Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2012 14:56 - Коментари(и) :
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 474 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.11.2012 22:33


   30.10.2012г.
Идеята за налог върху лихвите не е лява, нито е дясна. Тя е пиратска. И може да бъде лансирана само от прикрит комунист, който иска догодина властта да се смени”. Така пише във вестник ”Сега” за нашия министър на финансите авторът Петьо Цеков. И по- нататък в статията : ”Уж западен възпитаник, пък залповете на Аврора ехтят из главата му. За Симеон Дянков говоря – тоя, дето реформира ГАН и БАН. Толкова олевя този човек напоследък, че вече мяза на онзи испански кмет комунист, който искаше богатите супермаркети да дават задължително храна на бедните им съграждани. Ако Дянков вземе назаем тужурката на Бойко, спокойно може да мине за червенофронтовски комисар. Даже новият шеф на ПЕС ми е по-десен от него – той поне не твърди, че притежателите на влогове са непременно богаташи”. Удовлетворен съм, ето още един човек, който като мен вижда в макроикономиста от Световната банка и настоящ министър на финансите на Република България прикрит агент на световния комунизъм. Значи моите наблюдения и умозаключения за истинската същност дянкова са точни и правилни. За тази секретна и основна мисия на господин Дянков писах в постинга си от 14-ти април м. г., когато разсъждавайки как водената от него финансово-икономическа политика задълбочава кризата в страната и на практика осъществява политическата стратегия на болшевика Ленин ”Колкото по-зле, толкова по-добре”, и което в крайна сметка ще доведе до революционна ситуация, направих извода, че министърът ни на финансите е прикрит агент на световния комунизъм. Под прикритието на уж частно посещение на световното Експо изложение в град Шанхай, наскоро той беше посетил комунистически Китай, и съответно конкретен официален повод за посещението му и конкретни официални резултати от посещението му не бяха обявени, а за скритата зад неофициалната визита цел предположих, че е получаване на инструкции за действие от отдела за международни връзки на Централния комитет на Китайската комунистическа партия. Тази практика на министър Дянков продължава, и година и половина по-късно, и отново съвсем неочаквано за българската общественост, министърът ни внезапно се озова в Социалистическа република Виетнам, където според слуховете отишъл да отпразнува рождения ден на любима своя сътрудничка от министерството. Правилата на конспирацията, в каквато министърът ни несъмнено участва, изискват, формално мястото и поводът на срещите да са винаги различни и затова сега даже се е срещал и с официални виетнамски ръководители – президентът и министърът на финансите.
Знае се, че всяко прикрито нещо, рано или късно постепенно излиза наяве, изразено на философски език, същността се явява, особено когато се отнася за обществени лица, каквото в момента е и господин Дянков, и които винаги са във фокуса на общественото внимание. И така, следвайки логиката на конспирацията, със сигурност можем да предположим, че предстоящите конспиративни дестинации на агента Дянков ще са Република Куба, Република Венецуела или Бразилия. Но е възможно също така, ако президентът Обама бъде преизбран, следващият му инструктаж да се проведе в самите САЩ, където са налице идеални икономически условия, след преизбирането на Обама разбира се, социализмът от us-американски тип по мирен път да се развие в комунизъм. Така казват и класиците Маркс и Енгелс, че комунизмът ще възникне на практика най-напред в най-развитата икономически и научно-технически държава. Ленин ги допълни с тезата, че това може да стане и в по-слабо развита и изостанала държава, каквато е била Русия в началото на миналия век, при наличието на редица условия и предимно на боеспособна революционна партия. Лениновата теория също се оказа вярна и успешно беше приложена в практиката, но главно поради грешките на субективните политически  фактори просъществува само седемдесет години.
За нас, като граждани на републиката, на която този субект е министър и по причина на тези обстоятелства сме потърпевши обекти от всички негови действия, представлява интерес, какви ще са последствията за нас и държавата ни от потайните дела дянкови. Цитираният в началото Петьо Цеков казва, че Дянков иска ”догодина властта да се смени”. Има предвид предстоящите през 2013-та година редовни парламентарни избори или извънредни такива. Подтекстът е, че министър Дянков упорито и последователно работи за политическото и управленско проваляне на ПП ГЕРБ и лично на нейният собственик господин Бойко Борисов. Чрез непосилно за данъкоплатците увеличаване на данъчните тежести и антисоциална финансова политика, което да доведе до ескалиращо  нагнетяване на социалното напрежение и силно поляризиране на обществото на малко много богати и много много бедни, се очаква измъченият и отчаян народ да се отрече от Тях (Партията и Вожда) и на предстоящите избори да ги изпрати в ъгъла на българската политика, както постъпи преди това с другите подобни тям десни и десно-центристки правителства. Тези резултати от усилията на министърът ни е забелязал и бившият му работодател, Световната банка, която в свое изследване е установила, че средният и дребният бизнес в България, който както знаем е частен, е в предсмъртна агония, притиснат от властта. Изводът, който може да се направи е, че министър Дянков, чрез споменатите по-горе действия работи за компрометиране сред масата от избиратели на десните и десно-центристките политически практики и разчиства пътя към властта на разнородните комунистически партии, съюзи и движения. Завзелите властта комунисти, които единствени от Десети ноември насам все още не са управлявали страната, бързо ще съживят изпадналата ни в разруха икономика с помощта на същият този силен икономически и проспериращ във всяко отношение комунистически Китай. Цената за това ще бъде присъединяването на демократичната ни родина към новият световен комунистически лагер, за която възможност също така писах на 09.06.2011г.
