Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2023 07:01 - © Висш пилотаж
Автор: kvg55 Категория: Технологии   
Прочетен: 4205 Коментари: 22 Гласове:
8

Последна промяна: 17.03.2023 07:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
17.03.2023г.

     В "По света и у нас" ни информираха така : Руски изтребител Су– 27 е закачил перката на американски (с натъртване) безпилотен разузнавателен самолет от вида "рийпър". Сблъсъкът е станал над Черно море и е принудил американските военни да свалят дрона … Американските военновъздушни сили излязоха с изявление, в което се казва, че руският самолет е действал по безразсъден, екологично несъобразен и непрофесионален начин.
Су–27 е изтребител от 4–то поколение. На въпросната машина най–вероятно е инсталиран Изкуствен интелект, което го прави безпилотен, което обаче не му пречи да действа съзнателно. Както съобщиха в новините по БНТ, "руският самолет е действал" (виж по–горе). Тоест самолетът, а не пилотът.
Изтребителят, според изявлението на US Air Force, е действал е по "безразсъден и непрофесионален начин". Така е програмиран – така действа. Така действа, защото толкова му е Изкуствения интелект (ИИ), който явно не му достига.
А не му достига, защото и на руските програмисти на ИИ не им достига … интелект.
На това му се вика мултипликация на грешката.
Освен това руският изтребител Су–27 е действал по екологично несъобразен начин.
Е това вече е осъдително. Всички искаме и се борим за по–чист въздух, а руските военни самолети най–нагло не се съобразяват и пренебрегват световните екологични стандарти за военни самолети изтребители.
Така разправя Българската национална телевизия.
А проукраинската, проus–американската и русофобска газета СЕГА, която няма основание да е обективна, изнася инцидента по следния начин :
"Руски изтребител свали американски боен дрон над Черно море" е заглавието на инфото.
"Европейското командване на въоръжените сили на САЩ съобщи, че руски изтребител Су–27 се е сблъскал над Черно море с американски боен дрон MQ–9 Reaper. Дронът е паднал в международни води, се казва още в съобщението и се допълва, че президентът Байдън е информиран за инцидента.
От американското командване (EUCOM) съобщават буквално следното : "Два руски самолета Су–27 извършили опасно и непрофесионално прихващане на безпилотен самолет MQ–9 на ВВС на САЩ, изпълняващ разузнавателна операция и намиращ се в международно въздушно пространство над Черно море".
Според последните сведения един от руските изтребители умишлено е минал пред американския безпилотник и въздушната му струя е повредила витлото на Reaper. Повредата на витлото е принудила американските военни сами да свалят дрона в международните води на Черно море. Тази версия бе потвърдена и от генерала от ВВС на САЩ Джеймс Б. Хекър, командир на ВВС на САЩ в Европа и Африка.
Ма много литави тия us–аеропланчета, бе?
Тука възниква въпросът : След като се отдели от самолета "въздушната му струя" остава ли под негово притежание и контрол?
Ако да – самолетът носи вина.
Ако не – самолетът няма вина.
Този казус засега не е третиран от международното законодателство.
image

Су–27 (горе) с действията си е довел до падането на американския боен дрон (долу) в международни води в Черно море. Снимка от вестник СЕГА 

Вестник СЕГА изнася и финансовите измерения на инцидента :
Су–27 е многоцелеви, суперманеврен руски изтребител от 4–то поколение, създаден по времето на СССР за директно противопоставяне на тежките американски изтребители от 4–то поколение. Цената на самолета е около $35 милиона щатски долара.
MQ–9 Reaper пък е първият UAV безпилотен така наречен самолет–убиец, предназначен за дълготрайно наблюдение на голяма надморска височина. Той струва около $32 милиона щатски долара.
Според генерал Джеймс Хекър, командващ военновъздушните сили в Европа и Африка, дронът е изцяло изгубен. Какво е станало със съветския Су–27 не се оповестява., съобщава Новини 24/7.
image

