Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2011 17:23 - Коментари(и) :
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 227 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.09.2011 01:31


26.09.2011г.
”Премиерът Борисов призова случаят "Катуница" да не се политизирав-к Дневник; Партиите да не се възползват от Катуница, зове Борисов – Dnes.bg; Борисов призова случаят да не се политизира – в-к Сега” и т. н. Трагичният случай в село Катуница не е криминален. Не е и етнически. Случаят и възникналият от него проблем са политически и то много, много политически. Политически, защото действията на убиеца, видно от думите и делата на разгневените катунчани, са подплатени с моралното и материалното влияние на царкировият клан. Издевателствата на ”монарха” и свитата му над местните селяни-поданици, българи и цигани, се дължат не на циганският му произход, който произход несъмнено допълнително усложнява и изостря отношенията, а на материалното богатство и съзнанието на ”монарха” за ненаказуемост на действията му от страна на държавната и местната власти. Впрочем, така се отнасят към околните и повечето новобогаташи, криминално забогателите без изключение, било то бизнесмени, политици или редови мутри. Така се отнасят и редица учреждения и институции – държавни, общински и частни. Така че, този вид обществени отношения между богатите и бедните и между силните и слабите отдавна са приети и утвърдени сред нас. Физическото и духовното насилие са си нормална норма на поведение. ”Озъбеното свирепо куче”, за което пише Вапцаров преди седемдесет години, ръмжи и днес около нас, в буквалният и в преносният смисъл на израза.
Та така. Премиерът иска събитията в село Катуница да не се политизират. Предвид съществуващата у нас политическа действителност, под ”политизиране” следва да разбираме, че премиерът не желае опозицията да му пили в ушите, че правителството и в частност МВР-министърът са некомпетентни и некадърни да управляват. Макар че цитатът, "Това е криминален случай и всички в държавата трябва да го разглеждаме единствено и само като такъв", изтъкна премиерът" (
News.bg), точно същото означава – плитка мисъл и никакво усещане за онези процеси в обществото ни, които са извън неговите представи за общество, власт и управление. Не познаване и разбиране, които са по-високи степени в познанието, а именно усещане, сетивност.
Ясно е, че засега все още само едното голо нежелание на премиера не е в състояние да възпре опозицията от критики. Нужни са и конкретни мерки по случая от страна на МВР-то. А именно, за да са професионални, мерките трябва да бъдат следните : Установяване наличието на връзка между убитият младеж и сюзеренът; установяване наличието на връзка между убиецът и босът; привеждане в известност  на всички жалби срещу монарха от местните поданици до правоохранителните органи, както и на резултатите от тях; откриване на място, в селото, на бюро за приемане на нови жалби срещу същия; установяване наличието на връзка между резултатите от жалбите на селяните и правоохранителните органи, до които са адресирани жалбите; установяване наличието на топла и ползотворна връзка между бизнесменът Кирил Рашков и политически партии. Предвид личностните нагласи на министър-председателя, желателно е тези партии да са БСП и ДПС, допустимо е, може би, да е и А. П.; установяване на зловещ заговор, предвид предстоящите избори, за злепоставяне на Партията и Правителството, опорочаване на постигнатите успехи и отклоняване движението на обществото от правилната магистрална посока, инспириран от някои от горе споменатите политически субекти.
За произхода и размерите на царкировите имоти и богатство вече се е погрижил Европейският комисариат.
 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5861349
Постинги: 2831
Коментари: 26061
Гласове: 34377
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930