Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2021 19:01 - © Отговорът на Владимир Прохватилов
Автор: kvg55 Категория: Технологии   
Прочетен: 901 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 08.12.2021 19:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
08.12.2021г.

image     Трудно е да наречем господин Шибутов експерт, анализатор, въпреки факта, че той е написал около две дузини книги, учебници и помагала, безброй статии, а освен това е и член на Националния съвет на общественото доверие към Президента на Република Казахстан и редица престижни проправителствени организации.
Може ли анализаторът да отрича фактите и да не приема обективната реалност? Но Шибутов може. И го прави дръзко.
Той одобрява участието на казахстанските военни в "миротворческите" операции на САЩ и НАТО в Близкия изток, сякаш не знае, че тези операции са донесли само война и смъртта на стотици хиляди хора. Той се гордее, че учебният център Партньорство за мир на Военния институт на сухопътните войски (KAZTSENT) на Казахстан е единственият център за обучение на Партньорство за мир, официално признат от НАТО в Централна Азия, сякаш не е наясно, че това така наречено партньорство е насочено срещу естествените геополитически съюзници на Казахстан – Русия и Китай.
Шибутов съжалява, че Казахстан няма споразумение за стратегическо партньорство със Съединените щати, като се преструва, че не разбира накъде би отвело Казахстан подобно споразумение, като се има предвид, че САЩ официално наричат ​​противници най-близките съседи на Казахстан – Русия и Китай.
И тук стигаме до неговата статия за биолабораториите.
По тази тема беше изразена твърдата официална позиция на руското министерство на отбраната. Руският телевизионен канал "Звезда" публикува репортаж през август 2021 година, където бяха представени фотокопия на документи, според които Пентагонът продължава да работи в Централната референтна лаборатория в Алмати. Докладът предоставя фотокопия на бюджетните планове на Министерството на отбраната на САЩ за 2021 и 2022 година, отразяващи планираната работа в Централната лаборатория за помощ в Алма-Ата. Според военни журналисти от "Звезда" Пентагонът е наел CH2M, един от водещите изпълнители на Пентагона и ЦРУ, за работа в републиката. Съобщава се също, че казахстанските власти са измамили руски инспектори, които са посетили референтната лаборатория, като са отстранили американски военни експерти от нея и след това ги връщат отново.
Оказва се, че господин Шибутов подкрепя измамата. Ако е така, то тази лъжа не е за спасение, а за смъртта на жителите на Казахстан. Широко известен е фактът, че казахстанското министерство на здравеопазването си сътрудничи с Пентагона. Вече писахме, че в село Гвардейски, район Кордай, Жамбулска област, Пентагонът изгражда биолаборатория BSL-4, тоест обект от четвърто ниво на биологична безопасност.
Досега това не се е случвало в Казахстан. Но в Грузия има, това е центърът Лугар. В село Гвардейски (Казахстан) те изграждат абсолютно същата лаборатория – с неизбежните последици, които произтичат от това. Центърът "Лугар" изучава биологични агенти (антракс, туларемия), вирусни заболявания (например хеморагична кримско-конгоанска треска) и се занимава с "получаване на биологичен материал за бъдещи експерименти". Всъщност центърът "Лугар" в Тбилиси е изследователски център за създаване на нови видове биологични оръжия. Това се съобщава по-специално в разследването на българската журналистка Диляна Гайтанджиева.
През 2014 година в центъра "Лугар" беше построен завод за развъждане на насекоми и стартира проектът Sandfly (пясъчна муха), а още през 2015 година кръвосмучещи пясъчни мухи нападнаха Тбилиси и съседен Дагестан. Ако Шибутов има нужда от това, тогава Казахстан определено няма.
През същата 2014 година в Центъра "Лугар" стартира проектът "Вируси и други арбовируси в Грузия" (вируси, разпространявани от комари и кърлежи). Малко след това тропическите комари, които пренасят жълта треска, остра тропическа треска, чикунгуня и вируса Зика, бяха открити за първи път в Грузия. Освен в Западна Грузия, тези комари са се появили в руския Краснодар и в Северна Турция.
През 2013 година в Центъра "Лугар" започнаха изпитания на ваксина срещу антракс. И през същата година в Грузия настъпи епидемична епидемия от тази инфекция. Оттогава случаите на антракс не спират в републиката.
През 2014 година Центърът "Лугар" стартира проектът "Епидемиология на фебрилните заболявания, причинени от вируси на денга и други арбовируси в Грузия". Проектът включваше тестване на пациенти със симптоми на треска и събиране на кърлежи за лабораторен анализ като възможни носители на кримско-конгоанската хеморагична треска (CCHF). Скоро в Грузия 34 души бяха диагностицирани с CCHF, трима души починаха.
И така, в казахстанското село Гвардейски всъщност се строи втория център на "Лугар". По-близо до Китай, Узбекистан и Туркменистан. Местните жители са ужасени от тази перспектива и господин Шибутов трябваше да попита за тяхното мнение, преди да твърди, че "опасността от казахстанските биолаборатории е пропаганден мит, роден в Русия". Течове на опасни щамове и други организми от новата биолаборатория не могат да бъдат избегнати, признават водещите световни учени.
Професорът от университета Джордж Мейсън (САЩ) Грегъри Д. Кобленц и съдиректорът на Центъра за научни изследвания и изследвания на сигурността в Кралския колеж в Лондон, Филип Ленцос, който изучава организацията на системите за биологична безопасност в лаборатории BSL-4, стигнаха до заключението, че относно тези системи, дори и в най-добрите лаборатории в света, остава много да се желае … .
Едва ли Шибутов не е запознат с този доклад, ако се заеме да пише по подобни теми, но той хвали появата на американски биолаборатории в Казахстан с обяснението : "в свят със самолети и световна търговия няма безопасна изолация от болести. Затова Съединените щати трябва да изградят глобална система за биологична безопасност, защото рано или късно това ще засегне всички".
Да, ще засегне всички, но с едно значително допълнение. Военната биолаборатория на Пентагона ще засегне преди всичко онези страни, където се намират тези съоръжения. Скоро Казахстан ще бъде включен в техния брой, освен ако, разбира се, тази "система", чието съществуване отменя суверенитета на Казахстан над част от неговата територия, не бъде обезвредена по-рано.

https://www.fondsk.ru/news/2021/11/27/shibutovschina-i-kazahstan-54992.html




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. planinitenabulgaria - Вие сте цитирал труда на Гюнтер Байшлаф.
08.12.2021 21:12
Поместете постинг, рожба на Вашите мисли!
цитирай
2. kvg55 - До 1. planinitenabulgaria
08.12.2021 21:22
Бае Коста, само глупакът пише без връзка с околния свят, тоест изсмуква си от пръстите темите, както тебе.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5861978
Постинги: 2831
Коментари: 26063
Гласове: 34378
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930