Дрон MQ–9 Reaper. Снимка : Bloomberg LP
image
 

Дрон MQ–9 Reaper. Снимка в Уикипедията 
image

Безпилотен летателен апарат MQ–9 Reaper на военновъздушните сили на САЩ. Снимка от Bloomberg TV Bulgaria 

Като гледам трите снимки, перката на MQ–9 Reaper, която" руският изтребител Су– 27 е закачил" или "един от руските изтребители умишлено е минал пред американския безпилотник и въздушната му струя е повредила витлото" се намира на гъза на дрона, което прави обясненията на US Air Force за причините за падането абсолютно несъстоятелни.
MQ–9 Reaper се е строполил от страх и сега янките плачат като "вдовица за хуй" за нарушаване на международното право и заради загубените $32 милиона щатски долара.
Е няма начин. Понеже ги е страх, а са и неспособни да отвърнат със същото, Съединените щати ще ручат жабето "Строполясване от страх на MQ–9 Reaper".
На 1–ви вестник СЕГА се похвали : "Американският "самолет на Страшния съд" е вече в Европа". "Самолетът на Страшния съд" бил самолет E–6B Mercury и служи като въздушен команден пункт на ВМС на САЩ по време на операциите на европейските сили на американската армия.
По–рано, през февруари, газетата оповести благата за европейците вест : "САЩ прехвърлиха в Европа самолети с ядрено оръжие" и "Български МиГ–29 осигуриха прикритие на ядрен US–бомбардировач B–52", който провеждал "тренировка за симулиранo поразяване на цели", според съобщението на Министерство на война.
image

US–американски бомбардировач с ядрено оръжие B–52 се е устремил към земята, след като соплото на руски изтребител му разрошило перчема и нарушило ориентацията му 

Само идиот може да се радва на присъствието над главата му на us–американски самолети с ядрено оръжие на борда. Българските атлантици и психодесни неведнъж са изтъквали на показ и доказвали своя идиотизъм – видните Сополан Паси и Елена Поптодорова, Христо Иванов и експрезидента Росен Плевнелиев и мнозина от по–нисък ранг телевизионни дърдорковци като Велизар Шаламанов, Владимир Миленски, Тодор Тагарев, Йордан Божилов и прочие самозвани експерти–аналлизатори, които знаят само да плюят по Руската федерация.
Какви военни "експерти" са тия дрисльовци? Никакви! Изказаха ли някаква експертиза за гибелта на майор Валентин Терзиев на девети юни 2021–ва година? Не! Мълчаха като путки! Мълчаха, защото пилотът "бе убит от системата", както писа тогава 24 Часа.
"Никой не разследва защо летецът е пратен през нощта след дневна мишена", пише вестникът.
Нито едно мнение на "експерт" не се открива в Интернет непосредствено след катастрофата.
image 
  

Cамолетът E–6B Mercury в очакване соплото на руски Су–27  да му издуха двигателите 

След масовото насиране на екипажа на ескадрения миноносец "Доналд Кук" след "поздрав" от Су–24 пак в Черно море на 13–ти април 2016–та година, янките избягват да изпращат пилотирани военни водни и въздушни машини в близост до границите на Руската федерация 
image

https://bnt.bg/news/po-sveta-i-u-nas-2000-chasa-14-mart-2023-g-315994news.html
https://www.segabg.com/hot/category-the-war/ruski-iztrebitel-svali-amerikanski-boen-dron-nad-cherno-more
https://novini247.com/novini/ruski-iztrebitel-su-27-se-e-sblaskal-s-amerikanski-dron-mq-9_6010136.html
https://www.investor.bg/a/516-politika/371117-ruski-iztrebitel-i-amerikanski-dron-sa-se-udarili-nad-cherno-more
https://en.wikipedia.org/wiki/General_Atomics_MQ-9_Reaper
https://www.bloombergtv.bg/a/8-novini-ot-sveta/116325-ruski-iztrebitel-se-sblaska-s-amerikanski-dron-nad-cherno-more
https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/amerikanskiyat-samolet-na-strashniya-sud-e-veche-evropa
https://www.segabg.com/hot/category-the-war/sasht-prehvurliha-evropa-samoleti-yadreno-oruzhie
https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/bulgarski-mig-29-osiguriha-prikritie-na-yadren-us-bombardirovach-b-52
https://www.24chasa.bg/bulgaria/article/13110310
https://www.cross.bg/more-cherno-sy--1406564.html




