело на КОЙ. Разберете, че едни и същи стоят от хилядолетия зад всичко, което е било угроза и е, за човечеството като цяло, а и по отделно за държави и народи. Всички партии
са създадени за, да се поддържа разделението изкуствено---това са доктрини,
творение на юдео-левитската каста--нарекла себе си илюминати. Разберете структурата им по хоризонтал е неоткриваема. Разочаровани сте от комунизъм,
социализъм, партии и т.н.---това да ги приемете или отхвърлите, или да им служите ---
е резултат от личната воля. Знаете ли -- с партиини дейности
се занимават хората, които са подвластни на емоциите. ЕМОЦИЯТА НЕ Е ЧУВСТВО. Изкривените представи и непознаването на структурирането на личността е в услуга на злото и злите в глобален мащаб. Не коментирам
човека, а личността. Няма комунисти, социалисти, капиталисти демократи---има добре смазана машина за заблуда и глобално поробване


цитирай
27. radostinalassa - oia
07.03.2019 15:28
Раздбира се, че е така. Библейският проект по поробването на човечеството е в ход от хиляди години. Основните му цели са унищожаване на белия сой и на славянските езици, т.е на българският език, който формира най - умните хора / ест. руският е старобългарския език / . За да стане това се опитват да смесят белия сой с разни араби, негри, индуси и пр. подраси.
цитирай
28. mediatore - До germantiger
07.03.2019 20:49
< КОГАТО 45 ГОДИНИ "ВИЕ" БЯХТЕ ЗАПАДНОФОБИ И АМЕРИКАНОФОБИ В КЛ. ГЕРМАНОФОБИ - ТИ ПИТА ЛИ УМНИЦИТЕ ЩО ТАКА ТОГАВА?!>
За горния цитат нямаш преки наблюдения и някой те е подвел,затова доста си пресолил манджата.
цитирай
29. radostinalassa - ГТ се друса, щом...
08.03.2019 18:58
живее тук, а пише вие. Не знае къде се намира и от кои е. Тези смесени особи се лутат от едната страна на другата.Не им е лесно и отиват да вдигат щанги, докато се изкилят.
цитирай
30. radostinalassa - Прочете ли двете книги?
08.03.2019 23:00
Не е трудно, ако караш по диагонал. Един блогър ме караше да прочета всички томове на психопата Маркс. Твоята задача е по - кратка. Явно е искал да посинея , докато го направя. Маркс има еврейски мозък и само 13 информационни канала за свързване с ноосферата. Не би трябвало да слизаш на неговото ниво. Особено като знаеш, че е купен от сивите.
цитирай
31. radostinalassa - И не разбирам, защо Черньо изтрива моите бисери,а ...
08.03.2019 23:02
тебе не те изтрива. Ти нямаш такава мания за величие като него. Или бъркам?
цитирай
32. kvg55 - Благодарности!
10.03.2019 06:06
Благодаря на всички коментирали!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5755998
Постинги: 2808
Коментари: 25799
Гласове: 34179
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031