Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2022 19:01 - © Дайте да нахраним гладните
Автор: kvg55 Категория: Технологии   
Прочетен: 1114 Коментари: 6 Гласове:
11

Последна промяна: 31.03.2022 19:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
31.03.2022г.

     Глобалистът и апологет на "златния милиард" Клаус Шваб
image
се загрижил за гладните 
image

Сайтът на Световния икономически форум
image
публикувал статията "Как приобщаващите иновации биха могли да трансформират хранителните системи – и да помогнат за прекратяване на глада в света", която, написана на глобалистки новоговор, е доста неясна.

Имало недостиг на финансиране от 15,2 милиарда долара за иновации в хранителната система, които биха могли да подпомогнат прекратяването на глада, поддържането на емисиите в рамките на 2°C и намаляването на използването на вода с 10%.
Повече от 3 милиарда души не могат да си позволят здравословно хранене, а повече от 1,5 милиарда души не могат да си позволят хранене дори с минималното ниво на основни хранителни вещества.
Я Пръдливият Забраванко Джо да признае, колко милиарда потроши за оръжие за Украйна и психологическа обработка на населението в духа на нацизма.
От Световният икономически форум и Организацията на ООН по прехраната и земеделието била публикувана пътна карта, която да помогне на страните да ускорят иновациите в "приобщаващите хранителни системи", каквото и да означават тези системи.
Пандемията Covid–19 и инвазията в Украйна от Русия нарушиха глобалните хранителни системи, се твърди в статията.
Егати и капитализма, когото една локална война може да го разклати. От публикации във Форума излиза, че без житото на Руската федерация и Украйна, богатият западен капиталистически свят ще гладува. Останалият перманентно си гладува за сметка на преяждащите янки 
image

Защо тогава подклаждат тази война? – за да отслабват здравословно, разбира се 
image

Приобщаващите иновации, каквото и да означават, се сочат като път за увеличаване производството на хранителни продукти в световен мащаб.
И докато хората нямат достатъчно храна, хранителните системи постепенно допринасят за изменението на климата, отделяйки до една трета от глобалните парникови газове.
Това го разбрах – кравите като пърдят, оригват се и дишат отделят метан и СО2.

image
Как броят на недохранените хора се е увеличил по време на пандемията
 

На срещата на върха за хранителните системи генералният секретар на ООН Антониу Гутериш създаде Иновационен лост за промяна – Иновационният лост, чиято работа доведе до Бялата книга, призовава страните да си поставят цел да инвестират 1% от БВП, свързан с хранителната система, в иновации.
И това го разбрах – да се увеличат разработките на генномодифицирани селскостопански растения и животни употребявани за храна – не дишащи растения и не пърдящи животни.
През следващите 10 години инвестирането в иновации може да сложи край на глада, да намали значително глобалните емисии и да генерира повече от 1 трилион долара икономическа възвръщаемост, се казва в Бялата книга. Звучи доста обнадеждаващо.
Подобряването на техниките за управление на почвата може да компенсира и секвестира около 20% от общите годишни емисии.
Запитах се, как ли дядо е "управлявал почвата" с двата си вола и ралото.
Междувременно биологичните иновации в областта на селското стопанство, аквакултурите и производството на храни могат да генерират икономическа възвръщаемост от до 1,2 трилиона долара през следващите 10-20 години, според Бялата книга 
image

Да видим конкретно "Какво прави Световният икономически форум, за да гарантира глобалната продоволствена сигурност?" :
«Новите технологии биха могли да помогнат на нашите хранителни системи да станат по-устойчиви и ефективни, но за съжаление селскостопанският сектор изостава от другите сектори по отношение на възприемането на технологиите.
През 2018 година е стартирана Платформата за иновации с цел на Форума широкомащабно партньорство, което улеснява приемането на нови технологии и други иновации за трансформиране на начина, по който произвеждаме, разпространяваме и консумираме храната си.
С изследвания, увеличаване на инвестициите в нови селскостопански технологии [ГМО] и интегриране на местни и регионални инициативи, насочени към повишаване на продоволствената сигурност, платформата работи с над 50 партньорски институции и 1000 лидери по целия свят, за да използва новите технологии, за да направи нашите хранителни системи по-устойчиви, приобщаващи и ефективни».
Пътната карта на ФАО и Форума излага принципи и действия за ускоряване на иновациите, твърдо заложени в необходимостта да бъдат холистични и приобщаващи.
4 иновационни области, насочени към хората за трансформация на хранителните системи 
image

Пътната карта идентифицира четири области за иновации, насочени към хората, и препоръчва списък с действия за всяка една от тях :
1) Насърчаване на национални и регионални иновационни екосистеми Сред страните, които вече са водещи с хранителни центрове, са Виетнам – който има за цел да направи цялото пътуване от ферма до чиния устойчиво.
2) Насърчаване на обществени и институционални иновации – … разработване на общи и съгласувани политики, свързани с храните, които защитават правата на всички заинтересовани страни – от дребни производители и организации в общността до жените и коренното население.
3) Използване и подкрепа на нови и съществуващи знания и технологии – Иновационният лост идентифицира платформата 100 милиона фермери като начин за стимулиране на земеделските производители и да даде възможност на потребителите да поставят климата, природата и устойчивостта в основата на хранителната икономика, за да стимулират положителното за природата производство, да ускорят справедливия поминък и да изградят устойчивост на уязвимости, шокове и стрес.
4) Подобряване и интегриране на данни и цифрови системи – Това включва гарантиране, че данните и цифровите системи са подравнени, гъвкави и оперативно съвместими и могат да поддържат климатично интелигентна и приобщаваща трансформация на хранителните системи.

https://www.weforum.org/agenda/2022/03/food-systems-innovation-transformation/




Гласувай:
11


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. panazea - Ще ни хранят с пластмаса !
31.03.2022 20:15
Това са им иновациите !
Вече знаем техният език и бързо се ориентираме.
Вложете парите си в нашите технологии и който оживее , оживее!
Ще ядете пластмаса .
Но парите ги искаме сега и не търпим забавяне !
цитирай
2. kvg55 - До 1. panazea
31.03.2022 20:24
Само като му видиш кривата физиономия на тоя рептил и те побиват тръпки.
цитирай
3. mt46 - ...
31.03.2022 20:49
Чат-пат демонстрират загриженост и отпускат разни пари за замазване на положението...
цитирай
4. kvg55 - До 3. mt46
31.03.2022 21:02
Те парите си ги прибират двойно и тройно.
цитирай
5. merlin1968 - Чат-пат демонстрират загриженост ...
31.03.2022 22:57
mt46 написа:
Чат-пат демонстрират загриженост и отпускат разни пари за замазване на положението...

Ти, тепърва има да гледаш как се отпускат пари... Германия се гласи да тегли "исторически" по размерите си кредит от 200млрд. евро, можеш да бъдеш сигурен, че Италия, Испания, Холандия... няма да останат назад. И когато тон пшеница стане 1000$ тия пак ще си купуват и пак ще хвърлят хляб в боклука, а в африка, където централна банка си нямат и валутата им не е световно редервна, ще изпукат от глад... то и ние няма да изкараме дълго.
цитирай
6. kvg55 - До 5. merlin1968
31.03.2022 23:21
Да, богатите безобразно разхищават.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5758187
Постинги: 2808
Коментари: 25802
Гласове: 34181
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031