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. nedovolen - Първата сутрин след т. н. инцидент ...
17.03.2023 08:13
Първата сутрин след т.н. инцидент гледах нарочно репортажи по твта. Куцата БНТ каза станал е инцидент. Нова, зад която надзърта ЦРУ, заглавието бе - как руски самолет свали американски военен дрон над Черно море.
Нова "знаят", но как е станала работата, така не обясниха. Големи ТБП.
Преди години за Терзийски /Господ да го прости/ поръчах на приятел радиестезист да определи координатите на черната кутия и самолета. Изпрати ми схема, която препратих на много зелени чорапи и на най-големите. Никакъв хабер. Търсиха като будали месеци. Направиха ни нас на будали, ама не познаха.
Сега е същата работа.
:)))
цитирай
2. kvg55 - До 1. nedovolen
17.03.2023 08:31
Ти си проявил по–голяма активност по случая "Терзийски" от органите и експертите.
цитирай
3. bojinkata - Терзийски въобще не е допуснал л...
17.03.2023 08:59
Терзийски въобще не е допуснал летателна грешка! Очевидци казаха - самолета се е взривил във въздуха! Факт е, че останките му бяха пръснати в радиус от 5-6 км!!!!! Пита се в задачата - приятелски огън ли го е поразил?????? Истината ще излезе след 30 години!
цитирай
4. leonleonovpom2 - Здравей, Краси!
17.03.2023 09:21
Такива евроатлантици, като Елена попЛуканова и Сюлейман Опази, султанът е обезглавявал Едно ,че глава не им трябва ,но и друго, както са предали предишните си господари, така ще предадат и него~ Че тази Елена, която сбърканяци наричаха хубвата е любовница на Т. Ж., казват, последната и държеше пламенни речи в защита на БСП във Великото НС!Каква Евроатлантичка е, може би Евролапачка е?
За дьонмето, не ми се говори Лек е ,от перушина дори е по -лек!
Където го завее правилният вятър, с него е! Заряза жена и деца за лекотия от неговия калибър Гледам, сега в един сериаал ,турски, баща на една като неговата лекотия, милионер, едвам се сдържа да не я убие за постъпка, като нейната!
И такива оправят България, но за нейна сметка и в тяхна полза!?
цитирай
5. kvg55 - До 3. bojinkata
17.03.2023 10:00
Да! Съмнения за "приятелски огън" се появиха още тогава.
Както и да се пльосне върху водната повърхност, самолетът няма как да се разпилее на толкова много парчета.
цитирай
6. kvg55 - До 4. leonleonovpom2
17.03.2023 10:02
Да, последното ти изречение обяснява всичко.
цитирай
7. blog13 - От дълго време ви обяснявам. Ама ...
17.03.2023 10:56
От дълго време ви обяснявам. Ама обяснявам обяснявам и обяснявам. Няма, няма кай да ме чуе. И ето сега и поредната трагедия, която се повтаря като фарс, която иде за да (пре)потвърди (за кой ли път), че когато системата е сбъркана имаме отрицателна селекция. Т.е. пада, загива съществото с повече изкуствен интелект. А съществото с по-малко изкуствен интелект побеждава и си отива, да се размножава в още по-големи количества. И за това умира Америка.
цитирай
8. fun1001 - буля божинкова, искам да я предложа,за Фелдмаршал..у блоКето..
17.03.2023 11:42
bojinkata написа:
Терзийски въобще не е допуснал летателна грешка! Очевидци казаха - самолета се е взривил във въздуха! Факт е, че останките му бяха пръснати в радиус от 5-6 км!!!!! Пита се в задачата - приятелски огън ли го е поразил?????? Истината ще излезе след 30 години!

