Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2013 16:21 - Коментари(и) :
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 620 Коментари: 0 Гласове:
0



22.02.2013г.
Веднъж вече се похвалих – преди две години – на 11.02.2011г. Сега ще се похваля пак. Политиците ни постоянно се хвалят, изтъкват и самоизтъкват и ние редовите граждани се заразяваме от светлият им пример. Наканих се най-после да ида на уличен протест, за трети път в живота си – на 19-ти февруари – да уважа паметта на Апостола и да протестирам срещу фалшивите комунални сметки, ограбващи хората, простотията и мафиотщината в управлението на държавата. Присъствах на целия протест – от Орлов мост до паметника на Апостола, покрай парламента и отново до Орлов мост. Бях там докъм 21 часа и 5-6 минути, когато силна естествена нужда ме алармира и бързо подкара към къщи. Така че, една моя почти невинна разходка до Орлов мост и Парламента, без дори да съм проявил кой знае каква активност по време на протеста, изревах няколко пъти, беше достатъчна за оставката на правителството. Обаче премиерът казал : "И не мога да гледам окървавен Орлов мост". Значи освен моя милост, за оставката принос има и министърът на полицията. Съгласен съм. Не съм егоистичен славолюбец. И в неделя, живот и здраве, пак ще изляза на протест, от това мое присъствие може пък да падне задкулисното вредно за народите световно правителство. Знам ли.
Оттук-нататък, ако съзнателната част от народа ни е последователна, упорита и настойчива, тоест протестите да не спират, а да се разрастват, протестите, а не провокациите и идеите на протеста направят съпричастни  и солидарни все повече хора, трябва да започне разплитането плетката на прехода, коята двадесет и две години плетяха политиците – слугуването на чуждестранни интереси, криминалната приватизация, реституцията, корупцията във властта, ограбването на народа и държавата, създаването на олигархията и всичко мътно и нечисто от този период. Това е много важно за изясняване на отношенията в държавата и поставяне на новите обществени отношения на здрава основа. Но още по-важно от много важното е, какви отношения в обществото ще се създават занапред. А създаването на обществените отношения зависи от това, какви хора ще се наместят в парламента като народни представители, защото не се ли прекъснат насажданите през прехода отношения, прогрес няма да има. Накратко казано – тотална, генерална, кардинална и качествена смяна на икономическата и политическата система. Най-първото, което можем да желаем, и от което зависи как ще потръгнат нещата е, никоя от досега пребивававалите по депутатските скамейки мутри да не цъфне пак там и в следващото Народно събрание, защото всички те са социално нечувствителни и умствено ограничени егоисти, а някои от тях са откровено тъпи. Един закон като за пред хората не са изработили досега. Независимите медии и отвреме-навреме народът им набиват канчетата, но видим положителен резултат няма. Президентът определено се изказа за запазването на сегашната икономическа и политическа система. Избирателите трябва много да мислят и премислят, защото повече грешки са недопустими, а жадуващи власт и облаги кандидати за депутати и министри несъмнено ще има в изобилие, имайки предвид манталитета на политиците и народопсихологията на българите. Един от тях – Яне Янев – вече се самозаяви.
Исканията на организационния комитет на протестите са точни и правилни, качествено различни и отричащи досегашната порочна икономическа и политическа практика, дават простор за развитието на обществото. Някои от тези искания, като промяна или нова  конституция, отзоваване, мандатност и брой на депутатите и други отдавна се разискват в обществото, но никое от досегашните народни събрания не ги въведе в политическата практика. А те не могат да бъдат наложени силом на обществото. Тези искания следва да бъдат узаконени в закони, за което узаконяване са необходими депутати, а депутатите се определят на парламентарни избори. И така опираме до волята на суверена. Ще съумее ли суверенът да припознае кандидатите, които ще защитават интересите на по-голямата част от народа и тях да изпрати в Народното събрание? Както вече се видя, една част от народа си иска господин Борисов и съответно ГЕРБ, а друга част не иска никой от сегашните политици. Кои ще са повечето, ще се види на изборите. Логично е на предстоящите избори за парламент да има голяма избирателна активност, изборите могат да се решат от "партията" на досега негласуващите. Все пак се очаква нещо ново, което ново обаче, трудно ще си пробие път, защото медиите не дават лесно достъп до камерата и микрофона на нови лица. Отново старите муцуни социолози, политолози, икономисти и журналисти, обяснявали ни досега прехода, ще ни облъчват от екрана, ефира и страниците на вестниците. Това облъчване вече започна. Започна и предизборната пропаганда и агитация на политическите партии.