Другото предположение е, че господин Дянков е дотолкова тъп и ограничен, че не е в състояние да измисли печеливши мерки за своето правителство, но това предположение е неистинно и невероятно, защото министърът ни е много добре образован, работил е на престижно място, има международен опит и най-интересното, като някогашен партиен  велможа от преди демократичните промени, много умело се възползва от материалните блага, които му предоставя неговото служебно положение. Така че, министър Дянков никак не е глупав. Напротив, той е най-умният от всички в правителството и върти останалите членове на кабинета на пръста си, воглаве с министър-председателя.
Но в историята е така, че действията на историческите субекти рядко водят до желаните от тях резултати. Най-пресен пример е нашата най-нова история – никой от дейците на СДС от началото на 90-те години на миналия век не е желал страната ни да изпадне в състоянието, в което е днес. Борейки се съвсем добросъвестно за политически свободи и икономически просперитет, крайният резултат от тяхните усилия днес е напълно противоположен – разруха на икономиката, мизерия и оскотяване на населението, заплаха от политическа тирания и диктатура и дори от разпадане на държавата ни.
Личностните политически настроения и нагласи на хората са изключително трудни и сложни за разгадаване, а още повече за прогнозиране и управление, и особено при нас българите. Избраният през 1994 година с над петдесет процента мнозинство Жан Виденов, съвсем бързо, само след две години управление беше низвергнат от властта и то с участието, съдействието и помощта на съпартийците му; сигурните във вторият си мандат Иван Костов и Симеон Борисов след изборите се оказаха политически трупове. Така че, само бъдещето ще покаже доколко успешни са сегашните действия на министър Дянков. Народът ни започва да поумнява, все повече осъзнава материалните си интереси и активизира действията си в тяхна защита и удовлетворяване, и затова господин Дянков и комунистическите му ментори може да се окажат в крайна сметка изиграни.
Общинските съветници в Ямбол отмениха приета през 2010 г. декларация за геноцида над арменците извършен от турската държава в началото на ХХ-ти век, която спъвала развитието на бизнеса с турските партньори. Много мъдро и правилно решение – декларацията, макар и да отразява историческата истина, не е жизненонеобходима и стомах не пълни; ”политика влак не тика”, както се изразили двама мои съселяни през петдесетте години на миналия век на анкетата за служители в БДЖ и по тази причина не били одобрени от политизираната изпитна комисия. Кметицата на село Бараково пък поласкала президент Барак Обама с поздравителен адрес и покана за посещение, селото и президента били съименници. ”Нерде Ямбул, нерде Стамбул”, ама знае ли човек, от коя трънка може да изкочи заек, тоест, откъде ще потекат инвестиции и може да се спретне далавера. Подсещам предприемчивата селска кметица да се прикаже и на Ехуд Барак от Израел, настоящ министър на отбраната им.
В този смисъл най-важното условие за успех на всеки притежаващ властта субект е правилното съчетаване в отношението ”икономикаполитика и идеология” или казано по-просто и конкретно – правилно и хармонично дозиране на хляба и зрелищата. Любимият ни премиер отчете повишаване нивото на материалното ни благосъстояние – строителство и пускане в експлоатация на инфраструктурни обекти, усвояване на еврофондовете, увеличаване на спестяванията, предстоящо увеличение на доходите и пенсиите, предстоящо излизане от кризата и своевременно се постара да балансира съотношението между хляба и зрелищата, като се разпореди футболните мачове да се предават по националната телевизия. Така че, налице е едно противодействие от страна на министър-председателя на разрушителните за авторитета на властта му действия на министър Симеон Дянков. Това може да е интуитивно противодействие, но може да е и съвсем съзнателно и целенасочено, предвид наличието на ”съвет на старейшините” в ПП ГЕРБ (СГЕРБ - Старейшини ГЕРБ), на която Дянков не е член, и който съвет да предпазва партията и вожда й от подмолни вредни действия чрез мъдри съвети. И както е казал мъдрият ни в миналото народ, когато двама се карат, третият печели, ние редовите граждани и избиратели само ще спечелим от предстоящите политически зрелища, които вече започнаха с дебатите по организацията и провеждането на предстоящия пръв демократичен референдум и ще завършат с редовните или извънредни парламентарни избори, след което политическото колело отново ще се завърти в познатият ни хлебно-зрелищен цикъл.
Гласувай:
0
0Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 916073
Постинги: 455
Коментари: 6564
Гласове: 20967
Календар
«  Декември, 2020  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031