цитирай
9. fun1001 - № 4 / деж. дрънкало..)
17.03.2023 11:45
...хъмм., чуваме, твоят синковец.заминал, за 5х..
на гурбет, в загнилия Запад @

да не е нещо..с Обратна..ориентация..ммм,съмнително.
цитирай
10. nedovolen - К2
17.03.2023 12:56
Благодаря, направих каквото можах.

Въйй, този път Фуна ме подмина като калифорнийска фортуна Сибир. Насади се на по-чепати чепове.
:)))
цитирай
11. kvg55 - До 7. blog13
17.03.2023 13:19
Така е.
цитирай
12. fun1001 - бай ванко дУндев, според мен, ти и за 4еп, не ставаш..
17.03.2023 13:22


10. nedovolen - К2
12:56
Благодаря, направих каквото можах.

Въйй, този път Фуна ме подмина като калифорнийска фортуна Сибир
Насади се на по-чепати чепове.
:)))
цитирай
13. kvg55 - До 8. fun1001
17.03.2023 13:24
Фуне, объркала си блога с профсъюзно събрание.
Предложения за награждаване на изявили се труженици тук не се правят.
Там, на събранието.
цитирай
14. kvg55 - До 9. fun1001
17.03.2023 13:27
Отишъл е да им преподава знания, ма.
цитирай
15. kvg55 - До 10. nedovolen
17.03.2023 13:30
Фуна я е ухапало бясно куче.
цитирай
16. kvg55 - До 12. fun1001
17.03.2023 13:34
Само чепове бълнуваш ма, Фуне.
Сега по магазините целогодишно има банани и краставици.
Има и специализирани магазини.
Не е като при социализма.
цитирай
17. notfun - Аз съм винаги адекватна и актуална )
17.03.2023 15:29
покрай. твоите пациенти
наоколо, мисля, че езикът ми е три нива отгоре, по всички показатели на литературното изкуство @)))
цитирай
18. kvg55 - До 17. notfun
17.03.2023 16:32
Добра си, добра си.
Ама понякога се заяждаш с коментаторите ми.
А и хуморът ти е особен.
цитирай
19. born - На Фуна
17.03.2023 21:36
най й харесвам правописния иновационен хъс, недвусмислено доказващ, че безразборното поставяне на препинателните знаци е несъмнен белег на особено изразителна абстрактна гениалност и сбъркано свободомислие. Мой покоен приятел - психолог в Радневската лудница, Ми беше разказвал за няколко подобни клинични случаи от практиката си.
© St. BORN Taratancijskij & Ta6akmakanskij - Honorary General major Comodor of First WOMEN 's body division of Taratancian armed forces- First GRAMATICAL expert of UTTAF (United Taratancian/Ta6akmakancian Armed Forces)
цитирай
20. kvg55 - До 19. born
17.03.2023 22:07
Докато изявява своята "изразителна абстрактна гениалност и ... свободомислие" само чрез буквите, не представлява клиничен случай.
Забелязвам обаче една неудовлетвореност у нея, че не й обръщат достатъчно внимание на постингите, която може да предизвика и други действия.
цитирай
21. born - Докато изявява своята "из...
18.03.2023 22:16
kvg55 написа:
Докато изявява своята "изразителна абстрактна гениалност и ... свободомислие" само чрез буквите, не представлява клиничен случай.
Забелязвам обаче една неудовлетвореност у нея, че не й обръщат достатъчно внимание на постингите, която може да предизвика и други действия.


Извини Ме, Уважаеми kvg55, но Аз за пръв път чувам, че тая пишела и постинги ?!?!?
Силно Съм впечатлен ! При тази тотална проявявана неграмотност е много интересно как изглежда един пост на тази чукчанка ...
цитирай
22. kvg55 - До 21. born
18.03.2023 22:57
След като в един коментар Фуна ми намекна да я чета, посетих блогът й.
Посети я и ти Свети – влей светлина в мрака, внеси ред в хаоса.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5756068
Постинги: 2808
Коментари: 25799
Гласове: 34180
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031