Протестиращите са предимно млади хора. Това видях лично с очите си, същото виждам и по телевизията. Значи младите търсят своето място в живота, мислят за бъдещето и търсят своя път в живота към това бъдеще. Това е поколението съзряло и добило пръв житейски опит през прехода. Когато осъзнах неясното си бъдеще и се разбунтувах, бях на тридесет години. Сегашните бунтуващи се са на същата възраст, а част от тях са и по-млади. Те са съзряли по-бърво и по-рано от мен, защото са живяли бедно или мизерно, видяли са класовото неравенство, благодарение на демокрацията бързо са осъзнали лицемерието и демагогията на политиците. Сегашните млади са по умни от мен и моите връстници, защото живеят в по-динамично и изпълнено с превратности време. Те са свидетели на забогатяването на мутрите, разстрелването им по улиците и влизането им във властта и управлението на държавата. Свидетели са на проституцията на политици и цели политически партии. Те са свидетели на много повече неща, за които моето поколение нямаше и представа. И най-важното – нямат перспектива за труд и развитие в родината си или въобще нямат работа; нямат перспектива за човешко бъдеще. И затова, освен че са по-умни, те са и по-радикални. Безкомпромисно ругаят политиците и свалят правителствата. На тридесет години започват една битка срещу опитен, хитър и коварен противник, така наречената "политическа класа" и така наречените "независими" медии, родили, утвърдили се и забогатяли в годините на прехода с не дотам почтени средства, която битка ще завърши с успех за младите, защото и времето работи за тях. Във времето се развива обективната необходимост, която рано или късно се налага, въпреки съпротивата на отреченото минало. И ако нашите политици са верни последователи на Левски, както се представят, и ако осъзнават как изглеждат в очите на тези млади хора и въобще на мислещите хора у нас, веднага ще отидат да пасат патките, за да освободят народа от себе си, защото не само го доведоха до протест, но продължават и да го унищожават. И особено господин Борисов, който ни освободи от тройната коалиция и вече видя  отечеството си свободно.
Уличните протести и последвалата оставка на правителството отпушиха логореята на дърдорковците в парламента. Партиите там панически започнаха да си вадят една на друга кирливите ризи, уплашени от предстоящите избори, след които една от тях може да не е вече на власт, а други да не са в парламента. Заговориха си компрометиращи истини, които отдавна се носят по медиите. Казаха и много глупости, което не им е за първи път. Направиха страховити и зловещи откровения за кървави заговори и криминално минало. Това е веселата и смешна страна на явлението. Както казах в предишния постинг, когато за нещо се заговори продължително, то рано или късно се осъществява действително. И ако прокуратурата е на мястото си, то в тези дни трябва само да гледа телевизия, да слуша приказките на народните представители и след това да ги привиква на събеседване един по един при себе си. Това е сериозната страна на явлението. И това е пътят за разплитане на плетката на прехода. Иначе може да има гражданска война, жестокости и кръвопролитие, в която освен глави на политици ще падат и глави на прокурори и съдии. Чест и слава ще бъде за следователите, прокурорите и съдиите, ако от тяхната гилдия започне разплитането на прехода, защото само така може да се предотврати гражданската война и запази социалният мир. Започне ли разплитането на "далаверата преход" от долу, от страна на протестиращите, гражданската война е много вероятна и възможна.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5761769
Постинги: 2809
Коментари: 25807
Гласове: 34185
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031