Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2022 15:01 - © Имплантации на чипове
Автор: kvg55 Категория: Технологии   
Прочетен: 638 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 19.03.2022 11:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
18.03.2022г.

image
     В подготовка за имплантиране на чипове в черепите на хора, компанията на Илон Мъск
image
"Neuralink", както е известно, имплантира опитно едноименните чипове на животни. Например в свинята Гертруд
image
Или приматът Пейджър, която играе видеоигри като "Pong" за награди от бананово смути 
image


image
Илон Мъск и маймуната Вачира Вачира
 

Илон Мъск обича да се хвали, че Neuralink може да позволи на маймуните да контролират компютрите с мозъчните си сигнали, но невролозите не виждат това като голяма работа.

image
Чипът се намира зад ухото, докато електродите се вкарват в мозъка
 

Чипът, който "Neuralink" разработва, е с размерите на монета
image
и ще бъде вграден в черепа на пациента. От чипа в мозъка на пациента се издига набор от мънички жички, всяка приблизително 20 пъти по-тънка от човешки косъм.

image
Илюстрацията показва дисков имплант на
"Neuralink" на различни етапи на имплантиране 

image
Хирургически робот Neuralink, който може автоматично да имплантира чипа
 

"Това е солидно инженерство, но посредствена невронаука", казва за имплантирането на чипове професор Андрю Джаксън, експерт по невронни интерфейси в университета в Нюкасъл. Имплантирането на примати с нервно-мозъчни интерфейси, които им позволяват да контролират обекти на екраните, е правено и преди. Професорът споделя за "Insider" през април 2021 година, че изследователите са пионери на този вид технология още през 2002 година, но вероятно произходът ѝ датира чак до 60-те години на миналия век.
Групата за правата на животните и Комитетът на лекарите за отговорна медицина, подаде жалба до Министерството на земеделието на САЩ срещу "Neuralink" през февруари 2022 година, след като получи повече от 700 страници документи, свързани със състоянието на маймуните, използвани в изследванията на "Neuralink" в Калифорнийския университет в Дейвис между 2017 и 2020 година 
image

Говорител на UC "Davis" каза пред "Insider" в изявление, че по време на изследователското си сътрудничество с "Neuralink" : "Протоколите за изследване бяха внимателно прегледани и одобрени от Институционалния комитет за грижа и използване на животните на кампуса". "Стремим се да осигурим възможно най-добрата грижа за животните, които се изискват. Изследванията върху животни са строго регулирани и UC "Davis" спазва всички приложими закони и разпоредби, включително тези на Министерството на земеделието на САЩ", добавиха те.
"Neuralink" не отговори на искането от Insider за коментар.
Групата получи документите, които включват ветеринарни записи и доклади от аутопсия, чрез искане за публична информация. В него се посочва, че 23 маймуни са преживели "екстремно страдание в резултат на неадекватни грижи за животните и силно инвазивните експериментални импланти на главата по време на експериментите".
В един пример се твърди, че маймуна е била открита без някои от пръстите на ръцете и краката си "вероятно от саморазправа или някаква друга неуточнена травма". По-късно маймуната беше убита по време на "терминална процедура", казва групата в копие от жалбата, споделено с New York Post.
В друг случай на маймуна са пробити дупки в черепа и са имплантирани електроди в мозъка ѝ, след което се твърди, че е развила кървава кожна инфекция и е трябвало да бъде евтаназирана, според жалбата на Групата за правата на животните.
В третия случай женска маймуна макак има имплантирани електроди в мозъка си, след което е обзета от повръщане, кашлица и задъхване. Дни по-късно изследователите пишат, че животното "изглежда припаднало от изтощение/умора" и впоследствие било евтаназирано. След това аутопсията показа, че маймуната е страдала от мозъчен кръвоизлив.

image
Експериментите включват пробиване на дупки в мозъците на маймуните, което води до фатални инфекции и други смъртоносни странични ефекти, според жалбата

Експериментите включват общо 23 маймуни. Най-малко 15 от тях са починали или са били евтаназирани до 2020 година, според докладите на Групата за правата на животните.
"Почти всяка една маймуна, на която са били поставени импланти в главата, е страдала от доста изтощителни последици за здравето", каза Джеръми Бекъм, директор по застъпничество за научни изследвания на Комитета на лекарите за отговорна медицина, пред The Post. "Те, честно казано, осакатяваха и убиваха животните".
Зловещият доклад идва, когато "Neuralink" планира да започне първите си тестове върху хора. Мъск каза през декември, че иска да започне изпитания на устройствата върху хора през 2022 и компанията публикува обява за работа за директор на клинични изпитвания през януари.
Neuralink не отговори на заявката за коментар от The Post.

image
Въпреки това Илон Мъск твърди, че
"Neuralink" един ден ще излекува парализата и ще направи хората по-умни 

https://www.businessinsider.com/neuralink-elon-musk-microchips-brains-ai-2021-2
https://nypost.com/2022/02/10/elon-musks-neuralink-allegedly-subjected-monkeys-to-extreme-suffering/










Гласувай:
2


Вълнообразно


1. born - Мъск е гениален пичага, но пропуска един фундаментален проблем,
19.03.2022 22:52
по който не виждам релевантно решение. Въпросът ми е : Къде ще бъдат монтирани имплантите на човеците, които за разлика от визираните примати (шебеци) нямат и грам акъл ? Като евентуално решение предполагам, би могъл да се изследва вариант, обоснован с реализация на указанията, а по-конкретно : "Мислещ с гъза си " ?
Въпросът е много сериозен и Те моля да го входираш в канцеларията на Илонко .
© St. Born Taratancijskij i Ta6akmakanskij - Honorary General major Comodor of First women's body division of Taratancian armed forces.
цитирай
2. kvg55 - До 1. born
19.03.2022 23:23
Да, сериозен пропуск, почти провалящ цялата идея на Мъск.
Задникът е разкошно място за имплантиране на всякакви чипове и членове.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5759587
Постинги: 2809
Коментари: 25806
Гласове: 34183
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031